SON DAKİKA
Hava Durumu

Başkan Gültak, Bilsem Öğrencilerine Ankara Gezisi Hediye Etti

Akdeniz ilçesinde yaşayan ve Mersin Üniversitesi'ne (MEÜ) bağlı Bilim ve Sanat Merkezi'nde (BİLSEM) eğitim alan zeki ve üstün yetenekli çocuklar Ankara'yı gezdi.

Haber Giriş Tarihi: 05.02.2023 16:45
Haber Güncellenme Tarihi: 05.02.2023 16:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
Başkan Gültak, Bilsem Öğrencilerine Ankara Gezisi Hediye Etti

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, “Akdeniz’in Parlayan Yıldızları” projesi kapsamında eğitim gören 25 öğrenciye sömestır tatilinde Ankara gezisi hediye etti.

Mersin Üniversitesi'ne (MEÜ) bağlı Bilim ve Sanat Merkezi'nde (BİLSEM) eğitim alan zeki ve üstün yetenekli öğrencilere gezi kapsamında; Anıtkabir, I. TBMM (Kurtuluş Savaşı Müzesi), II. TBMM (Cumhuriyet Müzesi), Anadolu Medeniyetleri Müzesi, ve Ankara Kalesi gezdirildi.

“Başkanımız bizler için biz gezi ayarladı”

BİLSEM öğrencilerinden Macit Turhan Özcan Ankara’da olduğu için çok mutlu olduğunu belirterek, “Şu anda ara tatildeyiz ve Başkanımız M. Mustafa Gültak bizler için bir gezi ayarladı. İlk olarak Anıtkakabir’e giderek Ata’mızı ziyaret ettik. Ardından I. ve II. Meclis’e gittik. O zamanki durumları ve savaşları inceledik. Müzeleri gezdik. Başkanımıza çok teşekkür ederim” dedi.

Öğrencilerden Başkan Gültak’a teşekkür

BİLSEM 6. Sınıf öğrencilerinden Irmak Kapan ise, “Bugün Akdeniz Belediyesi’nin düzenlediği Ankara’yı gezisindeyiz. İlk olarak Ata’mızı ziyaret etmek için Anıtkabir’e gittik. Daha sonra müzeleri gezdik. Tarihimizi bize anlattılar. Şimdi de Anadolu Medeniyetleri Müzesi’ndeyiz. Gezi çok güzel geçiyor. Bugünden dolayı Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Çok mutluyum”

10.sınıf öğrencisi Melis Sanem de, “Düzenlenen geziden gerçekten çok memnun kaldık. İlk olarak Anıtkabir’e gittik ve ben buraya gittiğimiz için çok mutluyum. Sonrasında ise Meclis’leri ve müzeleri gezdik. Müzedeki taşlar çok ilgimi çekiyor. Bu etkinliği düzenleyen Başkan Mustafa Gültak’a Ankara’dan teşekkürlerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.