ALBAY ÖZ'E HRANT DİNK CİNAYETİNDEN TUTUKLAMA

Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında gözaltına alınan dönemin Trabzon Jandarma Komutanı Ali Öz'ün de aralarında bulunduğu 4 kişi tutuklandı. Biri adli kontrolle olmak üzere 3 kişi ise serbest bırakıldı.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bilginhaberci.com
 Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesinde jandarmabağlantısı saptanınca 9 yıl sonra gözaltına alınan ve bir süredir emniyetteki işlemleri süren dönemin Trabzon Jandarma Komutanı emekli Albay Ali Öz, 3 astsubay, 1 polis, 1 uzman jandarma ve 1 sivil sabah saatlerinde İstanbulAdliyesi'ne getirildi.

Sağlık kontrolünden geçirilen 7 kişi, "FETÖ üyeliği", "darbeye teşebbüs" ve "ihmal suretiyle adam öldürme" suçlarından soruşturmayı yürüten savcı Gökalp Kökçü tarafından sorgulandı.Savcı 7 kişiyi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etti. Gözaltında bulunan Yüzbaşı Metin Yıldız'ın sorgusu ise Emniyet Müdürlüğü'nde sürüyor.

7 şüphelinin soorgu işlemleri akşam saatlerine kadar sürdü. İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimi Durmuş Karaçalı tarafından yapılan sorgu sonucu aralarında Ali Öz'ün de bulunduğu 4 şüpheli tutuklandı. 1'i adli kontrol olmak üzere 3 şüpheli ise serbest bırakıldı. Aynı soruşturma kapsamında 10 jandarma görevlisi tutuklanmıştı. Böylece tutuklu şüpheli sayısı 14'e ulaştı.