SON DAKİKA
Hava Durumu

Başkan Gültak" Engelleme Girişimlerine Rağmen Asfalt Serimine Başladık"

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Kürkçü Mahallesi’nde, fen işlerine ait yerleşke içinde kurulumu tamamlanıp Akdeniz ilçesine ilk kez kazandırılan sıcak ve soğuk asfalt üretimi yapacak tesiste incelemelerde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2022 15:52
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2022 15:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
Başkan Gültak" Engelleme  Girişimlerine  Rağmen Asfalt Serimine Başladık"

Başkan Gültak, asfalt plentinde incelemeler yaptı, sathi kaplama çalışmasını yerinde takip etti 

Fen işleri ekiplerinin, son teknolojiye sahip iş makinesi desteğiyle Huzurkent Köselerli Mahallesinde yaptığı sathi kaplama (soğuk asfalt) çalışmalarını da takip eden Başkan Gültak: “Bütün engelleme girişimlerine, bize borç yetkisi verilmek istenmemesine rağmen asfalt serim hizmetimize başladık” dedi.

Başkan Mustafa Gültak’ın, Akdeniz sakinlerine kazandırılan asfalt plentine yaptığı inceleme gezisine, Başkan Yardımcıları Mustafa Arslan ve Tufan Nenni ile Fen İşleri Müdürü Mehmet Bahar da katıldı. Akdeniz’e ilk kez kazandırılan ve hem sıcak hem de soğuk asfalt üretecek tesisteki incelemesinin ardından Başkan Gültak, gün içerisinde Köselerli Mahallesi’nin sokaklarında gerçekleşen soğuk asfalt serim çalışmasını da yerinde inceledi.

“Başkanımız bize verdiği sözü yerine getirdi”

Sokaklarında gerçekleşen sathi kaplama çalışmasından dolayı teşekkürlerini dile getiren Köselerli Mahallesi Muhtarı Nedim Bozoğlu; “Başkanımız Gültak, seçimlerden önce, ‘Kazandığımızda sathi asfalt dökülmedik bahçe yolu, mahalle aralarında da bozuk yol kalmayacak’ demişti. Başkanımız, söz verdiği bu hizmetleri bugün tek tek yapmaya başladı. Tüm Huzurkent halkı ve şahsım adına teşekkür ederim” dedi.

“Uzun zamandır beklediğimiz bir hizmetti”

Huzurkent sakinlerinden Ali Yılmaz adlı vatandaş ise duygularını; “Asfalt dökülmesini uzun zamandır bekliyorduk. Bu hizmeti gerçekleştiren Akdeniz Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Gültak’a çok teşekkür ederiz. Hizmetlerin devamını bekliyoruz ve inşallah daha güzel hizmetlerin geleceğine de eminiz. Başkanımıza ve çalışma arkadaşlarının hepsine teşekkür ediyoruz” sözleriyle dile getirdi.

Gültak; “Son teknoloji cihaz sayesinde geçmişte yaşanan sıkıntılara son verdik”

Fen işleri Müdürlüğü ekiplerinin sathi kaplama (soğuk asfalt serimi) çalışmalarını yerinde inceleyen Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak da açıklamasında, Türkiye’de bulunan en son teknolojiyi kullandıklarının altını çizdi. Başkan Gültak; “Bu çalışma, daha önceleri zift, macun veya bitüm dedikleri malzeme dökülerek, sıcakta birkaç gün erimesi, yeri tutması bekleniyordu. Tabi bu yollardan arabalar geçtiğinde zift veya bitüm zarar görüyor, arabalar da mahvoluyordu. Yolu kullanmak isteyen yayalar büyük sıkıntı yaşıyor, mahalle sakinleri evlerinde oturamıyorlardı. Fakat bizim uyguladığımız bu sistemde kombisi, mucuru her şeyi üzerinde, son teknoloji bir cihaz. Hiçbir sıkıntımız yok… Direkt hem bitümü döküyor, üzerine de mucuru döküyor. Daha sonra da üzerinden silindir geçtiğinde tertemiz bir sathi kaplamayı gerçekleştirmiş oluyoruz” şeklinde konuştu.

“Engelleme girişimlerine rağmen asfalt dökmeye başladık”

Cihazın, hem çevreci olduğunu ve etrafa zarar vermediğine, hem de insanların konforundan bir eksilme yaşatmadığına dikkat çeken Başkan Gültak; “Dolayısıyla Mersin ve Akdeniz’e yeni bir teknoloji kazandırmış olduk. Bütün engellemelere rağmen; ‘Meclis üyelerinin bize borç yetkisi vermemesine rağmen asfaltı dökeceğiz’ demiştim. İşte biz bugün Türkiye’de çok ender bulunan bir cihazı Akdeniz’e kazandırdık ve kombili cihazımız hızlı bir şekilde sathi kaplamayı döküyor. Bu cihaz sayesinde günde 3 kilometrelik yolu kaplayabiliyorsunuz. Bir şoför ve bir yardımcı personelle bütün bu işler yapılabiliyor. Akdeniz’e ve Akdeniz’de yaşayan herkese hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.