SON DAKİKA
Hava Durumu

AKDENİZ İLÇEYE YATIRIMLARI 60 MİLYON LİRAYA

Yıl sonuna dek 45 bin ton asfalt, 20 bin bin m² kilitli parke taşı, 20 bin m² karo, 20 bin metre bordür çalışması yapılacak

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2018 13:21
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2018 13:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
AKDENİZ İLÇEYE YATIRIMLARI 60 MİLYON LİRAYA
 “AKDENİZ BELEDİYESİ’NİN İLÇEYE YATIRIMLARI 60 MİLYON LİRAYA ULAŞTI”

* Akdeniz’de; bu yılın sonuna dek sürecek olan asfalt serimi, kilitli parke taşı ve karo kaplama hizmeti; personel ve araç gücü arttırılan fen işleri ekipleri eliyle yeniden başladı. Bu sayede ilçeye yaklaşık 2 yıl içinde toplam 60 milyon TL tutarında altyapı hizmeti ve yatırımları yapılarak, Akdeniz’in çehresi değişip dönüşecek.

Akdeniz Belediyesi, asfalt serimi, kilitli parke taşı, karo ve bordür kaplama hizmetleri ile ilgili ihale süreçlerini tamamladı. Akdeniz’in altyapı yatırımları için yılsonuna dek toplam 60 milyon TL bütçe kullanılacağını belirten Başkan Pamuk, “Akdeniz’in en ciddi sorunlarından olan altyapı eksikliğini gidermek, vatandaşlarımızın yaşadığı sıkıntıları sona erdirmek amacıyla hiçbir ayırım yapmadan 65 mahallemize hizmet veriyoruz. Akdeniz’i hak ettiği altyapıya kavuşturmak için yaklaşık 2 yıl içinde 40 milyon TL harcadık. Önümüzdeki süreçte yine altyapı hizmetleri için bütçemizden 20 milyon lira daha kullanacağız” dedi.

Çilekli çocuklardan, Başkan Pamuk’a sevgi gösterisi

Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, sırasıyla Çilek, Karaduvar ve Üçocak mahallelerinde sona eren ve devam eden asfalt, kaldırım çalışmalarını yerinde denetledi. Mahalle muhtarlarının da hazır bulunduğu ziyaretlerinde, mahalle sakinlerinin yoğun ilgisiyle karşılanan Başkan Pamuk, etrafını saran Çilek mahalleli çocuklarla dakikalarca sohbet etti, taleplerini dinledi. Çilekli çocukların, özellikle park ve oyun grubu talebi üzerine Başkan Pamuk, ekiplere talimat verdi, park için uygun bir alanın tespit edilerek bu talebin en kısa sürede yerine getirilmesini istedi.


“Mahallelerimize yılsonuna dek 45 bin ton asfalt daha dökülecek”

İhale süreçleri biten asfalt, yol, kaldırım çalışmalarının yılsonuna kadar süreceğini kaydeden Başkan Pamuk, “Yeni sezonda, ihtiyaç duyan mahallelerimize yaklaşık 45 bin ton asfalt daha dökerek, altyapı eksikliğini çok büyük oranda gidereceğiz. Ayrıca 20 bin metrekare kilitli parke taşı, 20 bin metrekare karo ve 20 bin metre bordür kaplama çalışması yapacağız. Tasarrufu ilke edinip israfa asla izin vermeyen; belediyenin kaynaklarını yine vatandaşa ve kente hizmet için harcayan bir yönetim anlayışıyla, belediyemizin bütçe ve kaynaklarını vatandaşlarımıza hizmet, yatırım ve proje olarak kullanmanın gayreti içinde olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“Hizmetlerde eksiklik yaşayan mahallemiz kalmayacak”

Açıklamasını; “Akdeniz’de yeni dönem asfalt kaplama, yol, kaldırım ve kilit taşı hamlesi çalışmalarımız tamamlandığında eksiklik yaşayan mahallemiz kalmayacak” şeklinde sürdüren Başkan Pamuk, “Amacımız, hiçbir vatandaşımızın, kışın yağmur ve çamurlu, yazın da tozlu topraklı yollar nedeniyle sıkıntı yaşamamasını sağlamak. İhtiyaç duyan mahallelerimizde asfalt serim çalışması, program dâhilinde ve sayısı arttırılan, ayrıca yeni araç ve ekipmanlarla güçlendirilen Fen İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz tarafından kesintisiz şekilde devam edecek” ifadelerini kullandı.



Ocak 2017-Şubat 2018 döneminde 155 bin ton asfalt döküldü

Akdeniz Belediyesi ile Mersin Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı işbirliğinde, Ocak 2017 ila Şubat 2018 dönemi içinde toplam 150 kilometre uzunluğunda 155 bin ton asfalt döküldü. Aynı dönemde yaklaşık 200 bin metrekare kilit taşı döşendi; 120 bin metre bordür ile 50 bin metrekare karo döşendi.

Sadece geçen Nisan ayı içinde Akdeniz’e 13 bin ton asfalt döküldü, 4 bin 512 metrekare kilitli parke taşı, 2 bin 600 metre bordür, 6 bin metrekare karo döşendi. Aynı dönemde sadece Akdeniz Belediyesi tarafından ise; fen işleri müdürlüğü ekipleri ve yüklenici firmalar eliyle, 2018 yılı ilk 8 ayında, 40 bin ton asfalt kaplama ve yama hizmeti verildi. Ayrıca 20 bin metre bordür, 18 bin metrekare de karo kaplama işi yapıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.