TAHSİN KIRBOĞA "15 TEMMUZ'U UNUTMADIK UNUTTURMAYACAĞIZ "

Bitlis İli ve İlçeleri Dernek ve Mersin Dernekler Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin KIRBOĞA , 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bilginhaberci.com

Bitlis İli ve İlçeleri Dernek ve Mersin Dernekler Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin KIRBOĞA ;

"Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kanlı terör saldırısını 15 Temmuz 2016 tarihinde hep birlikte yaşadık. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin içine sızan hainlerin gerçekleştirdiği bu kalkışmayı halkımız yüzlerce şehit, binlerce gaziyle bedel ödeyerek birlik içinde atlatmıştır.Birlik ve beraberliğimize yönelik bu ihanet, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile meydanları dolduran milletimizin direnişi, tarihte eşine az rastlanır bir kahramanlık destanına dönüşmüştür.

Bir gecede hem ihaneti hem zaferi gördük. 15 Temmuz’un ardından devletimiz kararlılıkla FETÖ’nün inlerine girmiş, anayasal düzeni bozan ihanet şebekelerini çökertmiştir.

15 Temmuz’u unutmadığımız gibi bundan sonra da unutturmayacağız.

Demokratik düzenimizi hedef alarak ülkemizin bekasını, devletimizin bölünmez bütünlüğünü, milli birlik ve beraberliğimizi parçalamaya kalkışılan 15 Temmuz hain darbe girişiminin milli irade tarafından eşine az rastlanır bir kahramanlık örneğiyle bertaraf edilişinin 5'inci yılını hep birlikte idrak etmekteyiz. Allah birlik ve beraberliğimizi bozdurmasın, şanlı bayrağımızın altında huzur içinde yaşamayı nasip etsin.

Aziz milletimiz yurdun dört bir köşesinde tanklara, bombalara, kurşunlara göğsünü siper etmiş, bu hain girişimi vatansever güvenlik güçlerimizle birlikte canı pahasına engelleyerek ülkesine, devletine, demokrasisine, geleceğine ve egemenliğine sahip çıkmıştır.

Akıllarını ve kalplerini başkalarına teslim etmiş hainler; vatan, millet, devlet ve bayrak sevdalısı Yüce Türk Milleti'nin, bedenini bombalara ve kurşunlara siper ederek sergilediği destansı duruş karşısında hezimete uğramış ve necip milletimiz bu şerefli ve vakur duruşuyla bütün dünyaya demokrasi dersi vermiştir.

Tüm hain odaklar şunu iyi bilmelidir ki; devletimize, ay yıldızlı bayrağımıza, milletimize, milli irade ve demokrasimize hainlik edenler, karşılarında her daim güçlü Türk Milletini bulacaklardır. FETÖ, PKK ve tüm terör örgütlerine karşı verdiğimiz mücadele son terörist yok edilinceye kadar kararlılıkla devam edecektir.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü kutladığımız bugün vesilesiyle; başta Cumhuriyetimizin Banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kahraman silah arkadaşlarını, 15 Temmuz şehitlerimizi ve bütün aziz şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad, makamları âli olsun. Şanlı gazilerimize bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.