SON DAKİKA
Hava Durumu

RENKLİ ÇORAPLARLA DOWN SENDROMU İÇİN FARKINDALIK YARATTILAR

Başkan Seçer, Toroslar Şifa Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde eğitim gören down sendromlu bireylerle bir araya geldi. Başkan Seçer, öğrenciler ve özel bireylerle ellerine renkli çoraplar giyerek Down Sendromu Farkındalık Günü için farkındalık yarattı. Başkan Seçer, “Mersin çok güzel, çok daha güzel olacak. Mersin’i hepimiz sahipleneceğiz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2022 22:33
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2022 22:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
RENKLİ ÇORAPLARLA DOWN SENDROMU İÇİN FARKINDALIK YARATTILAR

Toroslar Şifa Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ve okul yöneticileri ile Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde eğitim gören down sendromlu bireyler, 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret etti. Başkan Seçer, lise öğrencilerinin geliştirdiği proje ile birlikte ellerine renkli çoraplar giyerek farkındalık yarattı.

Mersin çok güzel bir yer, çok daha güzel olacak”

Ziyarette, Şifa Hatun Sağlık Meslek Lisesi 12’nci sınıf öğrencileri, okul yöneticileri ile Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde eğitim gören Mert Çatkın, Cansu Coşkun, Habibe Tanış ve Özel Eğitim Öğretmeni Esra Özdal ile Psikolog Ezgi Dülger yer aldı. Öğrenciler ve gençlerle Mersin’le ilgili taleplerini dinleyen Başkan Seçer, Mersin ve Mersinlilik vurgusu yaptı. Başkan Seçer; “Mersin’de yaşayan herkes nereden gelmiş olursa olsun Mersinlidir. Hiç sorun yok. Gençlerimiz bunun farkında olmalı. Yani bir aidiyetlerinin olması lazım. Şehir dışında gururla ‘Mersinliyim’ demeleri lazım. Biz de Mersin’i tanıtmak için büyük uğraş veriyoruz. Mersin çok güzel, çok daha güzel olacak. Mersin’i hepimiz sahipleneceğiz. Atatürk’ün dediği gibi; Mersinliler Mersin’e sahip çıkacak” dedi.

Başkan Seçer’den gençlere: “Mersin’de ne olmasını istersiniz?”

Gençlere “Mersin’de ne olmasını istersiniz?” diye soran Başkan Seçer, gençlerden yabancı dil kursları, bisiklet yollarının artırılması taleplerini aldı. Başkan Seçer de yabancı dil kursu talebinde bulunan gençlere; Meslek Edindirme Merkezi’nde (MERCEK) başlatılan yabancı dil kurslarını önerdi. Bisiklet yollarının artırılmasına kendisinin de önem verdiğini belirten ve bu yönde yapılan çalışmaları anlatan Seçer, gençlere Büyükşehir Belediyesi’nin spor kulüplerinin maçlarını takip etmeleri çağrısında da bulundu.

Ziyaret, lise öğrencilerinin down sendromuna dikkat çekmek için geliştirdikleri ve ellerine renkli çorap giyerek oluşturdukları farkındalık ile sonlandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.