SON DAKİKA
Hava Durumu

AKDENİZ’DE ŞEKER OTU BİTKİSİ YETİŞTİRİLECEK

Akdeniz Belediyesi, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Renkli Kadın Kooperatifi arasında imzalanan protokolle, birçok rahatsızlığa karşı doğal tedavi bitkisi olarak kullanılan Şeker Otu (Stevia) yetiştirilecek.

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2022 00:01
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2022 00:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
AKDENİZ’DE ŞEKER OTU BİTKİSİ YETİŞTİRİLECEK

Egzama, diyabet, mide ve diş hastalıklarına karşı hastalara şifa olacak

Akdeniz Belediyesi’nin girimleri sayesinde, başta egzama, diyabet, mide ve diş hastalıklarına karşı doğal bir tedavi bitkisi olan ‘Şeker Otu’ (Stevia) ilçe sınırları içinde yetiştirilecek. Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Akdeniz İlçe Tarım Müdürü Mehmet Dinçer Göçmen ve Renkli Kadın Kooperatifi Başkanı Zehra Yılmaz arasında imzalanan protokol kapsamında, Akdeniz Belediyesi’ne ait uygun arazilerde Şeker Otu bitkisi üretilecek.

Tatlı olduğu için şeker yerine geçebilecek doğal bir tatlandırıcı olan Stevila bitkisi, başta Akdeniz ilçesinde yaşayan hastalar olmak üzere, çeşitli rahatsızlıklar yaşayan birçok insana şifa olacak.

Diyet yapanların şeker ihtiyacını karşılıyor, sigarayı bırakmada yardımcı oluyor

Stevia, Güney Amerika'da yetişen bir bitki türü. Popülaritesinin artmasıyla birlikte Türkiye’de de bazı bölgelerde yetiştirilmeye başlandı. Stevia bitkisi, hem şekere alternatif olarak, hem de sigarayı bırakmak isteyenlere yardımcı olarak tüketiliyor. Kalorisi düşük olduğu için diyet yapan insanların şeker isteğinin karşılanmasını da sağlıyor. Şeker yerine Stevia kullanan kişilerin mide problemleri ve strese bağlı hastalıklarının azaldığı yönünde bilgiler var. Piyasada yeşil yapraklı Strevia, Stevia ekstratı ve işlenmiş Strevia olmak üzere üç farklı şeker otu türü var…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.