SON DAKİKA
Hava Durumu

Akdeniz'de Sokaklar, Meydan ve Pazar Yerleri 7/24 Temizleniyor

Akdeniz Belediyesi, vatandaşların sağlıklı bir yaşam ve temiz çevre hakkını korumak ve sürdürmek amacıyla, uzak-yakın demeden ilçe genelindeki 65 mahalle, binlerce sokağa 7/24 temizlik hizmeti veriyor

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2022 15:16
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2022 15:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
Akdeniz'de Sokaklar, Meydan ve Pazar Yerleri 7/24 Temizleniyor

Akdeniz’e bağlı 65 mahalleye kesintisiz hizmet veren Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, güçlendirilen personel ve araç-gereç kapasitesi ile her gün bir yandan sokakları süpürüp temizliyor, yüzlerce çöp konteynırını boşaltıp ardından ilaçlı su ile yıkayıp dezenfekte ediyor.

Resim önizlemesi

Her gün yaklaşık 400 ton çöp ve atık toplanıyor

Büyük ve küçük boy süpürge araçları ile de periyodik şekilde sokakları temizleyip her türlü çöp ve atıklardan arındıran ekipler, ilçe genelinde her gün yaklaşık 400 ton çöpü toplayıp katı atık bertaraf tesislerine ulaştırıyor.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinde insan ve araç hareketliliğinin yoğun olduğu yerlerde biriken atıkları da bu iş için özel olarak tasarlanan çöp taksiler yardımıyla topluyor.

İlçe genelinde kurulan semt pazarlarında biriken her türlü atık ve çöpleri de toplayan ekipler, ardından pazaryerlerini arazöz yardımıyla tazyikli su ile baştan sona ilaçlı su ile yıkayıp dezenfekte ediyor.

Resim önizlemesiResim önizlemesi

Yedi gün 24 saat aralıksız hizmet veren ekipler, hastane bahçeleri, balık pazarı, kasaplar çarşısı ile insan hareketliliğinin yoğun olduğu yerlerin zeminlerini de tazyikli ve dezenfektanlı su ile yıkayıp temizliyor.

Cadde ve sokaklara atılan inşaat atıkları, molozlar ile mobilya parçaları da kepçe yardımıyla kamyonlara yüklenip mahallelerden çıkarılırken, özellikle kırsal bölgelere hizmet vermek amacıyla kurulan mobil temizlik ekipleri de seferberlik halinde bu mahallelerin sokaklarını temizliyor.

Resim önizlemesi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.