SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP TARSUS İLÇE BAŞKANI AV. OZAN VARAL’ DAN 23 NİSAN MESAJI

CUMHURİYET Halk Partisi Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 101. yılı dolayısıyla mesaj yayınladı.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2021 20:46
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2021 20:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
CHP TARSUS İLÇE BAŞKANI AV. OZAN VARAL’ DAN 23 NİSAN MESAJI

Başkan Av. Ozan Varal, mesajında 23 Nisan 1920’nin, tarihimizin en önemli dönüm noktalarından bir olduğunu vurguladı.

“23 Nisan 1920’de; zaten yerel düzeyde işgale karşı başlamış bulunan direnişleri birleştirmek, kurtuluş mücadelesini tüm halka benimsetmek, onun desteğini almak için kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında, kurtuluş mücadelesi meşrulaşmıştır” diyen CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, mesajında şunlara değindi:

“Bu süreç Cumhuriyetin kuruluşuyla sonuçlanacak ve ülkeyi parsel parsel bölenleri bu ülkeden kovacaktı. İşgalcilere verdiğimiz mücadeleyi göz önünde tutarsak 23 Nisan'da açılan Meclis ileriye atılan bir adımdı. Kurtuluş savaşının zafer ateşiydi.

Daha sonra hilafeti ve saltanatı kaldıran, Cumhuriyeti kuran bu Meclistir. Kurtuluştan bir süre sonra da bugün “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” olarak ilan ve kabul edildi.

TBMM'nin kuruluş yıldönümü Cumhuriyeti kuran Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ’ün çocuklara armağan ettiği bir gündür. Ve sadece bizim çocuklarımıza değil, tüm dünya çocuklarına armağan edilen ender bir bayramdır.

Bugün halen TBMM’nin duvarında ulusal egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğu koca koca harflerle yazılı durumdadır.

Ama bugün ne ulus egemen, ne de çocuklar mutlu! Bugün 23 Nisan, “çocuk bayramı” ama hayat çocuklara bayram değil.

Çocuklarımız bugün taciz ediliyor, çalıştırılıyor, öldürülüyor, tecavüze uğruyor, gelin ediliyor. Anneleri babaları ölüyor, yerlerinden yurtlarından zorla göç ettiriliyorlar. Okula gidemiyorlar, sokağa çıkamıyorlar, kör bir kurşunun hedefi oluyorlar.

Ve bütün bu olanlar ne yazık ki 23 Nisan 1920’de kurduğumuz Mecliste, bugün iktidar tarafından alınan kararlarla meşrulaştırılıyor, yasalaştırılıyor! TBMM ‘de çoğunluğu bulunan iktidar Atatürk'ün yüce kişiliğine ve devrimlerine layık olduğunu kanıtlamak zorundadır.

Bugün 23 Nisan… Anayasa askıda, anayasal rejim bekleme odasında, meclis yok, egemenlik ulusun değil, hayat çocuklara bayram değil.

“Bugün 23 Nisan, neşe doluyor insan” diyemiyorsak eğer; bu iktidarın; yandaşa, rantçı müteahhitlerle simgeleşmiş ihaleci, talancı dar bir grubun yani saray ve şürekasının aklına, çıkarlarına hizmet etmesi yüzündendir. Mücadelelerle, acılarla geçen hayatlarımızın tek umudu çocuklarımız artık.

Bu ülkenin eşit ve özgür yurttaşları olarak bir arada yaşadığımız, egemenliğin gerçek anlamıyla halka, emeğiyle geçinenlere ait olduğu, çocukların öldürülmediği, zihinlerine ve bedenlerine tecavüz edilmediği, çalışmak zorunda olmadıkları, evlendirilmedikleri, bayram kutlamayı, bayram yapmayı hak ettikleri bir gelecek vermek için mücadelemizi vereceğiz.

Çocuklarımızı ve gençlerimizi bilime, teknolojiye, gelişime, değişime, yeniliğe açık; özgür düşünceye ve insana saygılı; yaratıcı, üretken ve erdemli yetiştirmek için çalışmaya devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına daha umutlu ve daha güçlü adım atacağımızdan hiç şüpheniz olmasın.

Türkiye Cumhuriyeti, niteliklerini, birliğini, ülkesi ve ulusuyla bölünmez bütünlüğünü koruyacak, Atatürk ilke ve devrimleri ışığında çağdaş bir ülke olmanın gereklerini ödünsüzce yerine getirecek, Cumhuriyet'e inanan kuşakların ve kurumların çabalarıyla, aydınlık yarınlara ulaşacaktır.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, tüm çocuklarımıza ve yurttaşlarımıza esenlikler diliyorum.

Çocuklarımızın sadece bir gününün değil her gününün bayram sevinci içinde yaşandığı bir Türkiye ‘de çocuklar neşeyle okusun, gülsün, yaşasın!”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.