SON DAKİKA
Hava Durumu

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN MOBİL MUTFAK TIRI ANAMUR’DA

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mobil Mutfak Tırı’nı ilçelere göndererek, dar gelirli vatandaşlara 3 çeşit yemeği 3,5 TL’ye ulaştırmaya devam ediyor. Mobil Mutfak Tırı, Silifke ile ilçelerde başlattığı hizmet turunu Anamur’da sürdürüyor. Pişirilen lezzetli yemeklerle Mobil Mutfak Tırı, Anamurlu vatandaşların mutfağı oldu. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Sosyal Yardımlar Şube Müdürü Engin Yıldırım, “Anamur’daki bu çalışmalarımızı bitirdikten sonra tekrar bu turlarımız devam edecek. S

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2022 17:15
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2022 17:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN MOBİL MUTFAK TIRI ANAMUR’DA

Mersin Büyükşehir Belediyesi, sosyal projelere öncelik vererek, vatandaşlara kaliteli hizmet sunmayı sürdürüyor. Dezavantajlı bölgelerde belirlenen noktalarda kurulan Mahalle Mutfaklarının yanı sıra Büyükşehir Belediyesi’ne ait Mobil Mutfak Tırı ilçeleri gezerek vatandaşlara 3 çeşit yemeği 3,5 TL’ye ulaştırıyor. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde hayata geçirilerek kısa sürede yaygınlaştırılan hizmet, vatandaşlardan büyük beğeni alıyor.

Ekonomik sıkıntıların arttığı bu zorlu kış şartlarında ilçelerde birer haftalık sürelerle hizmet vermek amacıyla yola çıkan Mobil Mutfak Tırı’nın ilk durağı Silifke ilçesi olmuştu. Mobil Mutfak Tırı, Silifke’nin ardından Mut, Gülnar, Aydıncık, Bozyazı ilçelerini gezdi. Hizmetin son durağı ise Anamur oldu. Anamur’da bulunan CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel de Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan Mobil Mutfak Tırı’nı ziyaret ederek, vatandaşlarla sohbet etti.

Silifke, Mut, Gülnar, Aydıncık, Bozyazı, Anamur ve Çamlıyayla sürekli döngüyü sağlayacağız”

Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal projelerden bütün ilçelerin faydalanmasını amaçladıklarını söyleyen Sosyal Hizmetler Dairesi Sosyal Yardımlar Şube Müdürü Engin Yıldırım, şu ifadelere yer verdi:

“Mersin merkez, Tarsus ve Erdemli’ye aşhanemiz vasıtasıyla vermiş olduğumuz, 3 çeşit yemeği 3,5 TL’ye sunduğumuz Mahalle Mutfağımızda uzak ilçelerimize de Mobil Mutfak Tırımızla hizmet vermeye başladık. Silifke ile başlayan bu turumuz Mut, Gülnar, Aydıncık, Bozyazı ve Anamur olarak devam etti. Burası da son durağımız olan Anamur ilçemiz. Bu güzide ilçelerimizde bu hizmeti verdiğimiz andan itibaren vatandaşların memnuniyeti bizi bu projelerin sürekliliğine doğru götürdü. Biz bu projemizi devamlı olarak Mobil Mutfak Tırımızla uzak ilçelerimize de götüreceğiz ve vatandaşlarımızı zor dönem geçirdikleri bugünlerde her zaman için destekleyeceğiz. Tüm gayemiz Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında olmak. Anamur’daki bu çalışmalarımızı bitirdikten sonra tekrar bu turlarımız devam edecek. Silifke, Mut, Gülnar, Aydıncık, Bozyazı, Anamur ve Çamlıyayla şeklinde sürekli döngüyü sağlayacağız.”

“Mobil Mutfak Tırımız Anamurluların mutfağı oldu”

Büyükşehir Belediyesi Anamur Şube Müdürlüğü’nde Sosyal Hizmet Uzmanı olarak görev yapan Cansen Beşlik Keskin, “Bu hizmete vatandaşlarımızın katılımı yüksek ve ilgileri fazla. Vatandaşlarımız memnuniyetlerini dile getirmektedirler. Amacımız ihtiyacı olan vatandaşlarımıza destek olmak. Anamur’da Mobil Mutfak Tırımız Anamurluların mutfağı oldu” dedi.

Bir öğrenci için yaşanabilecek çok güzel bir şehir Mersin”

Üniversite öğrencisi Emre Can Yalçın, ev yemeği kalitesinde yemeklere Büyükşehir sayesinde ulaşabildiklerini belirterek, “Mersin Büyükşehir Belediyesi yemek aracından 3 çeşit yemeğimi 3,5 liraya aldım. Biz öğrenciler özellikle sınav dönemlerinde çok yoğun olabiliyoruz. Yemek hazırlamaya vakit bulamayacak kadar yoğun olduğumuz dönemler de olabiliyor. Bu yemek bizim için çok büyük kolaylık sağlıyor. Ev yemeği kalitesinde yemekler ve hem de 3,5 liraya çok uygun fiyata yemekleri yiyebiliyoruz. Ayrıca etüt ve kurs merkezleri gibi bizim için çok büyük faydalar Mersin’de mevcut. Bir öğrenci için yaşanabilecek çok güzel bir şehir Mersin. Bu hizmetlerden ötürü Vahap Başkan’a ve onun nezdinde bütün çalışanlara teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

“Bu kadar güzel işler yapıp da insanlara faydalı olması çok güzel”

Zeynep Geyikligil, hizmetten çok memnun kaldıklarını söyleyerek, “Arkadaşlarım, komşularım almıştı. Çok memnun kalmış. Ben de denemek istedim. Başkanımı takip ediyorum zaten. Gerçekten yapmış olduğu güzel işlerden bir tanesi daha. Anamur için çok iyi olacağına inanıyorum. Bir sürü yoksul insan, öğrenciler var. Bu ekonomi ile bu kadar güzel işler yapıp da insanlara faydalı olması çok güzel” diye konuştu.

“Çok da güzel, çok lezzetli”

Yemekleri çok lezzetli bulduğunu ifade eden Nazmiye Keyvani, “Bu üçüncü alışımız. Çok da güzel, çok lezzetli. Devamını bekliyoruz inşallah. 4 kişilik aldık. Ev yemeklerimiz gibi sanki. Çok güzel” dedi.  

Orhan Güğül de “Çok memnunuz. Evde pişenden daha lezzetli yemekler. 2-3 gündür alıyoruz. Vahap Başkan’a teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun. Hem ucuz hem lezzetli” sözleriyle düşüncelerini dile getirdi. Hanife Tepe ise “2 kişilik yemek aldım. Ekonomik sıkıntıdan evimize inan bir şey alamıyoruz” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.