SON DAKİKA
Hava Durumu

Gültak’tan HDP’li Kuş’a Sert Yanıt: “Devletin Kurumlarına Suç Örgütü Diyenler, Devletle Sorunu Olanlarındır!”

Mersin Büyükşehir Meclis toplantısında HDP’li Bedriye Kuş’un Mustafa Gültak,Cumhuriyet Savcılığı ve Emniyet’i suç örgütü olarak hadsiz tanımlamasına AK Partili Gültak’tan sert yanıt geldi: “Mersin’i, Büyükşehir’i ve Devletimizin kurumlarını zan altına bırakmayın. Bunu kirli emellerinize alet etmeyin!”

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2022 23:58
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2022 23:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
Gültak’tan HDP’li Kuş’a Sert Yanıt: “Devletin Kurumlarına Suç Örgütü Diyenler, Devletle Sorunu Olanlarındır!”

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Ağustos ayı Meclis oturumunda gündeme gelen geçtiğimiz hafta Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Mersin Emniyet Müdürlüğü tarafından PKK/KCK yapılanmasını çökertmeye yönelik yapılan operasyon kapsamında 5 HDP’li Akdeniz Belediye Meclis üyesinin gözaltına alınmasının ardından HDP’li Bedriye Kuş, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı, Mersin Emniyet Müdürlüğü ve Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ı suç örgütü olarak tanımlamasına en büyük tepki, suç örgütü liderliğiyle hadsizce itham edilen Gültak’tan geldi.

Gültak, “Devletin kurumlarına bu şekilde bir yakıştırma hadsizliği yapanlar, Devletle sorunu olan kişilerdir. Kirli emellerinize Devletimizin kurumlarını alet etmeyin. Bizi, Emniyet’i ve Yargı’yı zan altında bırakmayın. Ülkemizin temeliyle oynamayın. Böyle bir tanımlamayı ancak ülkenin temeliyle oynamak isteyenler yapar” diye konuştu.

“ÇOĞUNLUK SİZDEYDİ, NİYE GELMEDİNİZ? KAMUOYUNU YANILTMAK İÇİN ALGI OPERASYONU ÇEKTİNİZ!”

Emniyet’in gerçekleştirdiği operasyonun ardından CHP ve HDP’nin algı yönetme çalışmasına girdiğini ifade eden Mustafa Gültak, “Biz o gün olağanüstü toplantı yapılacağını 1 hafta önceden duyurduk. Şimdi CHP-HDP çok güzel algı operasyonu yapıyor. O gün gerçekleşen meclis oturumunda 15 Cumhur ittifakı meclis üyesi vardı. Gözaltına alınan meclis üyeleri dışında kalan HDP’li ve CHP’li meclis üyeleri eğer gelseydi, toplamda 16 kişi olacaklardı. Yani yine Cumhur ittifakından fazla sayısı zaten vardı. Gelselerdi, fikirlerini söyleselerdi, istiyorlarsa ret verselerdi. Ama bunu yapmak yerine kamuoyunu yanıltmayı tercih ettiler.

Yani çoğunluk yine onlardaydı” açıklaması yaptı. Borçlanmayla isteğiyle de ilgili Mustafa Gültak şu açıklamayı yaptı: “Bazı CHP’li arkadaşlarla görüştük. Borçlanmayı Büyükşehir’de vermiyorsunuz, burada da borçlanma bizden alamazsınız dediler bana açık açık. Biz de Büyükşehir’de istediğiniz 310 Milyon TL’lik borçlanma onayını verdik. Ama bize hala borçlanmayı vermemek için CHP kanadı direndi. Ne oldu şimdi? İtiraz gelirse kiminle konuştuğumu burada açıklarım, Kuran’sa Kuran, İncil ise İncil, namussa namus neye istiyorsanız üzerine yemin ederim,bana böyle dendi. Bunun üzerine hala verilmiyorsa ben de bunun talimatla yönlendirildiğine inanıyorum!”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.