SON DAKİKA
Hava Durumu

BÜYÜKŞEHİR VE MESKİ YETKİLİLERİ İLE HER PLATFORMDA TARTIŞMAYA HAZIRIM

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, MESKİ tarafından yer altı yenileme çalışmaları nedeniyle Çay, Çilek, Karaduvar ve Karacailyas mahallelerinde bozulan sokaklara ilişkin bir açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2021 18:47
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2021 18:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
BÜYÜKŞEHİR VE MESKİ YETKİLİLERİ İLE HER PLATFORMDA TARTIŞMAYA HAZIRIM

AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK’TAN ÇAĞRI; “BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE MESKİ YETKİLİLERİ İLE HER PLATFORMDA TARTIŞMAYA HAZIRIM”

Eylül ayı Meclisi toplantısında konuya ilişkin konuşan Başkan Gültak, Mahalle sakinlerine mektuplar yazacağını belirterek; “Asfaltın sorumluluğu tamamen MESKİ ve Büyükşehir Belediyesi’ndedir. Eğer inkâr ediyorlarsa hodri meydan diyorum. İstedikleri TV veya platformda tartışabiliriz” dedi.

“10 bin mektup yazıp mahalle sakinlerine ulaştıracağım”

Sözlerini, “Yarından itibaren yaklaşık Çay, Çilek, Karaduvar ve Karacailyas’ta yaşayan 10 bin vatandaşımıza konuyla ilgili mektuplar yazıp dağıtacağız” diyen Başkan Gültak, şöyle konuştu; “Bu mektuplarımızın içeriğinden bir tanesi de asfalt meselesi olacak. Daha iki gün önce sosyal medya üzerinden bana mesaj atan Çay Mahalleli gençlerle sohbet etmeye, çaylarını içmeye gittim.

Yanlarında MESKİ Genel Müdürünü aradım ve müdüre hoparlörün açık olduğunu da belirttim. MESKİ genel müdürüne “Bu iş nasıl olacak?” diye sordum. Bana; “Başkanım, uğraşıyoruz... İhaleye çıkıyoruz. Ya biz ya da Büyükşehir yapacak” dedi. Umarım bunun hesabını da Akdeniz Belediye Meclisimizde bulunan CHP ve HDP’li Meclis üyeleri de Perşembe günü Büyükşehir’de soracaklardır.”

“Anlaşılan o ki işin bitimi 2022’yi bulacak”

“Aldığımız bir takım duyumlara göre Çay Mahallesi’nde 2 bin 500 metre uzunluğunda borular halen döşenmemiş” diyen Başkan Gültak, “Anladığımız kadarıyla da işi yapan yüklenici firması ile ilgili sıkıntılar yaşanıyor. İşin fesih süreci Kasım sonu imiş. Bu nedenle Kasım sonuna dek bir işlem yapamıyorlar.

İçme suyu hatları da eski olduğu için ‘eğer asfalt dökersek, patlar sıkıntı çıkar’ deniyormuş. Ve asfaltı da dökecek gibi durmuyorlar. Ya müteahhidin sözleşmesini feshedecekler veya yeni bir ihaleye çıkacaklar. Anlaşılan bu işler 2022’yi geçecek. Görünen o ki Çay Mahallesi sakinleri daha da bekleyecek” diye konuştu.

“Asıl sorumlu Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ’dir”

Mahalle sakinlerinin bekleyişinin kesinlikle Akdeniz Belediyesi’nden kaynaklı olmadığının altını çizen Başkan Gültak, “Bunun sorumlusu da ben değilim; MESKİ VE Büyükşehir Belediyesi’dir. O insanlar ızdırap çekiyorsa, toz ve toprak içinde yaşıyorlarsa, Pandemi döneminde odaların bol bol havalandırılması gereken bugünlerde pencerelerini açamıyorsa, bunun sorumlusu da ben değilim. Bunun hesabını da bana değil, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ’ye sormalılar” şeklinde konuşu.

“Tersini iddia eden varsa istediği platformda tartışmaya hazırım”

Konuyla ilgili bugüne dek basın açıklaması yapmadığını kaydeden Başkan Gültak, “Neden? Çünkü ‘Gültak siyaset yapıyor’ diyor bazıları. Fakat yarından itibaren 10 bin insanımıza mektupları bizzat elden ulaştıracağım. Ve şöyle bir iddiada da bulunacağım; tersini iddia eden varsa, istediği yerde karşı karşıya gelmeye hazırım. İster Büyükşehir Belediye Başkanı, ister MESKİ Genel Müdürü… Gerçekten yeter artık, Mahalleri ziyaret ettiğimde vatandaşlarımızın, ‘Biz seni belediye başkanı seçtik, neden hizmetleri yapmıyorsun?’ eleştirisine maruz kalıyorum. Oysa sorumlu ben değilim. O yüzden mektup yazacağım ve insanlarımıza ulaştıracağım” ifadelerini kullandı.

“TOKİ ile ilgili olarak da vatandaşlarımıza mektup yazacağım”

Başkan Gültak; Toplu Konut İdaresi tarafından (TOKİ) Çay Mahallesi’nde gerçekleştirilen ‘Yerinde Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili de yalan ve yanlış bilgiler yayılmak istendiğini de kaydederek, “TOKİ ile ilgili de mektup yazıp Çay Mahallesi sakinlerine ulaştıracağım. Bu işin başka yöntemi yok. Bilgi kirliliğini ortadan kaldırmanın yöntemi bu. O mektuplarda tamamen gerçekleri yazacağım” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.