SON DAKİKA
Hava Durumu

Gültak: "Çay Mahallesine Büyük Geçmiş Olsun!"

Akdeniz Belediye Başkanı, yangın çıkan palet fabrikasındaki söndürme çalışmalarını yerinde inceledi

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2022 20:45
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2022 20:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
Gültak: "Çay Mahallesine Büyük Geçmiş Olsun!"

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, palet fabrikasında başlayıp kısa sürede büyüyen yangını haber alır almaz olay yerine giderek belediye ekiplerinin de arazözler ve iş makineleri ile destek verdiği söndürme çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Gültak; “En büyük tesellimiz, bu büyük yangında can kaybı ve yaralanma olmaması. Çay Mahallesi halkına ve fabrika sahibine geçmiş olsun” dedi.

Akdeniz ilçesine bağlı Çay Mahallesi’nde, henüz belirlenemeyen nedenle bir palet fabrikasında yangın çıktı. Kısa sürede büyüyerek civarda bulunan bir kömür deposu, işyerleri ile konutları da tehdit eden yangına, diğer resmi kurumlardan gelen ekiplerle birlikte, Akdeniz Belediyesi’ne bağlı fen işleri, park bahçeler ve çevre koruma müdürlüğü personeli de arazözler ve iş makineleri desteğiyle müdahale etti.

Başkan Gültak da yangın bölgesindeydi…

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak; palet fabrikasında çıkan yangını haber alır almaz, Başkan Yardımcısı Mustafa Arslan, Fen İşleri Müdürü Mehmet Bahar, ekip şefleri ile birlikte hızla olay yerine hareket etti. Kısa sürede büyüyerek evleri de tehdit eden yangını söndürmek için hemen birim müdürlerine talimat verdiğini aktaran Başkan Gültak;

“Bunun üzerine ekiplerimiz, 6 arazöz, 2 kepçe ve 1 loder desteğiyle fabrikaya giderek yangına müdahale etti. Sayın Valimiz, Emniyet Müdürümüz ve Kaymakamımız ile birlikte söndürme çalışmalarını yerinde inceledik. Nihayetinde uzun uğraşlar sonunda Orman Bölge Müdürlüğü, Mersin Büyükşehir İtfaiyesi, AFAD, Emniyet Müdürlüğü TOMA’ları ve belediyemiz ekiplerinin de desteğiyle yakınlardaki diğer işyerleri ve konutlara sıçramadan yangın kontrol altına alındı” dedi.

“Fabrika sahibine ve tüm mahalle halkına geçmiş olsun”

Sözlerini; “Çok şükür ki şu ana kadar edindiğimiz bilgilere göre can kaybı veya yaralımız yok. Tabi en büyük tesellimiz can kaybı veya yaralanma olmaması” şeklinde sürdüren Başkan Mustafa Gültak; “Fabrika sahibine, çalışanlarına ve civarda yaşayan bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Yangını söndürmek için büyük özveriyle mücadele eden belediyemiz personeline ve diğer kurumlardan gelen bütün ekiplere çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Öte yandan; Çay Mahallesi’nde faaliyet gösteren palet fabrikasında meydana gelen ve farklı kurumlardan gelen ekiplerin uzun uğraşlarıyla civardaki işyerleri ile evlere ulaşmadan söndürülen yangınla ilgili Mersin İl Emniyet Müdürlüğü’nün bir soruşturma başlattığı da öğrenildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.