Mersin Büyükşehir Belediyesi idari amirleri tarafından Belediye personellerinin görevlerini yerine getirirken neler yaşadığını empati yoluyla anlamak için başlatılan Empati Günlerinin son konuğu Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel oldu.
Sabahın erken saatlerinde Büyükşehir Belediyesi’nin aşhanesine giden Gökbel, eldivenlerini ve mutfak önlüğünü giyip, bonesini takarak iş başına geçti. Yemeklerin malzemelerini doğramakla işe başlayan Gökbel, paketlenme aşamasına kadar personellerle birlikte çalıştı. Aşhane personeli ile birlikte işe koyulan Gökbel, binlerce kişiye yemek yapmanın zor yanlarını bu etkinlikle anlamış oldu.
Günün menüsünde yer alan yemekleri personelle birlikte pişiren Gökbel binlerce kişiye yemek yapmanın zor olduğunu ifade ederek “Bugün vatandaşlarımız için kıymalı patates yemeği, bulgur pilavı ve irmik helvası yaptık. Empati etkinliklerini bildiğiniz gibi üst yöneticiler olarak belediyenin bazı hizmet birimlerinde görev yapmak ve personelle bir araya gelebilmek için bu etkinliği yapıyoruz. Kendimizi personelimizin yerine koyuyoruz. Ben pek mutfağa giren biri değilim ama bugün mutfağa girdim ve dolayısıyla gerçekten çok mutlu oldum. Yemek yapmak güzel bir duygu ama tabi binlerce vatandaşımıza yemek yapmak ve personelimizle yardımlaşarak yapmak daha farklı bir duygu. Bugün arkadaşlarımın bu kadar sıcak ortamda ne derece yoğun bir çalışma temposu sergilediklerini gördüm. Gerçekten önemli bir iş yapıyorlar. Çünkü buradan çıkan yemekler vatandaşların boğazından geçiyor. Onlar da yaptıkları işten son derece memnunlar. Aşhanede çalışan arkadaşlarımıza kolaylıklar diliyorum” dedi.
Yemekler piştikten sonra sefer tasına doldurarak dağıtımın son aşamasına kadar personelin yanında olan Gökbel, aşhane personelleri ile keyifli bir gün geçirdi.