SON DAKİKA
Hava Durumu

AKDENİZ’DE DEM PARTİ’NİN EŞBAŞKANLARI MAZBATALARINI ALDI

Mersin’de, 31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerde seçmenlerin büyük desteğiyle Akdeniz Belediye Başkanlığı’nı kazanan DEM Partili Eş Başkanlar Hoşyar Sarıyıldız ile Nuriye Arslan, halkın yoğun ilgisi altında mazbatalarını teslim aldı. Eş Başkan Sarıyıldız ve Arslan’ın ilk işi, Akdeniz Belediyesi Başkanlık makamının kapılarını matkaplar yardımıyla sökmek oldu.

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2024 18:16
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2024 18:16
Kaynak: www.bilginhaberci.com
AKDENİZ’DE  DEM PARTİ’NİN EŞBAŞKANLARI MAZBATALARINI ALDI

Adliye binasında mazbatanın alınmasından sonra kitlesel bir yürüyüşle belediye binasına geçen eş başkanları, belediye çalışanları çiçeklerle karşıladı. Meclis üyelerinin yanı sıra yüzlerce vatandaşın katıldığı buluşmada konuşan Akdeniz Belediye Eş Başkanı Nuriye Arslan; “Seçim sürecinde emeği geçen il ve ilçe yönetimimize, mahalle komisyonlarımıza bütün halkımıza çok teşekkür ediyoruz. Bu mazbata bütün halklarımızın mazbatasıdır. Akdeniz’de yaşayan bütün renklerin ve dillerin mazbatasıdır. DEM Parti gelirse şöyle yapacak, yok işçileri emekçileri işten çıkaracak gibi iddialar, kesinlikle DEM Parti’nin kültüründe böyle bir anlayış söz konusu olamaz.

Geleneğinden geldiğimiz siyasi kültürümüz, bize böyle bir şeye asla müsaade etmez ki biz iki eşbaşkan olarak da asla böyle bir girişimde bulunmayız. Halkımız, Akdeniz halklarımız, bizden önceki belediye başkanına notunu verdi. Bizlere de not verdi işte notumuz burada. Hep birlikte kazandık, hep birlikte yöneteceğiz” diye konuştu.

“Akdeniz’de demokrasi inancımız tekrar yeşerdi”

Eş Başkan Hoşyar Sarıyıldız ise, Akdeniz’de büyük ve önemli bir işe imza attıklarının altını çizerek, “Sadece bir belediyenin veya yönetiminin değişiminden ibaret değil bu seçim. Aynı zamanda toplumu kutuplaştıran, toplumda nefret dilini yaygınlaştıran, ayrıştıran, toplumu birbirine kırdıran bir anlayışın toplum tarafından nasıl benimsenmediğini, asıl olanın halk olduğunu, halk iradesi olduğunu, hasbelkader seçilmiş olanların bile nasıl devrilebileceğini bu toplum tekrar bize göstermiş oldu. Akdeniz’de demokrasi inancımız tekrar yeşerdi” dedi.

Sarıyıldız; “Merkeziyetçi, tekçi bir anlayışla hareket etmeyeceğiz”

Sözlerini; “Biz Akdeniz’den, Türkiye’ye örnek bir pratik sergileyeceğiz. Halkımızın vermiş olduğu mesajı doğru anlayacağız ve pratiğimizle de bunu doğru şekilde yaşama geçireceğiz” şeklinde sürdüren Sarıyıldız; “Çünkü Akdeniz sıradan bir kent değil. Akdeniz; Kürt’ün, Türk’ün, Arap’ın, Roman’ın, Rum’un, Alevi’nin, Sünni’nin yaşadığı bir kent. Binlerce yıldır bu coğrafyada kardeşçe yaşayan halkların birbirine kırdırılmak istenerek kendine yol yapmak isteyenlere müsaade etmeyen bir yer. Tam da bu noktada diyoruz ki Akdeniz ve özelde Mersin; Türkiye’ye güzel bir örnek kent olacak.

Kültürlerin, dillerin, inançların merkezi olacak. Biz Akdeniz’i, gençlerin,kadınların, işçilerin, emekçilerin hizmet aldığı, kendilerini belediyenin sahibi gördükleri bir noktaya getireceğiz. Bunu yaparken de halkımızla birlikte yapacağız, halkımıza danışacağız. Merkeziyetçi, tekçi bir anlayışla hareket etmeyeceğiz. Aksi halde karşıtımıza benzemiş oluruz. Biz bu anlayışın karşısında, çoğulculuğu ve demokrasiyi yeşerteceğiz ve Akdeniz’de Türkiye’ye örnek bir pratikle halkımıza, tıpkı Fazıl (Türk) Başkan ve Yüksel (Mutlu) Başkan döneminde olduğu gibi herkesin rahat bir şekilde bu kapıdan girebildiği bir pratiğe imza atacağız” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Hoşyar Sarıyıldız ile Nuriye Arslan, ellerine aldıkları matkaplar yardımıyla başkanlık makamının kapılarını sökerek yerinden çıkardı. Öte yandan bugün saat 14:00’te de belediye binası önünde halkın kitlesel katılımıyla kutlama töreni düzenlenecek.

Kaynak: www.bilginhaberci.com

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.