SON DAKİKA
Hava Durumu

Mersin Büyükşehir'in Adres Okuma Salonu, Depremzede Öğrencileri Sınava Hazırlıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandırdığı Adres Okuma Salonu'nda Mersinli öğrencilerin yanı sıra deprem bölgelerinden kente gelen öğrenciler de sınavlara hazırlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2023 13:02
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2023 13:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
Mersin Büyükşehir'in Adres Okuma Salonu, Depremzede Öğrencileri Sınava Hazırlıyor

Deprem dolayısıyla eğitim ve öğretimlerine ara vermek zorunda kalan depremzede öğrenciler, yaklaşan üniversite ve lise sınavlarına Mersin Büyükşehir'in Adres Okuma Salonu'nda hazırlanıyor.Adres Okuma Salonu Sorumlusu Hakkı Uysal, Mersin'e gelen depremzede ailelerin çocuklarının salona büyük ilgi gösterdiğini belirterek, şunları söyledi:

"OKUMA SALONU'MUZ 24 SAAT AÇIK"

"İmkansızlıklar içerisinde böyle bir okuma salonunun olmasından dolayı çok memnunlar ve günün 24 saati buradan faydalanabiliyorlar. Adres Okuma Salonu'muzu, faaliyete girdiği geçtiğimiz aralık ayından bugüne kadar yaklaşık 35 bin kişi ziyaret etti. Çay, kahve, çorba ve internetin ücretsiz olduğu okuma salonumuz, 7/24 vatandaşlarımıza açık. Günün her saati okuma salonumuzdan faydalanabiliyorlar. Aynı zamanda yaklaşık 10 bin kitabımız var. Bu kitapları okuma salonumuzda ya da 15 gün sonra getirmek kaydıyla evlerinde okuyabiliyorlar. Kaydolmak isteyenlerin, TC kimlik numarası ile kayıtları yapılıyor ve okuma salonumuzun imkanlarından faydalanıyorlar. Bütün vatandaşlarımızı okuma salonumuza bekliyoruz."

Adres Okuma Salonu'ndan yararlanan depremzede öğrenciler de hizmete ilişkin duygu ve düşüncelerini şu sözlerle paylaştı:

Hena Su Duman: "Sınav döneminde depreme yakalandık. Bu durumun beni çok sıkıntıya sokacağını düşünüyordum. Mersin'e geldikten sonra böyle bir yeri keşfedince, aslında hiçbir şey aksamamış gibi, kaldığım yerden devam edebileceğimi fark ettim. Evet deprem oldu, ama hayatımız da devam ediyor. Bir şeyler yapmak zorundayız. Önümüzde sınav var. Burası gerçekten bizim de adresimiz oldu En yakın arkadaşımla birlikte geliyoruz. Depremzede birkaç arkadaşımı da burada gördüm. Eminim birçok kişi de Mersin'e taşındığından dolayı buraya geliyor, burayı kullanıyordur. Çünkü çok güzel, çok sıcak bir ortam."

Haşim Yıldız: "7/24 buradayız. Bazı günler burada yatıyoruz. Çorba servisleri, çay servisleri çok iyi oluyor. Mersin halkı çok iyi, çok cana yakın insanlar. Ellerinden geldiğince her durumda bize yardım etmeye çalıştılar. Hatay'da bir kütüphanemiz bile kalmadığı için, bizim için burası çok güzel oldu. Gerek buradaki arkadaşlar gerekse ortam çok faydalı oldu bize. Yalnızlığımızı hiç hissetmedik burada."

Bilal İnan: "Zaten sırf burası için de geldik diyebilirim. Çünkü YKS hazırlık öğrencisiyiz. Üç ayımız kaldı ve kısa bir süre. Bir buçuk aydır çalışamıyoruz. Burası bizim için büyük bir avantaj oldu. Sabah saat 6'da buraya geliyoruz. Saat 12'ye kadar ders çalışıyoruz. Sonra bir ara veriyoruz ve yine ders. Ders aralarında mükemmel bir temiz hava, güzel oluyor, beynimizi açıyor. Hoş yani, güzel. Burası bizim de adresimiz oldu."

Sattuh Kamaç: "Mersin Büyükşehir Belediyesi gerçekten güzel çalışmalar yapmış. Deniz kenarında olması sebebiyle, kafamızı rahatlatacak bir ortam diyebilirim. Şu an Ramazan'dan dolayı, sahur sonrası geliyoruz. Akşam 6'ya kadar ders çalışıyoruz. İftarımızı yaptıktan sonra arada geliyoruz. Bazen kafa dağıtmak için sahile de geliyoruz, güzel oluyor. Gerçekten öğrencilerin adresi diyebiliriz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.