SON DAKİKA
Hava Durumu

HDP’li Bedriye Kuş’tan Haddi Aşan Suçlama: “Gültak, Emniyet ve Cumhuriyet Savcılığı Suç Örgütüdür!”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı oturumuna geçtiğimiz hafta Emniyet tarafından gerçekleştirilen PKK/KCK operasyonu kapsamında gözaltına alınan 5 HDP’li Akdeniz meclis üyesinin gözaltına alınması damga vurdu. Gözaltına alınanlar arasında bulunana HDP’li Bedriye Kuş’tan Emniyet, Yargı ve Mustafa Gültak’a tepki çeken tanımlama geldi.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2022 00:11
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2022 00:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
HDP’li Bedriye Kuş’tan Haddi Aşan Suçlama: “Gültak, Emniyet ve Cumhuriyet Savcılığı Suç Örgütüdür!”

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Ağustos ayı Meclis oturumu MBB Kongre ve Sergi Sarayında başladı. Gündem dışı konuşmalarda CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, geçtiğimiz hafta Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Mersin Emniyet Müdürlüğü tarafından PKK/KCK yapılanmasını çökertmeye yönelik yapılan operasyon kapsamında 5 HDP’li Akdeniz Belediye Meclis üyesinin gözaltına alınmasını eleştirdi.

Seçer, “5 Mecli üyesi gözaltına alındı, 1 gün sonra da serbest bırakıldı. Gözaltına alındıkları gün de Akdeniz Belediyesi’nin olağanüstü meclisi vardı. Son derece önemli kararların görüşüldüğü bu toplantı öncesi gerçekleşen bu operasyon ve ardından meclis üyeleri yokken alınan kararlar, kararları da sakatlamıştır. Mersin bir barış ve huzur kentidir, yaşananlardan üzüntü duydum” diyerek mecliste alınan kararlar üzerinden HDP’ye yapılan operasyonu eleştirdi.

CHP’li Seçer’den sonra konuşan gözaltına alınanlar arasındaki HDP İl Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Bedriye Kuş’tan Yargı, Emniyet ve Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’a şok suçlamalar geldi. HDP’li Kuş, Emniyet tarafından PKK/KCK’ya yönelik operasyonunu yok sayarak, sadece kendilerine gerçekleştirilen bir operasyonmuş gibi sundu. Kuş, “Emniyet, Cumhuriyet Başsavcılığı ve Gültak, bir suç örgütüdür. Lideri Gültak’tır. Bunlar rehine operasyonu gerçekleştirdiler. Bize karşı bir suç da yoktu, suçlama da yoktu. Uydurulmuş bir senaryoyu hayata geçirdiler. Rant için bunu yaptılar” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.