SON DAKİKA
Hava Durumu

106 YILLIK GURUR TUVALE VE ŞİİRLERE YANSIDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Çanakkale Zaferi’nin 106. yıl dönümünde anlamlı bir etkinliğe destek verdi ve ev sahipliği yaptı. Uluslararası Kültür Sanat Topluluğu Sağlık Eko Turizm Derneği’nin (USART) 18 Mart Çanakkale Zaferi anısına düzenlediği uluslararası dijital sergi ve ‘Çanakkale’de Çocuk Olmak’ isimli şiir dinletisi programı, Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2021 14:41
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2021 14:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
106 YILLIK GURUR TUVALE VE ŞİİRLERE YANSIDI
 Mersin Büyükşehir Belediyesi, kültür ve sanat faaliyetlerine desteğini sürdürüyor. Büyükşehir, Uluslararası Kültür Sanat Topluluğu Sağlık Eko Turizm Derneği’nin (USART) 18 Mart Çanakkale Zaferi anısına düzenlediği uluslararası dijital sergi ile ‘Çanakkale’de Çocuk Olmak’ isimli şiir dinletisi programında yer aldı.

Resim önizlemesi

Çanakkale Zaferi hem tuvale hem şiirlere yansıdı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. yıl dönümü anısına birçok etkinlikte yer alan Büyükşehir Belediyesi, USART’ın günün anlam ve önemini yansıtan etkinliğine de katıldı. Büyükşehir’in Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salonu tahsis ederek destek verdiği etkinlik kapsamında önce Çanakkale Zaferi temalı uluslararası dijital sergi, ardından şiir dinletisi gerçekleştirildi. Çocuk katılımcıların okuduğu İstiklal Marşı ve şiirler ise büyük beğeni topladı.

Etkinliğe, Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Bedrettin Gündeş ile Büyükşehir personelleri, USART Derneği Başkanı Hülya Gülmez ile dernek üyeleri, akademisyenler, çocuklar ve vatandaşlar katılım sağladı. Şiir dinletisi etkinliğinde Büyükşehir Şiir Kulübü Başkanı Sonay Arıdıcı da Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın ‘Çanakkale Geçilmez’ şiirini okudu.
Resim önizlemesi

Gülmez: “Selam olsun Çanakkale şehitlerine, gazilerine, kınalı kuzulara”

USART Başkanı Hülya Gülmez, Çanakkale Zaferi’nin 106. yıl dönümünde böyle bir etkinlik gerçekleştirdiklerinden dolayı memnuniyetini ifade ederek, “Çanakkale demek dünyada çok az milletin gösterebileceği kahramanlık destanıdır. Selam olsun Çanakkale şehitlerine, gazilerine, kınalı kuzulara. Çanakkale Zaferi’nin 106. yılında Çanakkale’yi geçilmez kılan kahraman şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, şükranlarımı sunuyorum. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Bedrettin Gündeş’e teşekkür ediyorum desteklerinden dolayı” dedi.

Resim önizlemesi

Gündeş: “Böyle güzel ve şanlı bir günde birlikte olmak gerçekten heyecan verici”

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Bedrettin Gündeş, genç bedenleri resmeden, onları sanatsal ufuklarıyla tuvallere dönüştüren uluslararası sanatçıların 18 Mart gibi anlamlı bir günde etkinlikte yer almasının çok önemli olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

Resim önizlemesi

“Birçok ülkeden katılımcı var. Özellikle Uluslararası Kültür Sanat Topluluğu Sağlık Eko Turizm Derneği’nin bu etkinliği bizimle birlikte yapması çok önemli ve değerli. Burada çok değerli şiir okuyan dostlarımız var, onların da katılmaları zenginleştirdi bu etkinliği. Şunu söylemek istiyorum dünya değişiyor, yeni bir sürece taşındık. Dijital dünya bizi kendi ekseni içinde şekillendirmeye başladı. Bu tarz etkinlikleri dijital ortamda yaptığımız zaman on binlerce insana bunu aktarma şansımız olabiliyor. Dijital serginin faydasını görmüş olduk burada. Katıldığınız için hepinize sevgilerimi, saygılarımı iletiyorum böyle güzel ve şanlı bir günde birlikte olmak gerçekten heyecan ve mutluluk verici.”

Etkinliğin sonunda Daire Başkanı Bedrettin Gündeş, katılımcılara plaket takdim etti.

Resim önizlemesi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.