SON DAKİKA
Hava Durumu

BÜYÜKŞEHİR, MERSİN’İN 100. KURTULUŞ YILINI ETKİNLİKLERLE KUTLAYACAK

Büyükşehir Belediyesi, Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılını Forum AVM yanında kurulan Yenişehir Etkinlik Alanı’nda kutlayacak. 8 gün boyunca sürecek ve birbirinden farklı müzik dinletileri, performanslar ve söyleşilerle renklenecek. Kurtuluş Haftası Kutlamaları etkinliği 2-9 Ocak tarihleri arasında yapılacak.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.2022 22:51
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.2022 22:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
BÜYÜKŞEHİR, MERSİN’İN 100. KURTULUŞ YILINI ETKİNLİKLERLE KUTLAYACAK

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin’in kurtuluşunun 100. yılını Forum AVM yanında kurduğu Yenişehir Etkinlik Alanı’nda düzenleyeceği söyleşiler ve müzik dinletileri ile kutlayacak. Kurtuluş Haftası Kutlamaları etkinliği 2-9 Ocak tarihleri arasında gerçekleşecek. Etkinlik Alanı programı Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarında detaylı olarak paylaşıldı.

Etkinliğin ilk günü sergi açılışı ile başlayacak

Etkinlik, 2 Ocak’ta ‘Milli Mücadele’, ‘Yüzyıl’ ve ‘Mersin’in Hafızası’ sergilerinin açılışı ile başlayacak. 8 gün sürecek etkinlik boyunca edebiyatçı, tarihçi, akademisyen ve yazarlar tarafından söyleşiler gerçekleştirilecek. Ayrıca performanslar ve çeşitli deneyim alanları da Yenişehir Etkinlik Alanı’nda Mersinlilerle buluşacak.

Birbirinden değerli isimler Mersin tarihi üzerine söyleşi yapacak

Sinan Meydan, Ataol Behramoğlu, Nebil Özgentürk, Sunay Akın, Ümit Alan, Ateş İlyas Başsoy, Özlem Gürses, Barış İnce, Haydar Ergülen, Ot Dergisi yazarlarından Murat Menteş, Revhat Arslan, Ali Lidar, Kutub Şimşek, Ömür Üzel gibi isimlerin konuk olacağı etkinlikte; akademisyenler, tarihçi ve yazarlar Mersin’in önemli isimlerinin katılımıyla Mersin tarihi, kültür ve sanatı üzerine söyleşiler gerçekleştirecek.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.