SON DAKİKA
Hava Durumu

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Düzenlediği Gezi Programında Şehit Aileleri ve Gaziler Tarsus’ta Bir Araya Geldi

Mersin ve Adana’dan katılımın olduğu program, Tarsus Şehitliği ile başladı. Aileler ardından Nusret Mayın Gemisi, Eshab-ı Kehf, Tarsus Şelalesi ve Tarsus Doğa Parkı’nı gezdi.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2022 23:19
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2022 23:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Düzenlediği Gezi Programında Şehit Aileleri ve Gaziler Tarsus’ta Bir Araya Geldi

Resim önizlemesi

Mersin Büyükşeir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Şehit Aileleri ve Gazi Hizmetleri Şube Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen etkinlikte, şehit aileleri ve gaziler bir araya geldi. Adana ve Mersin’den ailelerin katıldığı etkinlikte, Tarsus’taki Şehitlik ziyaretinin ardından ilçedeki önemli yerler gezildi.

Aileler Tarsus’ta görülmeye değer birçok yeri gezdi

Mersin Büyükehir Belediyesi, düzenlediği gezilerle ailelerin sosyalleşmesini sağlıyor. Şehit aileleri,  gaziler ve yakınları Tarsus’ta bir araya geldi. İlk olarak Tarsus Şehitliği’nde şehit mezarları ziyaret edildi ve Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı. Şehitlik ziyaretinin ardından gezi programına başlayan misafirler Nusret Mayın Gemisi’ni gördü. Aileler kent turizminde önemli bir yeri olan Eshab-ı Kefh Mağarası’nı gezdikten sonra, ilçede ziyaretçi akınına uğrayan Tarsus Şelalesi’ne geçti. Son olarak Tarsus Doğa Parkı’na giden aileler hem yürüyüş yaptı hem de onlarca can dostunu ziyaret etti.

Resim önizlemesi

“Birlik ve beraberliğin sağlanması adına çok mükemmel bir etkinlik”

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Mersin Şube Başkanı Fatih Tuncer, amaçlarının Adana ve Mersin’deki şehit aileleri ile gaziler ve yakınlarını bir araya getirmek olduğunu ifade etti. Tuncer, “Bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e şükranlarımızı sunuyoruz. Pandemi süreci yaşadık biliyorsunuz. Bu ataleti üzerlerinden atmaları, ailelerimizin birlik, beraberliğinin sağlanması adına çok mükemmel bir etkinlik olduğuna inancım tam” diye konuştu.

Resim önizlemesi

“Ailelerimiz çok mutlular”

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şube Başkanı Mehmet Ali Bakır, “Amacımız şehit aileleri ve gazilerimizi kaynaştırmaktı. Buna da Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız vesile olmuş oldu. Ona da ayrıca buradan teşekkür ediyoruz. Ailelerimiz çok mutlular. Öncelikle duygusal bir şey yaşadık, ilk olarak Şehitliğimizi ziyaret ettik. Şehitliğimiz sonrasında Nusret Mayın Gemisi, ardından Eshab-ı Kehf, daha sonrasında Şelale’de hem gezi ve yemek programı ardından da hayvanat bahçesini gezdik. Ailelerimiz çocuklarıyla beraber sevinçli ve Mersin şubemizin üyeleriyle kaynaşmaya çalışıyorlar. Birbirlerini tanıyorlar, çok da güzel bir ortam oldu” dedi.

Resim önizlemesi

Şehit babası Şevket Volkan, şehit ailelerinin bir araya gelerek gezi programına katılmalarının çok iyi olduğunu ifade ederek, “Çünkü onlar birbirlerini tanımasalar bile dert ortağı. Bir araya gelirlerse hem birbirlerini tanımış olurlar, hem birbirlerinin dertlerine ortak olmuş olurlar. Bu gezilerin daha çok artmasını istiyorum, toplu halde ve bölgesel olmasını isterim. Tabii ki manevi ortamlarda olmak insana ayrı bir duygu veriyor. Burası bizim kutsallarımız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Gezi programına katılan gazi Fatih Ergin ise ailelerle birlik ve beraberlik içinde gezdiklerini ve çok memnun kaldığını söyleyerek, “Düzenleyen herkesin eline, emeğine sağlık, çok teşekkür ediyorum. Daha önce burayı görmemiştim bir vesile oldu” diye konuştu.

Resim önizlemesi

Resim önizlemesi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.