SON DAKİKA
Hava Durumu

SEÇER: “TEMMUZDA MERSİN MODERN BİR OTOBÜS YERLEŞKESİNE KAVUŞACAK”

Başkan Seçer, Toroslar ilçesinde yapımı süren Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Yerleşkesi’nde incelemelerde bulundu. Temmuz ayından itibaren Mersin’in modern bir otobüs yerleşkesine kavuşacağının müjdesini veren Başkan Seçer, “Tüm ulaşım sistemini kontrol altına alacağımız Ulaşım Kontrol Birimi’ni oluşturacağız” diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2022 11:32
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2022 11:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
SEÇER: “TEMMUZDA MERSİN MODERN BİR OTOBÜS YERLEŞKESİNE KAVUŞACAK”

Daha sonra Başkan Seçer, Meral Seçer’le birlikte Mevlana Mahallesi Kadın ve Çocuk Atölyesi’ndeki buluşmaya katıldı. Kadınların evin temel direğinin kendileri olduğunu bildiğini ifade eden Başkan Seçer, “Kadınlarımız çalışmak istiyor, üretmek istiyor. Biz bunu duyuyoruz” dedi. Seçer, ardından Kurdali Mahallesi’nde kurulan Cumartesi Pazarı ve Çiftçiler Caddesi’nde esnafla buluştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi’nin aralıksız sürdürdüğü çalışmaları incelemeye ve vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Yerleşkesi’nde incelemelerde bulunan Başkan Seçer, Temmuz ayından itibaren Mersin’in modern bir otobüs yerleşkesine kavuşacağının müjdesini verdi. Başkan Seçer, “Tüm ulaşım sistemini kontrol altına alacağımız Ulaşım Kontrol Birimini oluşturacağız” diye konuştu. Daha sonra Mevlana Mahallesi Kadın ve Çocuk Atölyesi’ndeki halk buluşmasına katılan Başkan Seçer, ardından Kurdali Mahallesi’nde kurulan Cumartesi Pazarı ve Çiftçiler Caddesi’nde esnafla buluştu.

Ekim ayında gelecek CNG’li otobüslerle toplam 272 araç filomuza katılmış olacak”

Başkan Seçer, Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Yerleşkesi’nde Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’le incelemelerde bulundu. Başkan Seçer, 67 dekar alanda çalışmanın yürütüldüğünü belirterek, “İnşaat bitim süresi 2022 yılının Aralık ayı ancak süratle çalışıyorlar ve Temmuz’un ortası gibi bir sürede bitirmeyi planlıyoruz” dedi. Otobüs filosunu yenilediklerini anımsatan Başkan Seçer, “Şu anda 87 yeni otobüsümüz zaten hizmete başladı. Nisan ayı itibariyle 67 yeni otobüsümüz; 9 metrelik otobüsler özellikle ilçe ve kırsal mahalle ulaşımına katkı sağlamak üzere hizmete başlayacak. Bu yılın Ekim ayında gelecek 118 CNG’li yeni limonlarımızla toplam 272 aracımız filomuza katılmış olacak. Önceden elimizde mevcut olan 252 aracımızla beraber 500’ün üzerinde bir otobüse sahip olacağız ama bunlardan ekonomik ömrü dolmuş olanlar elenecek. Otobüs filomuzun bu kadar genişliyor olması, yenileniyor olması, tabii ki yerleşme ihtiyacını da beraberinde getiriyor” diye konuştu.

“Mersinimiz’e hayırlı uğurlu olsun”

Otobüs yerleşkesi konusunda sıkıntılar yaşandığını ve Makine İkmal Dairesi’nin hizmet verdiği alanın yeterli gelmediğini kaydeden Başkan Seçer, çalışmaların sürdüğü yeni alan hakkında bilgiler paylaşarak şunları söyledi:

“Bu alan Mersin’in eski düzenli çöp depolama alanı. Zemini ıslah ettik ve daha sonra da üst yapıya başladık. Arazinin değerine göre çok cüzi bir parayla 67 dekar araziyi kullanılır hale getirdik. Bu da önemli bir ekonomik kazanç sağladı belediyemize. Buradaki yerleşke içerisinde 200 otobüsün park edebileceği bir parklanma alanı olacak. Yine araçlarımızın tamiri ve bakımı için ünitelerimiz var. Temizliği, yıkanması için ünitelerimiz var. Buradaki çalışanlarımız ve şoförlerimiz için de sosyal tesislerimiz var. Ayrıca şu anda hizmete sunduğumuz mevcut 87 CNG’li aracımıza hizmet veren CNG dolum istasyonumuz var. Bütün bunları düşündüğünüz zaman bu yılın Temmuz ayından itibaren Mersin son derece modern bir otobüs yerleşkesine kavuşmuş olacak. Mersinimize hayırlı uğurlu olsun.”

“Lokasyon olarak çok uygun”

Toplu taşıma yerleşkesi olarak seçtikleri lokasyonun da ayrıca önem taşıdığını dile getiren Başkan Seçer, “Bizim bu noktaya taşınmamızın temel sebeplerinden biri de lokasyon olarak çok uygun. Çünkü kentin kuzeyi ve yeni yerleşim alanları. Henüz burada geniş bir yerleşim alanı yok. Şehrin periferisinde, kıyısında kalmış bir yer. Uygun bir lokasyon olduğunu düşünüyoruz. Çevre yoluna, otoyola çok yakın ve ana arter bağlantı yollarına çok yakın bir noktada. Hem çevreye rahatsızlık vermeme açısından hem de ulaşım açısından çok önemli bir lokasyon olarak değerlendiriyoruz. Burada tüm ulaşım sistemini kontrol altına alacağımız Ulaşım Kontrol Birimi’ni oluşturacağız” dedi.

Kadınlarımız çalışmak ve üretmek istiyor”

Başkan Seçer ve Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, daha sonra Mevlana Mahallesi Kadın ve Çocuk Atölyesi’ndeki halk buluşmasına katıldı. Buluşmada CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Meclis üyeleri, CHP Toroslar İlçe Başkanı Cumali Akbaş ile Mahalle Muhtarı Murat Yıldırak da yer aldı. Başkan Seçer, kadınlar için belediye olarak kentin tüm noktalarında eşit hizmet anlayışı ile çalışma yürüttüklerini anlattı. Başkan Seçer, burada kadın ve çocukların tezahüratlarıyla karşılandı. “En büyük Başkan bizim Başkan” sloganları atan atölyedeki çocuklar, Başkan Seçer’e yazdıkları mektupları teslim etti. Ayrıca çocuklar Başkan Seçer ve Meral Seçer’e şarkı söyledi.

Meral Seçer’in Mevlana Mahallesi’ndeki atölyeye kadınların çok büyük sevgi ile geldiklerini kendisine anlattığını söyleyen Başkan Seçer, kadınların aslında evin temel direğinin kendileri olduğunu bildiklerini vurguladı. Başkan Seçer, “Kadınlarımız; hep söylüyorum, taşı sıksa suyunu çıkarır; bu kadınlarımız çalışmak istiyor, üretmek istiyor; evde tembel tembel oturmak istemiyor. ‘Yahu güçlüyüm bir şeyler yapmak istiyorum. Zaten devir kötü, hayat pahalı, geçim sıkıntısı var. Çocukların okulu var, aşı var, ekmeği var, giysisi var, masraflar çok, katkı yapmak istiyorum’ diyor. Biz bunu duyuyoruz. Mevlana Mahallesi'nde de Gülnar'da da Mut'ta da Tarsus'ta da duyuyoruz. Bütün kadınların isteği bu. Çok değerli, çok önemli” dedi.

“Çocuklarımız iyi eğitim alsınlar, insanlık sevgisiyle büyüsünler”

Evimiz Atölye Projesi’nde gönüllülük gösterenlere teşekkür eden Başkan Seçer, “Burada çok değerli çalışmalar olduğunu görüyorum. Şimdi hanım kardeşlerimizin burada kurslardan öğrendikleri, el emekleri göz nurları ürünlerini gördüm. Çocuklarımızın mutluluğunu gördüm, çocuklarımızdan daha değerli bir varlık var mı bizim için? Varlık nedenimiz ama bak çocuklar bağırdı; ‘hayır’ dedi. Çocuğun kendisi söyledi; ben değerliyim diyor annem-babam için. Biz de böyle görüyoruz. Çocuklarımız sağlıklı olsunlar, iyi beslensinler. Çocuklarımız iyi eğitim alsınlar. İnsan sevgisiyle, insanlık sevgisiyle büyüsünler” dedi.

“Biz büyük bir aileyiz”

Ukrayna’da yaşanan gelişmelerle barışın, kardeşliğin ve huzurun öneminin daha da iyi anlaşıldığına değinen Başkan Seçer, şunları söyledi:

“Biz huzur içerisinde, barış içerisinde, kardeşlik içerisinde yaşamak istiyoruz ama öteki muamelesi görmeden. Herkese saygı duyacağız. Burası Mersin, burası kardeşlik kenti. Hiç kendinizi yalnız, öteki hissetmeyin. Sizin Belediye Başkanınız var; herkesin Belediye Başkanı; herkesi kucaklıyor. Biz kavga etmek için gelmedik. Biz sizleri çok seviyoruz. Bizim için Mersin’in doğusu da batısı da kuzeyi de güneyi de hangi renkten olursa olsun, ana dili ne olursa olsun, mezhebi meşrebi ne olursa olsun, cinsiyeti ne olursa olsun bizim vatandaşımız, bizim başımızın tacı. Hepimizin kimliği belli. Türkiye Cumhuriyeti devleti kimliği taşıyoruz. Biz eşit vatandaşlarız. Bundan kimse bizi men edemez. Biz büyük bir aileyiz.”

Siyasi parti ayrımı gözetmeden mahalle muhtarlarıyla da iş birliği içerisinde çalışmalar yürüttüklerini sözlerine ekleyen Başkan Seçer, “Bizim için esas olan onların vatandaşa yapacakları hizmettir. O hizmeti yaparken gösterecekleri samimiyettir. Muhtarlarımız bizim mesai arkadaşlarımız” diye konuştu.

Gökçel: “Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum”

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel de belediyeciliğin yol ve kaldırım yapmaktan öte insan hayatına dokunmak olduğunu belirterek, “İşte bu kadın ve çocuk atölyesinde gerek meslek edindirme, gerek çocuklarımıza bilimsel eğitim anlamında onların bireysel becerilerini geliştirme anlamında çok güzel hizmet eden bir yuva yapılmış. Burada ben Sevgili Meral Hanıma ve Sayın Belediye Başkanıma, emeği geçen herkese, sevgili hocalarıma çok teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Seçer, halk buluşmasının ardından Toroslar ilçesi Kurdali Mahallesi Cumartesi Pazarı ve Çiftçiler Caddesi’nde esnafla bir araya gelerek, hayırlı işler dileğinde bulundu. Esnaf ziyaretlerine Mevlana Mahalle Muhtarı Murat Yıldırak, Kurdali Mahalle Muhtarı Abdullah İnan ve CHP Toroslar İlçe Başkanı Cumali Akbaş da katıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.