SON DAKİKA
Hava Durumu

BAŞKAN MUSTAFA GÜLTAK ENGELLİ ÇOCUKLARLA BİRLİKTE FİDAN DİKTİ

Engelli çocuklar, kendi adlarına hazırlanan fidanları önce toprakla buluşturup ardından can suyu verdi.

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2021 20:50
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2021 20:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
BAŞKAN MUSTAFA GÜLTAK ENGELLİ ÇOCUKLARLA BİRLİKTE FİDAN DİKTİ

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” dolayısıyla, engelli çocuklar adına organize edilen fidanların toprakla buluşturulduğu özel törene katıldı. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün, Çay Mahallesi’nde bulunan ve tamamen yenilenip sporseverler ve vatandaşların hizmetine açılan spor tesisinde gerçekleşen etkinliğe; Çay, Çilek, Karaduvar mahalle kültür evleri ile Nihat Sözmen Rehabilitasyon Merkezi’nden gelen çocuklar ve aileleri katıldı.

Başkan Gültak; “Bizim düsturumuz sevgi, barış, kardeşlik”

AK Parti Akdeniz İlçe Başkanı Emin Genç, Başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve birim müdürlerinin de yer aldığı etkinlikte engelli çocuklar; kendi adlarına hazırlanın fidanları toprakla buluşturup can suyu verdi. Etkinlikte konuşan Başkan Gültak; sadece 3 Aralık’ta değil, engellilere yönelik her türlü etkinlik ve kampanyanın sürekli içinde olduklarını vurguladı. Engellilerin sorunlarıyla yakından ilgilendiklerinin de altını çizen Başkan Mustafa Gültak; “Bizim düsturumuz sevgi, barış, kardeşliktir. Örneğin sevgiyi para ile satın alamazsınız. Hiç kimseye ayırım yapmadan her türlü hizmeti getiriyoruz. En önemlisi de Akdeniz’e barışı ve huzuru getirdik. Artık Akdeniz’de kavga, uyuşturucu ve terör yok. Engelli çocuklarımız için özveriyle çalışan derneklerimize, öğretmenlerimize, eğitmenlerimize de ayrıca çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Asıl engellilik, insanın yüreğindeki engellerdir”

Engelli kooperatifi kuran ilk belediye olduklarının da altını çizdiği konuşmasında Başkan Mustafa Gültak; sözlerini şöyle sürdürdü; “Engelli kardeşlerimiz üretiyor ve ürettikleri ürünleri satışa sunarak aile bütçelerine gelir sağlıyorlar. Bu sayede engelli kardeşlerimizin istihdamını da sağlamış oluyoruz.

Engel gözde, elde, ayakta değildir. Asıl engel insanın yüreğindedir. Eğer yüreğiniz sorunlu ise baştan engellisiniz demektir. Eğer yüreğiniz sevgi, barış ve kardeşlik dolu ise sizde hiçbir engel olmaz. Hiç kimsenin birkaç dakika sonrasına dahi garantisi yok. Dolayısıyla yüreğimiz ve beynimizdeki tüm engelleri kaldıracağız. Dünya Engelliler Günü’nün, toplumsal farkındalığın oluşmasına vesile olmasını temenni ediyor, engellilerimiz ve ailelerine mutlu, huzurlu bir yaşam diliyorum.”

Engelli basketbol takımına ziyaret

Öte yandan Akdeniz Belediye Başkanvekili Aydın Egin de gün dolayısıyla Akdeniz Belediye Spor Kulübü bünyesinde mücadele eden Tekerlekli Basketbol Takımı ile buluştu. Ziyarete, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Aile Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Cenk Karakaş, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Fatma Abacı ve Akdeniz Engelliler Meclisi Başkanı Soner Demir de eşlik etti. Buluşmada Başkanvekili Egin ve beraberindeki heyet; engelli basketbol takımı sporcuları ile sohbet ettiler, ardından onlarla birlikte tekerlekli sandalyeye oturup basketbol oynadılar. 

                                                                                                                         

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.