SON DAKİKA
Hava Durumu

Başkan Gültak, Türk Yemekleri Uzmanı Sahrap Soysal'ı Ağırladı

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Türk yemekleri Uzmanı ve Yazar Sahrap Soysal’ı kentte ağırladı. Kadınlara sağlanan mikro kredi desteği için Başkan Gültak’a teşekkür eden Soysal, Akdenizli kadınların çeşitli yöresel lezzetleri satıp gelir elde ettiği Kadın Emeği Diyarı’na da hayran kaldı.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2022 19:31
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2022 19:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
Başkan Gültak, Türk Yemekleri Uzmanı Sahrap Soysal'ı Ağırladı

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, yerel lezzetleri tanıtmak amacıyla Mersin’de çekim yapan Türk yemekleri uzmanı ve Yazar Sahrap Soysal’a eşlik etti. Soysal, ilk olarak Akdeniz Belediyesi’nin, 2’si kadın, 1’i de engelli bireylerin kurduğu kooperatiflere tahsis edilen belediyeye ait Kadın Emeği Diyarı’nı gezdi. Soysal, sıkma, börek ve gözleme açıp pişiren ve satış yapan kadınlarla sohbet etti, Melemez Köyü’nde, ekşi maya ile üretilen Girit ekmeği ve çeşitli yöresel lezzetleri tattı. Sahrap Soysal’ı yanlarında gören kadınlar, hatıra fotoğrafı çektirmek için adeta sıraya girdi.

Resim önizlemesi

“Akdenizli kadınlar çok şanslı”

Kadın üreticilere büyük değer verdiğini ifade eden Sahrap Soysal, “Akdeniz Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Gültak’ın da kadın dostu bir belediye başkanı olduğunu öğrendim. Buna gerçekten çok sevindim. Bence, kadınları destekleyen belediye başkanlarına ayrıca bir önem vermek, onlara özel bir rozet takmak lazım. Akdenizli kadınlar çok şanslı. Kadın dostu belediye başkanlarını seviyorum, Başkanımıza da çok teşekkür ve tebrik ediyorum. Kadın mutlu olursa aile; aile mutlu olursa tüm şehir ve toplum da mutlu olur. Bu nedenle, ‘yaşasın kadın dostu belediye başkanlarımız’ diyorum” ifadelerini kullandı. Bu sırada Kadın Emeği Diyarı’nda üretim ve satış yapan kadınların da “Sayın Gültak gibi bir belediye başkanımız olduğu için çok şanslıyız” dedikleri duyuldu.

“Kadınların kendilerine olan güvenleri arttı”

Resim önizlemesi

Başkan Mustafa Gültak da “Güçlü Kadın, Güçlü Akdeniz, Güçlü Türkiye” sloganını şiar edindiklerini, bu anlamda geçmiş yıllarda unutulup kaderine terk edilen Akdenizli kadınlara pozitif ayrımcılık yaptıklarının altını çizdi. Başkan Gültak; “Kadınların ekonomiye ve istihdama katılımına büyük değer veriyoruz. Bu nedenle Kadın Emeği Diyarı adıyla açtığımız bu yerimizde, 2’si kadın 1’i de engelli derneğinin kurduğu kooperatiflerimiz, ürettikleri ürünleri satarak, aile

bütçelerine ciddi katkı elde ediyorlar. Üreten ve ürettiklerini satarak para kazanan Akdenizli kadınlarımız artık daha güçlü ve kendilerine olan güvenleri de arttı” diye konuştu.

Mikro kredi ile işyerlerini açan kadınları ziyaret

Resim önizlemesi

Kadın emeği diyarı buluşmasının ardından Başkan Gültak; Türk Yemekleri Uzmanı ve Yazar Sahrap Soysal ile birlikte kendilerine sağlanan mikro kredi desteği sayesinde; Tırmıl Sanayi Sitesi içerisinde, “Ablanın Yeri Esnaf Lokantası” açan Murize Sayar ile Karaduvar Mahallesi’nde Nezih Pastanesi’ni açan Ela Bozan adlı kadınları da ziyaret etti. Gün içerisinde Sahrap Soysal’ı evinde de ağırlayan Başkan Mustafa Gültak, eşi Behiye Gültak ile birlikte evin mutfağına geçerek konuğu için batırık hazırladı.

Resim önizlemesi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.