SON DAKİKA
Hava Durumu

Akdeniz’de ’Demli Sohbetler’ Etkinliği

Akdeniz Belediyesi kültür ve sanat evi kursiyeri kadınlar, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce organize edilen “Demli Sohbetler” etkinliğinde bir araya geldi. Sohbete katılan Başkan Gültak, hem Akdeniz ilçesinin çehresini hem de Akdenizli kadınların hayatına dokunan hizmet ve projeleri anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2022 11:03
Haber Güncellenme Tarihi: 10.12.2022 11:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
Akdeniz’de ’Demli Sohbetler’ Etkinliği

Mersin Millet Bahçesi sahil etabında düzenlenen buluşmada Akdenizli kadınlar DJ performansı ile gönüllerince eğlendi. Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak da açık alanda düzenlenen etkinlikte Akdeniz'in emektar kadınların çay keyfine ve sohbetine ortak oldu. Bazı kadınların kucağında küçük çocuklarıyla katıldığı ‘demli sohbetler’ buluşması renkli görüntülere sahne oldu. Mersinlilere kazandırılan Millet Bahçesi’ni anlatarak sözlerine başlayan Başkan Gültak; “Burası, Türkiye’nin en güzel ve en büyük millet bahçelerinden birisi. Çeşitli etkinlikler, konserler, gençlerimize yönelik projeler, okullarımızla birlikte programlar ve çocuk şenlikleri düzenliyoruz. Geçmişte atıl kalan bir bölge idi ama şimdi tüm ailelerimiz gönlünce burayı kullanabiliyor” dedi.

“Kadınlar yararına günübirlik şehir dışı gezilerini ilk kez biz başlattık”

Başkan Gültak, Akdeniz’e 12 mahalle kültür ve sanat evi kazandırdıklarını da belirterek buralarda verilen farklı alanlarda mesleki beceri eğitimi ve kurslara binlerce kadının katıldığını söyledi. Kadınlar için hayata kattıkları günübirlik şehir içi ve dışı gezilerden de bahseden Başkan Gültak, şöyle konuştu; “Akdeniz’de ilk kez bizim başlattığımız bir projedir… Mahallesinin veya şehrinin dışına çıkmamış kadınları, günübirlik Nevşehir, Hatay ve Gaziantep gibi şehirlerimize veya Mut ve Silifke ilçemize götürüyoruz. Bizden önce de belediyenin servis araçları vardı ama hiç kimse bunu düşünmemiş. Bu gezilerde kadınlar geziyor, eğleniyorlar” diye konuştu.

“Akdenizli kadınlar üretiyor, satıyor, aile bütçesine katkı sağlıyor”

Başkan Mustafa Gültak, mahalle kültür ve sanat evlerine büyük önem verdiklerinin altını çizdi, binlerce kadının meslek sahibi olduğunu ve okuma-yazma öğrendiğini dile getirdi. Sözlerini; “Akdenizli kadınlar üretiyor” şeklinde sürdüren Başkan Gültak; “İki tane kooperatifimiz var; üye olmanızı tavsiye ederim.

Şu an o kooperatifler üzerinden birkaç mahallemize şeker otu ve moringa ektik. Belediyemizin yanında da kadınların satış stantları var. Yaz mevsiminde kadınları, Silifke’de bulunan kampa götürüyoruz. Denize giriyorlar, farkı etkinliklere katılıyorlar. Pozitif ayrımcılık ilkesiyle Akdenizli kadınları hep ön planda tutmaya çalıştık” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.