SON DAKİKA
Hava Durumu

Akdeniz Belediyesi İle Gaziantep Büyükşehir Kardeş Oluyor

Akdeniz Belediye Meclisi Haziran ayı ikinci birleşimi, M. Mustafa Gültak Başkanlığı’nda gerçekleşti. Yoklama, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantı bir önceki birleşim tutanak özetinin oylanıp kabulüyle ile sürdü.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2022 21:28
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2022 21:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
Akdeniz Belediyesi İle Gaziantep Büyükşehir Kardeş Oluyor

Diyarbakır BŞB ile kardeş şehir protokolü imzalanması teklifi, Meclis üyelerinin oyçokluğu ile reddedildi

Meclis’te, Akdeniz Belediyesi ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi arasında ‘Kardeş Belediyecilik’ anlaşması amacıyla protokol hazırlanması ve sözleşmeler imzalanması için Başkan Mustafa Gültak’a tam yetki verilmesiyle ilgili gündem maddesi görüşüldü. Komisyonlarda oyçokluğu ile reddedilen teklif, muhalefet Meclis üyeleri tarafından; Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne İçişleri Bakanlığı tarafından kayyum atanması gerekçe gösterilerek oyçokluğu ile reddedildi.

Başkan Gültak; “Kayyum atama kararları, terörle mücadele yasalarına göre alınmıştır”

Akdeniz Belediyesi ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanacak kardeş şehir protokolünün reddedilmesine tepki gösteren Başkan Gültak sert konuştu; “Bu devletin, terörle mücadele yasaları vardır” diyen Başkan Gültak; “Terörle Mücadele Yasası; ‘bir kişi teröre bulaştığı andan itibaren gözaltına alınır ve tutuklanır’ diyor. Kayyum atamaları da keyfi değil, terörle mücadele yasasına istinaden alınmıştır. Evet, yasaların da dediği gibi hasta olursam Meclis’i Başkanvekili yönetir, eğer vefat edersem Meclis’ten birini Başkan seçersiniz.

Ama ben terör örgütüne müdahil olursam, o artık hukukun meselesi olur, İçişleri Bakanlığı da yetkilerini kullanır. Hiç kimse Türkiye Cumhuriyeti yasalarının üzerinde değildir. Herkes niçin olduğunu biliyor. Kayyumlar keyfi atanmamıştır. İstenilen bir durum değildir ama kimse Türkiye Cumhuriyeti ve yasalarından üstün değildir. Siz; dokunulmazlığınız var diye, araçlarınızla terörist taşıyın, getirin götürün. Bomba taşıyın, bebek katili Abdullah Öcalan’ın posterlerini asın, miting yapın, ondan sonra da devlet sussun. Yok öyle bir şey! Herkes cezasını çeker” ifadelerini kullandı.

Öte yandan; Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Akdeniz Belediyesi arasında imzalanacak kardeşlik anlaşmasıyla ilgili protokol hazırlama, sözleşmeler imzalama ve çeşitli konularda işbirlikleri yapma konusunda Başkan Mustafa Gültak’a tam yetki verilmesi amacıyla ilgili komisyonlardan oybirliği ile gelen teklif, oylama sonucu Meclis üyelerinin yine oybirliğiyle kabul edildi.

Başkan Gültak; “Ek ödenek, Akdeniz’e hizmet için kullanılacak”

Toplantıda, belediyeye bağlı müdürlüklerin ek ödenek talepleri sonucu oluşan ve ek ödenek tablosunda belirtilen tutar kadar ödeneğin eklenmesiyle ilgili komisyonlarda oybirliği ile kabul edilen konu, Meclis üyelerinin konu hakkındaki görüş ve önerilerini dile getirmesinden sonra oylanıp, yine oybirliği ile kabul edildi. Kararın kabulü ve desteklerinden dolayı Meclis üyelerine teşekkür eden Başkan Mustafa Gültak; “Burası bir kamu kuruluşu. Eğer bütçe denkliği olmazsa hizmetler de aksar veya durabilir. İdare ile Meclis üyeleri arasında uzun ve yoğun bir maraton oldu. Hem idaremize, Mali Hizmetler Müdürü’ne, çalışanlarına ve tüm Meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Hizmetlerimiz kesintisiz devam edecek, Akdeniz için hayırlı olmasını diliyorum. Bütçenin, Akdeniz’in kalkınması, hizmetlerin eksiksiz sunulması ve insanlarımızın yararına kullanılması noktasında harcanacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın” şeklinde konuştu.

Meclis’te görüşülen diğer bazı konular…

Meclis’te, Karaduvar Mahallesi, 137 ada, 13 parseldeki 6 bin 278metrekare yüzölçümlü tarla niteliğindeki, 1/1000 ölçekli uygulama imar planında “mezarlık” işaretli olan ve fiilen mezarlık olarak kullanılan taşınmazın Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne devrinin yapılması ile ilgili komisyonlardan gelen konu da yine oybirliği ile kabul edildi.

Yalınayak Mahallesi, 4094 ada, 1 parsel nolu bin 775 metrekare yüzölçümündeki taşınmazın taziye evi yapılması şartıyla belediyeye hibe edilmesiyle ilgili komisyonlardan oybirliği ile gelen konu, Meclis üyelerinin yine oybirliği ile kabul edildi. Temenni ve öneriler bölümünde, bazı Meclis üyelerinin bir takım konulardaki talep ve önerilerini dile getirmesinden sonra toplantı sona erdi.

Akdeniz Belediye Meclisi’nin bir sonraki toplantısı, 4 Temmuz 2022 Pazartesi günü saat 10:00’da yapılacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.