SON DAKİKA
Hava Durumu

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN ‘HASTA NAKİL AMBULANSI’ HİZMETİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi, hastalara yönelik verdiği ambulans hizmeti ile göz dolduruyor. Mersin merkez ve kırsalda toplam 16 adet ‘Hasta Nakil Ambulansı’ ile hizmet veren Büyükşehir, nakil işlemlerini alanında uzman sağlık personelinin refakatinde gerçekleştiriyor. Hasta Nakil Ambulansı ile yılda ortalama 10 bin hasta taşınırken, bu hizmetten vatandaşların memnuniyet oranı yüzde 96’yı buluyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2022 22:02
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2022 22:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN ‘HASTA NAKİL AMBULANSI’ HİZMETİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi tarafından hastalara verilen ambulans hizmeti takdir topluyor. Yeni alınan 2 ambulansla birlikte toplam 16 adet ‘Hasta Nakil Ambulansı’ ile hizmet veren Mersin Büyükşehir Belediyesi, nakil işlemlerini alanında uzman sağlık personelinin refakatinde gerçekleştiriyor. Hasta Nakil Ambulansları ile tüm Türkiye’ye hasta taşınıyor.

Yılda ortalama 10 bin hasta taşınıyor

Yılda ortalama 10 bin hasta taşıyan Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara yardım elini uzatmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Kalite Yönetimi ve Kent Araştırmaları Şube Müdürlüğü tarafından yapılan son ankette, Hasta Nakil Ambulansı hizmetinden faydalanan vatandaşların memnuniyet oranı yüzde 96 olarak ölçüldü. Sağlık Bakanlığı’nın Ambulanslar ve Acil Sağlık Araçları ile Ambulans Hizmetleri Yönetmeliği’ne uygun olarak gerçekleştirilen hizmet, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından da gerekli denetimlere tabi tutuluyor.

Büyükşehir, Bakanlığın 112 Ambulans hizmetlerine destek sağlıyor

Ambulans hizmetinden hastaneye normal bir araçla gidemeyecek durumda olan veya sedye ile hastaneye gitmesi gereken hastalar faydalanabiliyor. Büyükşehir, bu hizmet ile hastaları evlerinden hastaneye, hastaneden de evlerine ulaştırıyor. Böylelikle, Sağlık Bakanlığı’nın acil hastalara yönelik 112 Ambulans hizmetlerine de destek sağlanıyor.

Şehir içi ve 200 kilometreye kadarki mesafeler ücretsiz

Sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini sergileyen Mersin Büyükşehir Belediyesi, bu hizmeti ile Türkiye’nin her yerine hasta taşıyor. Şehir içerisinde ve 200 kilometreye kadar olan yerlerde bu hizmet tamamen ücretsiz olarak verilirken; şehir dışında ise 200 kilometreyi geçen yollarda kilometre başına 1 lira gibi cüzi bir rakam alınarak hastalar taşınıyor. İki yıldır herhangi bir artış yapılmayan ücret tarifesinden şehit ve gazi yakınları ile engelli raporu olanlar yüzde 50 indirimle yararlanabiliyor.

Alo 185 veya 0 (324) 234 84 00 numaralı telefonlardan kayıt oluşturulabiliyor

Bu hizmetten faydalanmak isteyen vatandaşlar ALO 185’i arayarak TEKSİN Mersin İletişim Koordinasyon ve Analiz Merkezi üzerinden veya Ambulans Hizmetleri Çağrı Merkezi’nin numarası olan 0 (324) 234 84 00 üzerinden ulaşıp hizmet hakkında detaylı bilgi alarak, kayıt oluşturabiliyor.

“Bu sene filomuza 2 ambulans daha dahil ettik”

Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Halk Sağlığı ve Denetim Şube Müdürlüğü Ambulans Hizmetleri Birimi Sorumlusu İsmail Kürşat Gökteke, hizmet hakkında bilgi verirken, şunları söyledi:

“Bizim normalde 8 adet merkezde, 6 adet ilçede olmak üzere toplamda 14 adet ambulansımız var. Bu sene filomuza 2 ambulans daha dahil ettik. Bununla birlikte toplamda 16 adet ambulansımız oldu. Pandemi sürecinde, 2021 yılı içerisinde 8 bin 690 il içi, 376 il dışı olmak üzere toplamda 9 bin 66 hasta nakil işlemi gerçekleştirdik. Normal şartlarda ortalama hasta sayımımız 10 binin üzerinde kalıyor. Hastalarımızın ikametlerinden sağlık kurumlarına ve sağlık kurumlarından yine ikametlerine nakil işlemlerini ambulanslarımızla gerçekleştiriyoruz. Adres değişikliği durumlarında da evden eve nakil işlemlerini yine hasta nakil ambulanslarımızla yapıyoruz. Yürüyemeyen, yatağa bağımlı, bakıma muhtaç hastalarımızın nakil işlemlerini gerçekleştiriyoruz.”

“Sağlık çalışanı denetiminde hasta nakili sağlıyoruz”

Paramedik Rıfat Can Cebe ise Hasta Nakil Ambulansı’nda görev aldıklarını belirterek, “Sağlık çalışanı denetiminde hasta nakili sağlıyoruz. Evden hastaneye veya hastaneden eve nakil yapıyoruz. Önce vatandaş arayıp talep oluşturuyor, daha sonra çağrı merkezi hastayı bize yönlendiriyor. Hastanın evine gidiyoruz, durumuna bakıyoruz. Nasıl nakledileceğini belirliyoruz. Branda, vakum sedye tarzında yardımcı ekipmanlarımız da var” dedi.

“Ambulans şoförlüğü gerçekten güzel bir iş, insanların hayatlarıyla ilgilisin”

Hasta Nakil Ambulansı şoförlerinden Atilla Şahin de işini severek yaptığını vurgulayarak, “Ambulans şoförlüğü gerçekten güzel bir iş. İnsanların hayatlarıyla ilgilisin, hayat kurtarıyorsun. Elinden geldiği kadar yardımcı oluyorsun. Güzel bir meslek. Ben mesleğimi çok seviyorum” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.