SON DAKİKA
Hava Durumu

MİNİ ADA ROBOTU MERSİN BİLİM ŞENLİĞİ’NİN GÖZDESİ OLDU

Mersin Bilim Şenliği Havacılık, Uzay ve Otomasyon” fuarında Toroslar’ın Mini Ada Robotu, katılımcıların ilgisini çekti.

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2021 21:42
Haber Güncellenme Tarihi: 13.12.2021 21:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
MİNİ ADA ROBOTU MERSİN BİLİM ŞENLİĞİ’NİN GÖZDESİ OLDU

Mersin Valiliği himayesinde, Toroslar Belediyesi’nin Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte düzenlediği fuarda “Tekno Toroslar” standı da yoğun ilgi gördü. Fuarda, misafirleri iki Mini Ada Robot karşıladı.

 

Drone parkuru, sanal gerçeklik gözlüğü ve fotoğraf çekim alanı gibi faaliyetlerin de yer aldığı stant önünde sempatik hareketlerinin yanı sıra halk oyunları ve çiftetelli oynayan Mini Ada Robot’a minik bilimseverler de eşlik etti. Yerli üretim olan Mini Ada, 7'den 70'e herkesle sohbet etti, fıkralar anlattı.

 

TÜBİTAK Başkanı Mandal, Toroslar Belediyesi’nin Projelerini İnceledi

  

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal da üç gün boyunca Mersinlilere kapılarını açan Bilim Şenliği’ndeki standları gezerek, öğrencilerin birbirinden renkli projelerini inceledi. “Tekno Toroslar” standını da ziyaret eden TÜBİTAK Başkanı Mandal, Toroslar Belediyesi’nin hayata geçireceği projeleri hakkında bilgiler aldı.

 

“Mersin Bilim Şenliği Havacılık, Uzay ve Otomasyon” fuarı, ödül töreni ile son buldu. Bilim Şenliği’ne sunduğu katkılarından dolayı İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a bir teşekkür plaketi sunuldu. TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ve Toroslar Belediyesi yetkilileri tarafından etkinliğe katkı sunan eğitimcilere de teşekkür plaketi verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.