SON DAKİKA
Hava Durumu

HDP’liler İstiklal Marşı Okumak Zorunda Değiliz Deyip, Öcalan Propagandası Yaptı, CHP’liler Sessiz Kaldı

Ak Parti ve MHP’li üyeler sert karşılık verdi, Başkan Gültak ise, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurumundaki herkes İstiklal Marşı okumak zorundadır” diyerek, Aslan’dan sözünü geri almasını istedi. Baran’ın sözlerinin meclis tutanaklarına geçmesini istedi ve hukuki işlem başlayacağını söyledi. Gültak, ‘Kimsenin burada bebek katili teröristin adını anmasına müsade etmeyiz” dedi. Tüm bu yaşananlara CHP’liler ise sessiz kaldı.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2022 20:55
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2022 20:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
HDP’liler İstiklal Marşı Okumak Zorunda Değiliz Deyip, Öcalan Propagandası Yaptı, CHP’liler Sessiz Kaldı

Akdeniz Belediyesinin Haziran ayı ikinci birleşiminde HDP’li üyeler İstiklal Marşı ve Abdullah Öcalan propagandası yaparak, meclisi gerdi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile kardeş şehir protokolü imzalanmasıyla ilgili madde, komisyonlarda oy çokluğuyla reddedilirken, genel kurulda da yine HDP ve CHP’li üyeler tarafından komisyonların kararı oy çokluğuyla kabul edildi. Böylece Akdeniz Belediyesi ile Diyarbakır Belediyesinin kardeş şehir olması engellendi.

Muhalif üyeler, kayyum gerekçesiyle ret oyu verdiklerini söylerken, AK Parti ve MHP’li üyeler teröre bulaşmış bir yönetimin yasalar karşılığında hesap verdiğini belirttiler. Gerilen ortamda HDP’li Meclis üyesi Nuriye Aslan, “Biz burada İstiklal Marşı’nı okumak zorunda değiliz” dedi. Bunun üzerine AK Parti ve MHP’li üyeler sert çıkışlarda bulunurken, Başkan Mustafa Gültak, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurumundaki herkes İstiklal Marşı’mızı okumak zorundadır, sözünüzü geri alın” dedi. Aslan da sözünü geri aldı.

Öte yandan bir başka HDP’li meclis üyesi Nevzat Baran ise “Siz bu ülkede Abdullah Öcalan’a zorla İstiklal Marşı okuttunuz” dedi. Baran’ın sözlerinin meclis tutanaklarına geçmesini isteyen Başkan Gültak, “Ben burada bebek katili teröristin adının anılmasına izin vermem, haddinizi bilin. Bu sözler tutanaklara geçsin, gerekli hukuki işlemleri başlayacağım” dedi.
Bu arada, HDP’li üyelerin İstiklal Marşı ve Abdullah Öcalan üzerinden yaptıkları bu propagandaya CHP’li üyelerin sessiz kalması dikkat çekti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.