SON DAKİKA
Hava Durumu

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ KARIŞTI, OTURUMA ARA VERİLDİ

Mersin Büyükşehir Meclisi Ekim ayı 2. Oturumunda HDP’li Meclis Üyesi Bedriye Kuş Meclis üyelerine hakaret etti. Salon karıştı.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2020 11:56
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2020 11:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ KARIŞTI, OTURUMA ARA VERİLDİ
 Mersin Büyükşehir Meclisi Ekim Ayı 2. Oturumunda ortam gerildi.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 10.08.2020 tarihli ve 412 sayılı kararıyla onaylanan TEİAŞ Genel Müdürlüğü yatırım programında yer alan Gülnar İlçesi, Kuskan (Erenler) Mahallesi, 307 ada 14 No.lu parselde 380 kV Akkuyu NGS-Konya 4 TM EİH ve 380 kV Akkuyu NGS-Seydişehir TM Enerji İletim Hattı İşaretlenmesine İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği tekliflerine ilişkin askı süreci içerisinde edilen 10 adet itiraz ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Kamu ve Özel Sektör Yatırımları Koordine ve İzleme Komisyonu’na müştereken havale edilen konunun görüşülmesi maddesi sırasında HDP’i Meclis Üyesi Bedriye Kuş söz alarak meclis üyelerine hakaret etti.

Nükleeri destekleyen Meclis üyelerine “Doğa ve hayvan düşmanlarını arıyoruz ya. Onlar aslında bu mecliste” demesinin ardından Cumhur ittifakı meclis üyeleri Kuş’a tepki gösterdi.

Tartışmaların büyümesi üzerine CHP’li Vahap Seçer, oturuma 5 dakika ara verdi.

HDP’li Bedriye Kuş, nükleeri destekleyen Meclis üyelerine “Doğa ve hayvan düşmanlarını arıyoruz ya. Onlar aslında bu mecliste” demesinin ardından Cumhur ittifakı meclis üyeleri Kuş’a tepki göstermişti.

Oturuma 5 dakika ara verilmesinin ardından HDP’li Kuş’tan özür isteyen Cumhur ittifakı meclis üyelerine karşı Kuş’u savunmak da HDP desteğiyle Mersin’de seçimi kazanan CHP’li Vahap Seçer’e düştü. CHP’li Seçer, ortada bir hakaretin olmadığını savundu.

HAKARETİN DOZU ARTTI

HDP Mersin İl Örgütü de bugün gerçekleştirdiği basın toplantısıyla Cumhur ittifakı meclis üyelerine hakaret eden HDP’li Meclis Üyesi Bedriye Kuş’a sahip çıktı.

Hatta sahip çıkmakla kalmadı Bedriye Kuş’un hakaretini bir adım daha ileriye taşıyarak, Cumhur ittifakı üyelerine “Kadın ve Doğa katili” dedi.

HDP Mersin İl Eş Başkanı Gülbahar Şöfer, “HDP meclis üyesi Bedriye Kuşun Nükleer santral tartışmaları ile ilgili söz aldığı esnada AKP- MHP’lis meclis üyelerinin saldırısı arkadaşımızın da teşhir ettiği gibi kadının ve doğanın katilisiniz vurgusu bugün tüm muhaliflerin ortak söylemidir” diyerek Kuş’un skandal suçlamalarına ortak oldu.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.