SON DAKİKA
Hava Durumu

Akdeniz Belediye Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı 2’inci Lige Çıktı

Akdeniz Belediye Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı; Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Ligi 2022-2022 sezonunda 2’nci ligde yer almaya hak kazandı. Akdenizli ekip, Antalya’da oynanan Play-Off maçlarında 2’nci lige çıkma şansını averajla yitirmişti.

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2022 16:55
Haber Güncellenme Tarihi: 28.08.2022 16:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
Akdeniz Belediye Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı 2’inci Lige Çıktı

Resim önizlemesi

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Avukat Muaz Ergezen tarafından, Akdeniz Belediye Spor Kulübü Derneği’ne gönderilen 25 Ağustos 2022 tarihli resmi yazıda; Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu 1’inci Ligi’nde yer alan Çanakkale Boğazgücü Engelliler Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nın, 2022-2023 sezonunda 3’üncü ligde faaliyetlerini sürdürme kararı aldığı belirtildi.

Resmi yazının devamında; Akdeniz Belediye Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nın, Antalya’da oynanan 2021-2022 sezonu 3’üncü lig Play-Off müsabakalarını 4’üncü olarak tamamladığı hatırlatılarak; Çanakkale ekibinin aldığı ligden çekilme kararı sonucunda Akdenizli ekibin, 2022-2023 sezonunda 2’inci Ligde yer almaya hak kazandığı ifade edildi.

Akdenizli ekip, 2’nci lig şansını averajla kaybetmişti

Akdeniz Belediye Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, 2021-2022 sezonunda Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Ligi B Grubu’nda, sezonu grup 2’ncisi olarak tamamlayıp Play Off maçlarına katılma hakkı kazanmıştı. Antalya’da oynanan Play-Off maçlarını 4'üncü tamamlayan Akdenizli ekip averajla 2'nci lige çıkma şansını kaybetmişti. Fakat 1'inci ligde mücadele eden Çanakkale Boğazgücü Spor Kulübü, 1’inci ligden çekilip üçüncü ligde mücadelesini sürdüreceğini federasyona resmi yazı ile bildirdi. Bu gelişme karşısında federasyon tarafından Akdeniz Belediye Spor Kulübü Derneği’ne gönderilen resim yazıda, Akdenizli ekibin 2'nci Lig'e çıkmaya hak kazandığı kaydedildi.

Başkan Gültak; “Sporcularımızın sevinç ve heyecanını paylaşıyorum”

Resim önizlemesi

Bu gelişme karşısında bir açıklama yapan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak; “Akdeniz Belediye Spor Kulübümüz bünyesine katıldığı daha ilk yılında bir üst lige çıkma başarısı gösteren Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımızı ve antrenörlerimizi tebrik ediyor, bu sürpriz gelişme sonucu 2’inci lige çıkmalarının sevinç ve heyecanını, en az sporcularımız kadar ben de yaşıyorum. Sporcularımızın, katılmaya hak kazandığı 2’nci ligde oynayacakları maçlarda da büyük başarılar elde edeceklerine ve bir üst lige çıkacaklarına gönülden inanıyorum” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.