SON DAKİKA
Hava Durumu

GÜLTAK; 'AMACIMIZ YELKEN YARIŞLARININ ÇAMLIBEL'DE YAPILMASINI SAĞLAMAK'

Başkan Gültak, “2023 Uluslararası Yelken Yarışları’nın” adresinin Çamlıbel olduğunu ifade ederek; “Derdimiz; yelken yarışlarının Çamlıbel Su Sporları Merkezi’nde düzenlenmesini sağlamak. Şampiyonanın takvimini de aldık. Proje için acele etmemizin nedeni bu. O yüzden Meclis olarak hızlı karar alalım” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2022 19:23
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2022 19:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
GÜLTAK; 'AMACIMIZ YELKEN YARIŞLARININ ÇAMLIBEL'DE YAPILMASINI SAĞLAMAK'

Akdeniz Belediye Meclisi’nin Nisan ayı 2’nci toplantısında konuşan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Meclis üyelerinin, Çamlıbel Su Sporları Merkezi Projesi ile ilgili eleştirilerine yanıt verdi. Çamlıbel’de su sporları merkezi yapılacağını belirten Başkan Gültak, “Burada AVM yapılmıyor. Atatürk Parkı’na gasp veya elden alma olayı da söz konusu değil. Ayrıca alan 18 dönüm değil. Şehir Plancıları, Mimarlar ve STK’larla görüşüldü. Sanırım alan, 8-9 dönüme düşürüldü” dedi.

“2023 Uluslararası Yelken Yarışlarının adresi Çamlıbel”

Başkan Gültak; 26 Ocak-1 Şubat 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek Uluslararası Yelken Yarışları'nın Akdeniz'de yapılmasının planlandığını belirtti, bu nedenle Çamlıbel Su Sporları Merkezi projesinin en kısa sürede tamamlanması gerektiğinin altını çizdi. Başkan Gültak, “Kimseden bir şey kaçırmıyoruz. Fakat şunun altını çizeyim; 2023 yılında düzenlenecek Uluslararası Yelken Yarışları’nın adresi Çamlıbel’dir. Acele etmemizin nedeni budur. Zira 6 ay sonra bize yazı yazacaklar, ‘Ne oldu, tesis var mı?’ diye soracaklar ve gelip bakacaklar. Eğer yoksa, şampiyona başka ülkeye gidecek. Yelken yarışlarının burada yapılması demek, Akdeniz’in, Mersin’in, Çamlıbel’in adının tanınması demek; esnafımızın para kazanması demek. O yüzden Meclis olarak hızlanalım” ifadelerini kullandı.

“MTSO ve Çamlıbel esnafı, projeyi destekliyor”

Başkan Gültak, amatör balıkçıların bulunduğu yerin de tamamen beton olup kullanılmadığını kaydettiği konuşmasında, “Bu bölge 300-350 araçlık otopark olacak. Yoksa Büyükşehir’in tahsisi veya başka bir şeyle alakası yok. Bu otopark Çamlıbel ve çarşı esnafına hizmet verecek. Mersin Ticaret Odası’nda (MTSO) projenin sunumunu yaptım, alkışladılar. İsterseniz Çamlıbel esnafını ziyaret edelim. Hepsi projeyi kabullenmiş ve bir an önce gerçekleşmesini istiyor. Ne Çamlıbel esnafı ne Ticaret Odası’ndan projeye hiçbir itiraz yok” ifadelerini kulandı. Bakanlıktan ek süre istediklerini de kaydeden Başkan Gültak; “Mayıs ayı Meclis toplantımızda gündeme getireceğiz. Bir aylık süre var. Bu sürede konu, komisyonlarda yeterince incelenecektir” dedi.

2023 Uluslararası Yelken Yarışları Hakkında…

Mersin Optimist Haftası Uluslararası Yelken Yarışları'nın, 26 Ocak-1 Şubat 2023 tarihleri arasında Akdeniz'de yapılması planlanıyor. Organizasyon, Uluslararası Optimist Sınıf Birliği'nde şimdiden yerini buldu ve takvime alındı. İtalya'daki Garda Gölü'nde yapılan yarışların bir benzeri, Akdeniz’de; Çamlıbel’e kazandırılması planlanan Su Sporları Merkezi’nde yapılacak.

Bodrum'da; 7-14 yaş arası, 20 ülkeden 312 sporcunun katıldığı yelken yarışları büyük ilgi görmüştü. Yaş grubu dolayısıyla velileri ve kafileler de düşünüldüğünde yüzlerce yabancı katılımcı Akdeniz'e gelecek. Böylelikle başta Çamlıbel ve çarşı esnafı olmak üzere Mersinli esnaf, oteller ve kafeler iş yapacak. Marka değeri yükselecek olan Akdeniz, sporla anılan bir ilçe olacak…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.