SON DAKİKA
Hava Durumu

BÜYÜKŞEHİR’DEN “ENGELLERİ ÇALIŞARAK AŞIYORUZ” ETKİNLİĞİ

Başkan Seçer, Büyükşehir Belediyesi’nin ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ dolayısıyla düzenlediği “Engelleri Çalışarak Aşıyoruz” etkinliğine katıldı. Etkinlikte; özel gereksinimli çocuklar piyanodan halk oyunlarına kadar birbirinden güzel performanslarını sergiledi. Özel gereksinimli bireylerle karşılıklı oynayan ve onların mutluluklarına ortak olan Başkan Seçer, “Sizlerin hayatını kolaylaştırmak için bütün imkânlarımızı seferber ettik” dedi. Büyükşehir Belediyesi’nin engelleri aşmak adına hayata

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2021 21:06
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2021 21:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
BÜYÜKŞEHİR’DEN “ENGELLERİ ÇALIŞARAK AŞIYORUZ” ETKİNLİĞİ

Başkan Seçer, Büyükşehir Belediyesi’nin ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ dolayısıyla düzenlediği “Engelleri Çalışarak Aşıyoruz” etkinliğine katıldı. Etkinlikte; özel gereksinimli çocuklar piyanodan halk oyunlarına kadar birbirinden güzel performanslarını sergiledi. Özel gereksinimli bireylerle karşılıklı oynayan ve onların mutluluklarına ortak olan Başkan Seçer, “Sizlerin hayatını kolaylaştırmak için bütün imkânlarımızı seferber ettik” dedi. Büyükşehir Belediyesi’nin engelleri aşmak adına hayata geçirdiği projeleri ve hizmetleri tek tek anlatan Başkan Seçer, “Mola Evlerinin sayısını artıracağız” müjdesini verdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde farkındalık yaratmak amacıyla özel gereksinimli çocuklar ve aileleri için “Engellileri Çalışarak Aşıyoruz” etkinliği düzenledi. Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi koordinesinde düzenlenen ve çocukların sahne performanslarıyla renkli görüntülere sahne olan etkinliğe, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de katıldı. Başkan Seçer, özel gereksinimli bireylerin hayatını kolaylaştırmak için tüm imkanlarını seferber ettiklerini söyledi.

Çocuklar birbirinden güzel yeteneklerini sergiledi

Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen etkinliğe Başkan Seçer’in yanı sıra CHP Parti Meclisi Üyesi ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ile MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve daire başkanları katıldı.

Büyükşehir Belediyesi’nin engelli hizmetleri tanıtım videosunun gösterilmesiyle başlayan programda, özel çocuklar birbirinden güzel yeteneklerini sergiledi. Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası müzisyeni Cem Görkem Gündoğdu, çalışma arkadaşı Hazal Deniz Kahraman’la birlikte piyano çaldı. Akdeniz Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencilerinin ritim, Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Yaşam Parkı öğrencilerinin vals, dans ve halk oyunları, Büyükşehir Belediyesi Mola Evi öğrencilerinin Reyhani oyununu sergilediği etkinliğin kapanışını Büyükşehir Belediyesi Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencileri Kafkas dansı ile yaptı. Akdeniz Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencilerinin ritim performansı sırasında Başkan Seçer de özel gereksinimli bireylerle birlikte karşılıklı oynayarak çocukların mutluluğuna ortak oldu. 

Başkan Seçer’den salondakilere ‘aşı olun’ çağrısı

Mersin’in çok güzel bir kent olduğunu ve bu kentte kocaman bir aile olduklarını vurgulayarak konuşmasına başlayan Başkan Seçer, Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmalar kapsamında Mersin’de yaklaşık 32 bin özel bireyin kayıt altına alındığını söyledi. Pandemi sürecinin herkesi etkilediğini vurgulayan Başkan Seçer, özel gereksinimli bireylerin bu süreçte uzun süre evde kaldığını anımsatarak, salondakilere aşı olup olmadıklarını sordu. Aşısını olduğunu ve kendisini bu yüzden daha güvende hissettiğini kaydeden Seçer, “Aşı olmayan yurttaşlarımızın da bir an önce aşı olmalarını istiyorum” dedi.

Başkan Seçer, özel bireylere sağladıkları desteklerden bahsetti

Başkan Seçer, Büyükşehir Belediyesi olarak özel gereksinimli bireyler için sürdürdükleri çalışmaları tek tek anlattı. Toroslar ilçesi Halkkent Mahallesi’ndeki Engelsiz Yaşam Merkezi’nden bahseden Seçer, “Birçoğunuz biliyorsunuz ve oradaki hizmetlerimizden de yararlanıyorsunuz. Ancak pandemi süreci içerisinde oradaki hizmetlerimizde meydana gelen aksaklıkları aşmak için online ya da özel çocuklarımızın, bireylerimizin evlerine giderek, onlara o hizmetleri ulaştırmaya çalıştık” dedi. Psiko-Sosyal Destek Hizmeti ve Ücretsiz Duyu Bütünleme Terapisi gibi hizmetlerin devam ettiğini belirten Başkan Seçer, transfer aracı hizmetinden de bahsetti.

Medikal malzeme desteği, mesleki ve hobi kursları gibi birçok hizmetin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edeceğini belirten Başkan Seçer, medikal malzemeler için bakım onarım hizmetini sürdürdüklerini sözlerine ekledi. Başkan Seçer, akülü araç taleplerine de değinerek, “Yurttaşlarımızın akülü araç talepleri oluyor. Uygunluğuna göre bunların tamamını karşılamaya gayret ediyoruz ve karşılıyoruz da. Bu araçlar için de akülü araç şarj istasyonlarımız 10 noktada bu hizmetlerini yapmaya devam ediyor” dedi.

“Mola Evlerinin sayısını artıracağız”

Yenişehir ilçesindeki Engelsiz Yaşam Parkı’na da değinen Başkan Seçer, parkın içerisinde özel bireyler için terapi amaçlı yüzme kursu, gelişimsel oyun terapileri, fitness eğitimleri, survivor hareket parkuru, bocce oyun parkuru, halk oyunları, dans, resim ve satranç kursları ile el sanatları atölyelerinin de bulunduğunu söyledi. Engelsiz Yaşam Merkezi’ndeki Mola Evi’nin yanı sıra Tarsus Kültür Park’ta bir Mola Evi açtıklarını ifade eden Başkan Seçer, “Mersin merkezde, Adnan Menderes’teki Kültür Park içerisinde bir Mola Evi yapımı çalışmalarımız sürüyor. Proje çalışmaları bitmek üzere. Önümüzdeki günlerde orada da bir Mola Evi açacağız. Yine arkadaşlarımız Erdemli’de böyle bir çalışmayı başlattı. Kısa süre içerisinde onu tamamlayacaklar. Mola Evlerinin sayısını artıracağız” diye konuştu.

“Biz büyük bir aileyiz”

CNG’li 87 “Sarı Limon” otobüsü belediye filosuna kazandırdıklarını hatırlatan Başkan Seçer, 2022 yılında ise 100 yeni otobüsün geleceğinin müjdesini verdi. İlçelerde kırsal mahallelerde yapılacak seferlerde kullanılmak üzere 68 yeni ‘Sarı Limon’un daha geleceğini belirten Seçer, “2022 yılı içerisinde Mersinimizde daha konforlu, daha modern, daha yeni ama her şeyden önemlisi özel bireylerimizin kullanımı için son derece uygun otobüslere kavuşacağız” dedi. Ayrımcılığı reddettiklerinin de altını çizen Başkan Seçer, “Biz büyük bir aileyiz. Her birimiz bu ailenin bir bireyiyiz. Hepimiz ülkemizin, şehrimizin imkanlarından eşit bir şekilde yararlanma hakkına sahibiz. Biz ayrımcılığı reddederiz. Cinsiyet ayrımcılığı, etnik ayrımcılık, insanların engelli engelsiz ayrımı. Bu tip ayrımları reddediyoruz. Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin eşit yurttaşlarıyız” ifadelerini kullandı.

“Gençlik Kampı ziyaretlerini sıklaştıralım”

Başkan Seçer, 29 Ekim’de Ankara’ya bir gezi düzenlediklerini ve özel bireylerin Anıtkabir’i ziyaret ettiğini belirterek, önümüzdeki sene 29 Ekim’de bu gezinin yeniden organize edilmesi için Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanı Hülya Atila’dan hazırlıklara şimdiden başlamasını istedi. Seçer, çocukları gelecek sene yapılacak geziye davet ederken, bir daveti de Tarsus Gençlik Kampı için yaptı. Belediyenin birçok biriminin özel bireyler için ortak çalışmalar yapabileceğini belirten ve etkinlikte bulunan daire başkanlarına seslenen Başkan Seçer, “Özellikle Gençlik Kampı ziyaretlerini sıklaştıralım. Havanın güzel olduğu hafta sonlarında aileleriyle beraber çocuklarımızı oraya götürelim. O çamurun, suyun, doğal hayatın içerisinde tüm streslerini oraya boşaltsınlar” ifadelerine yer verdi.

“Bizler sizler için varız”

Başkan Seçer, oyuncak yapımında faaliyet gösteren atölyelerinin olduğunu hatırlatarak, “Bizler sizler için varız, sizlerin hayatını kolaylaştırmak için bütün imkânlarımızı seferber ettik. Biz de her şeyin her alanda en mükemmelini yapmaya çalışıyoruz. Mersin’e her şey yaraşır. Mersin’de hemşehrilerime her şey yaraşır. Siz özel bireylerimize hele ki çocuklarımıza her şey çok daha fazla yaraşır. Çok daha iyi olacağız, çok daha güzel hizmetler yapacağız. Mersin’de huzur, birlik ve beraberlik içerisinde daha mutlu bir hayat süreceğiz” diye konuştu.

Başarır: Önemli olan gönüllerde engelleri aşmak”

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “Yollarda, sokaklarda, parkta, alışveriş merkezlerinde engelleri aşabiliriz ama önemli olan gönüllerde aşmak. Gönülleri açmak. İşte bunu başaran bir Belediye Başkanımız olduğu için gerçekten gururluyum. Nasıl engellere engel olunur en iyi örneğini göstermiş Sayın Belediye Başkanımız. Çok doğru bir cümle, ‘engelleri çalışarak aşacağız.’ Gönüllerde, kalplerde sevgiyle aşacağız. Sadece bir gün değil, bir hafta değil, 365 gün bu farkındalığı yaşayacağız” dedi.

“Çok sevdim Mola Evi’ni”

Özel gereksinimli bireyleri temsilen konuşan 21 yaşındaki Hidrosfeli hastası Yaren Saraçer, “Liseyi bitirdikten sonra evdeydim hep. Sadece özel eğitim ve fizik tedaviye gidiyordum. Daha sonra hep evde olduğum için annem bana Mola Evi’ni önerdi. İlk başta gitmek istemedim. Daha sonrasında öğretmenlerimin desteğiyle gelmeye başladım. Yine aynı olur sandım ama çok sevdim Mola Evi’ni. Kendimi burada engelli hissetmiyorum. Arkadaşlarımı seviyorum. Evden çıkmayan engelli arkadaşlarım varsa onlar da buraya gelsinler” diye konuştu.

“Engelsiz Yaşam Merkezi ikinci evimiz oldu”

Özel bireylerin annelerini temsilen konuşan Nurşen Coşkun ise şu ifadeleri kullandı:

“Kızımla beraber Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bize sağladığı imkanlarla çıktığımız yolda keyifle ilerliyoruz. Engelsiz Yaşam Merkezi ikinci evimiz oldu. Engelli çocuğa sahip bir anne olarak, bize sunulan kurs imkanlarından, sosyal ve kültürel aktivite imkanlarından severek faydalanıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer Bey’e ve Engelsiz Yaşam Merkezi’nde emeği geçen tüm çalışan arkadaşlarımıza bu imkanları bize sağladıkları için hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün farkındalığına yılda bir gün değil, biz Engelsiz Yaşam Merkezi’nde her gün varıyoruz. Hepinize teşekkür ediyorum.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.