SON DAKİKA
Hava Durumu

BAŞKAN GÜLTAK MECLİS TOPLANTISINDA HİZMETLE GEÇEN 3 YILI DEĞERLENDİRDİ

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, belediyeyi ağır bir borç yükü ile devraldıklarını, bir yandan hizmet ve proje üretirken, borç yükünü de hafiflettiklerini vurguladı. Başkan Gültak; “Akdeniz’e kazandırdığımız en değerli hizmet; barışı, kardeşliği, huzur ve güveni yeniden tesis etmek olmuştur” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2022 21:18
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2022 21:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
BAŞKAN GÜLTAK MECLİS TOPLANTISINDA HİZMETLE GEÇEN 3 YILI DEĞERLENDİRDİ

Akdeniz Belediye Meclisi Nisan ayı ilk oturumunu, M. Mustafa Gültak Başkanlığı’nda belediye konferans salonunda gerçekleştirdi. Akdeniz ilçesine bağlı mahalle muhtarlarının da takip ettiği Meclis toplantısı; Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı, bir önceki toplantıya ait birleşim tutanak özeti oylanıp kabul edildi.

Encümen üyeleri ve komisyon üyeleri seçildi

Gündemin sonraki maddesinde ise, Akdeniz Belediyesi Encümen üyelerinin seçimine geçildi. Kapalı yapılan ve 2 turda 4 adayın 19 oy aldığı encümen seçimi kura çekimi ile sonuçlandı. Başkan Gültak’ın çektiği kura sonucu Halil Kara ve Cemil Uzun’un isimleri belirlendi. Böylelikle Akdeniz Belediye Encümen üyeleri, Bayram Yıldırmaz, Halil Kara ve Cemil Uzun’dan oluştu. Meclis’te ayrıca, her partiden 1 kişinin yer alacağı ve 1 yıl boyunca görev yapacak imar, çevre, plan-bütçe, gençlik-spor-sağlık, eğitim-kültür, kadın-erkek, gıda-tarım-hayvancılık, hukuk ve toplumsal adalet, çocuk ve engelli hakları, ekonomi-kalkınma komisyonu üyelikleri için belirlenen isimler de oybirliği ile kabul edildi.

“Akdeniz’de barışı ve kardeşliği tesis etmek en büyük hizmetimiz”

Başkan Gültak, “Belediye Başkanlık Makamı 2021 Mali Yılı Faaliyet Raporu’nun” görüşülmesi öncesi, göreve geldiği 3 yıl içinde hayata geçirdiği; Akdeniz’i değiştirip dönüştüren hizmetleri, proje ve yatırımları anlattı. Belediyeyi ağır bir borç yükü ile devraldıklarını, bir yandan hizmet ve proje üretirken, borç yükünü ise hafiflettiklerini vurgulayan Başkan Gültak; “Akdeniz’e sağladığımız birçok sosyal, kültürel, eğitim, sportif ve mesleki projeler bir yana, ilçemize kazandırdığımız en büyük ve en değerli hizmet; barışı, kardeşliği, huzur ve güveni tesis etmek olmuştur. Ayrıca Türkiye’de işçi çıkarmayan, ücretlerde de yüksek oranda iyileştirme yapan belediyelerden biriyiz” diye konuştu.

“Kullandığımız borçları, kendi dönemimizde bitiriyor, kimseye borç bırakmıyoruz”

Akdeniz Belediyesi’ne, İller Bankası’ndan gelen bütçenin önemli bir bölümünün kesintiye uğradığını kaydeden Başkan Gültak, bunun nedeninin de geçmiş yönetimlerden kaynaklı borç ve faizler olduğunu ifade etti. Başkan Gültak; “Örneğin 2013 yılında kullanılan ve bu güne gelen bir kredi var. 120 ay vadeli, halen ödüyoruz o borcu. Yine 2013 yılında 14 milyon TL, vadesi 100 ay, ödemesini kendi dönemimizde bitirmişiz. Bu da benim borcum değil. Sonrasında alınan

borçlar var. 2018 ve bizim aldığımız borçlar var. Bizim aldığımız 2 borcun vadesi 36 ay. Yani kendi dönemimizde borcu bitiriyor, hiç kimseye borç bırakmıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Belediyemizin gelirlerini arttırdık”

Başkan Mustafa Gültak, göreve geldikleri 2019 yılında belediyenin gelirlerini yüzde 6; 2020 yılında yüzde 22; 2021 yılında yüzde 21; 2022 yılında da yüzde 18 oranında arttırdıklarını ifade etti. Başkan Gültak; “Belediyemizin gelirinin yüzde 22 artması demek, gelir toplamayı öğretmişiz demektir belediyeye. Tabi vatandaşlarımıza da güven vermişiz ki vergisini ödemeye başlamış ve devam etmiş” dedi.

Başkanlık makamı faaliyet raporu oybirliği ile kabul edildi

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, geçen 3 yıllık süreç içinde hayata geçen hizmet ve projeleri anlatmasından sonra yerini, 2021 yılı idari faaliyet raporunun görüşülmesi için Meclis Başkanvekili Bedriye Kuş’a devretti. Söz alan Meclis üyeleri de çeşitli konulardaki eleştirilerini ifade etti. Görüş ve değerlendirmelerin ardından oylanan ‘Başkanlık Makamı 2021 yılı Faaliyet Raporu’ oybirliği ile kabul edildi. Başkan Gültak da verdikleri güvenoyu nedeniyle tüm Meclis üyelerine teşekkür etti.

2021 Yılı Denetim Raporu okundu

Toplantıda Meclis üyeleri, ‘2021 Yılı Denetim Raporu’ hakkında da bilgilendirildi. Meclis toplantısında ayrıca, çeşitli imar plan revizyonlarına ilişkin komisyon raporları, belediyeye ait bazı yapıların muhtarlıklar ile kamu yararına hizmet veren engelli ve sosyal yardımlaşma derneklerine tahsisi ile ilgili gündem maddeleri de görüşülerek ilgili komisyonlara havalesi yapıldı.

Akdeniz Belediye Meclisi’nin bir sonraki toplantısı, 8 Nisan 2022 Cuma günü saat 10:00’da yapılacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.