SON DAKİKA
Hava Durumu

GÜLTAK“BORÇ YAPAN DEĞİL, BORÇ KAPATAN BELEDİYE BAŞKANIYIM”

Akdeniz Belediyesinin demiryolu kıyılarına isabet eden 7500 metrekarelik 11 parsel arsası TCDD’ye satılacak. Emlak bilirkişi heyeti arsalar için 4,6 milyon lira bedel önermişti. Akdeniz Belediyesi ise 2.2 milyon liradan TCDD’ye satmak istiyor. Bu fark mecliste tartışılırken AK Parti’li Meclis Üyesi “TCCD’ye o arsayı satmazsak işçi maaşlarını ödeyemeyiz” çıkışı geldi. AK Parti’li meclis üyesinin bu sözleri yeni bir tartışma yarattı.

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2021 10:03
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2021 10:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
GÜLTAK“BORÇ YAPAN DEĞİL, BORÇ KAPATAN BELEDİYE BAŞKANIYIM”

Akdeniz Belediye Meclisinde, demiryolu kıyısında bulunan belediyeye ait arazilerin TCDD’ye satışı konusunda Başkan Mustafa Gültak’a yetki verilmesi konusu tartışmalara neden oldu.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın görevlendirdiği bilirkişi heyeti 7500 metrekarelik arsalar için 4,6 milyon lira satış bedeli önermişti. Akdeniz Belediyesi ise söz konusu arsaları TCDD’ye 2,2 milyon liradan satmayı öngören teklifini ve başkan Gültak’a yetki verilmesi teklifini komisyonlara gönderdi. Komisyon, 2.2 milyon lirayı az buldu ve Gültak’a satış yetkisi verilmesi teklifini reddetti.

Komisyon raporunun mecliste görüşülmesi sırasında da tartışmalar devam etti. CHP sözcüsü Muhittin Ertaş, “Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın belirlediği bilirkişi heyeti 4 milyon 600 bin lira bedel belirledi. 7500 metrekare, 11 parsellik alan. Buranın MTSO’nun belirlediği fiyattan aşağı satılmaması gerekir” dedi.

HDP’li üye Ali Tanrıverdi de,  “Burada Akdeniz Belediyesinin çıkarları savunulmalıdır. Her ne kadar TCDD kamu kuruluşu olsa da belediyenin haklarını, çıkarlarını da korumak zorundayız. Ne de olsa kamu kuruluşu, verelim gitsin demeyi alışkanlık haline getirirsek işin içinden çıkamayız. Bilirkişi bir değer belirlemiş. Bizim bu değerin altında herhangi bir kuruma burayı vermemiz yasal sorunlar çıkarır” ifadelerini kullandı.

“O PARA GELMEZSE MAAŞLARI ÖDEYEMEYİZ”

 

Tartışmalar üzerine söz alan AK Parti’li üye Aydın Eğin’in sözleri ise mecliste yeni bir tartışmaya neden oldu. Akdeniz Belediyesinin geçmiş dönemlerde de arsa sattığını kaydeden Eğin, “11 parsel de duruyor kenarda ve belediyenin hiçbir işine yaramıyor. Burayı vatandaşa da satamazsınız. Buraları kim alacak? Belediyeden işten çıkarılıp mahkeme kararıyla işe iade edilenler var, emekli olanlar var, onların tazminatları var, işçilerin maaşları var. Bu para belediyeye gelmezse o tazminatları, maaşları alamayan işçiler sizin kapınızı çalsınlar o zaman” ifadelerini kullandı.

 

“MAAŞ VERECEK PARA YOKSA TCDD’YE KİRA VERMEYİN”

 

AK Parti’li üye Aydın Egin’in, “TCDD’ye o arsaları satmasak işçi maaşlarını ödeyemeyiz” yönündeki açıklamaları üzerine söz alan CHP’li üye İbrahim Fırsatbul,  “Bu arsalar satılmazsa çalışan arkadaşlarımızın maaşları, tazminatları ödenmeyecek mi? Aydın Beyin bu sözlerini ayıplıyorum” dedi.

HDP’li üye Salih Akbaş da  “Demiryolu rayı civarında yaptığımız park için kira veriyoruz TCDD’ye. O zaman o parayı TCDD’ye vermeyin götürün çalışanların tazminatlarını, maaşlarını verin” dedi.

CHP sözcüsü Muhittin Ertaş ise “Aydın Beyi hayretle dinledim. Biz o arsalar satılmasın demiyoruz. İyi bir fiyatla satılsın diyoruz. Malını kötülemek sadece alıcıya hizmet eder. Burada madem TCDD’nin ihtiyacı var rayiç bedeli üzerinden alsın” ifadelerini kullandı.

“Borç yapan değil, borç kapatan belediye başkanıyım”

 

Akdeniz Belediye Meclisi’ndeki “TCCD’ye o arsayı satmazsak işçi maaşlarını ödeyemeyiz” tartışması üzerine Başkan Mustafa Gültak da bir açıklama yaparak AK Parti Meclis Üyesi Aydın Eğin’in sözlerini tekzip etti.

Gütak, “Bugüne kadar, 2 yıldır, işçi maaşlarının her ayın 14’ü gecesinde yatırılmasını hiç aksatmadık. 17 kişi emekli oldu. Yeni emekli olacaklar var. Bu para olmasa da biz bu tazminatları öderiz. O konuda sıkıntımız yok. Ben bu belediyede borç yapan değil borç kapatan belediye başkanıyım. Bu belediyeye Spor Toto’dan TOKİ’ye ekstra hizmetler getirmiş belediye başkanıyım. Siz bana mali disiplinden söz ederseniz 232 milyon borcu ben yapmadım derim. Bunlarla bize gelirseniz ben de bir şeyler söylemek zorundayım. Çay mahallesine gidemezsiniz diyordunuz gittim Bedriye Hanım. Size de selamları var. Her mahalleye gidebilen bir belediye başkanıyım” dedi.

 

“NE YAPACAK TCDD, PARKI MI YIKACAK?”

 

Başkan Gültak, emlak bilirkişi heyetinin 4,6 milyon lira değer biçtiği arsaları neden 2,2 milyon liradan TCDD’ye sattıkları konusunda ise şunları söyledi:

TCDD ile takas edebileceğimiz nitelikte bir yerimiz yok. Takasa gitsek üstüne bir de para vermek zorunda kalırız. Rayların sağında solunda kalan yerleri TCDD dışında bir yere satamazsınız. Mümkün değil. Bu malı TCDD dışında bir yere satmanız mümkün değil. İmar planı da yapamazsınız. Bölünmüş parçalanmış alanlar. TCDD ilk önce 400 bin lira teklif etti. İtirazımız üzerine 800 bin liraya çıkardılar. Daha sonra MTSO’ya yazı yazdık. MTSO’nun görevlendirdiği bilirkişi heyeti 4,6 milyon lira fiyat önerdi. Bu malı 4,6 milyon liraya alacak birisi varsa satalım. Ama yasal olarak bu mümkün değil. Daha sonra TCDD 2.2 milyon lira teklif verdi. Biz bu malın mücadelesini vermesek bu parayı veren de yoktu. Bizi kelepire düşürmeye çalışmışlar, biz malımızın peşine düşmüşüz ve bu rakamlara öyle ulaşmışız. Biz bu yola başvurmasaydık malımızın fiyatı bu şekilde belirlenmezdi.  TCDD’ye ait araziyi uygun bir fiyatla kiraladık ve Özgürlük Mahallesine park kazandırdık. 2 yıl sonra ödemeyiz sözleşmeyi iptal ederiz. Ne yapacak TCDD, parkı mı yıkacak.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.