SON DAKİKA
Hava Durumu

Seçer 'Yangın Noktalarına İntikalimiz Son Derece İyi'

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiye Haftası’nın 98’inci yılında, Büyükşehir Belediyesi’nin korkusuz kahramanlarını makamında ağırladı.

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2022 19:50
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2022 19:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
Seçer  'Yangın Noktalarına İntikalimiz Son Derece İyi'

Keyifli bir sohbetin yaşandığı ziyarette Başkan Seçer, Mersin’e hizmet noktasında İtfaiye Dairesi’nde hayata geçirdikleri proje ve çalışmaları anlatarak değerlendirmelerde bulundu. İtfaiye personellerinin haftasını kutlayan Başkan Seçer, vatandaşların can ve mal güvenliği için her daim daha da güçlü ekip ve modern araçlarla Mersin’e hizmet edeceklerini belirtti.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Olcay Tok, İtfaiye Daire Başkanı Mehmet Bahtiyar Aydın ve personellerin yer aldığı ziyarete, Büyükşehir’in iz takip köpeği Belçika malinois kurdu Ares ve okullarda düzenlenen sosyal projelerde öğrencilerde sempati yaratan Toy Poodle cinsi Brad de getirildi.

“565 personel ve 123 araçla hizmet veriyoruz”

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi bünyesinde 565 personel ve 123 araçla hizmetlerini sürdürdüklerini anımsatan Başkan Seçer, “Teşkilatımıza 20 yeni araç aldık. Bu araçlarla, daha yüksek Bar’da su kullanabiliyoruz. 45 Bar’a kadar basıncı çıkabiliyor. Daha kısa dorseli, manevra kabiliyeti daha yüksek araçlar. Özellikle dar sokaklarda ve kırsal bölgelere intikalde bize çok fayda sağlayan araçlar. Yangın noktalarına intikalimiz de son derece iyi. Ortalamamız merkezde 5-6 dakika, kırsalda da 34 dakikayı buluyor. Dünya ortalamasına baktığınız zaman, gayet iyi bir rakam” dedi.

“Ata Eğitim Merkezi, dünya çapında bir tesis olacak”

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’ne kazandıracakları Ata Eğitim Merkezi’nden de söz eden Başkan Seçer, “Şu anda yapımı süratle devam ediyor. Türkiye çapında, belki de dünya çapında bir tesisi hayata geçireceğiz. Burada kendi personelimizi eğiteceğimiz gibi, kamu ve özel sektör personeline de yangın konusunda ya da afetle mücadele konusunda eğitimler ve seminerler vereceğiz” diye konuştu. İtfaiye Dairesi’ndeki 565 personelin 341’inin itfaiyeci, geri kalanının ise şoför statüsünde çalıştığını söyleyen Başkan Seçer, “Ancak bizim, bakanlıktan 282 yeni kadro talebimiz oldu. Şu ana kadar bir yanıt bulamadık. Biz mevcut personelimizi takviye etmek istiyoruz. Yangınlara daha etkin müdahale edelim, afetlere daha etkin müdahale edelim ya da herhangi bir olumsuzlukta, arama kurtarma çalışmalarına daha etkin ve bilinçli bir şekilde ve gerçekten kaliteli eğitim almış personelle müdahale edelim istiyoruz. Onun için Ata Eğitim Merkezi’ni önemsediğimiz gibi, personelin eğitimini de önemsiyoruz ve eksik olan noktalarımızı da, yeni alacağımız bu personellerle takviye etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Kırsal mahallelerdeki hidrant sayılarını artırıyoruz”

Mersin Büyükşehir İtfaiyesi’ne önemli kazanımlar sağlayan İtfaiye Bilgi Sistemi’ne ilişkin de değerlendirmede bulunan Başkan Seçer, “Bu konuda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne müteşekkiriz. Bizi desteklediler. Çok muazzam ve 9 ay gibi bir sürede entegre ettiğimiz bir sistem oldu” dedi.

Uluslararası kurtarma ekibi oluşturma çabası içerisinde olduklarını da belirten Başkan Seçer, “Tabi burada AFAD’la işbirliğimiz devam edecek. Yine önemli bir konudan bahsetmek istiyorum. Hidrant konusu, kırsal mahallelerde çok önemli. Mersin 16 bin kilometrekare bir alana sahip.  806 mahallemiz var ve bunun 500 civarı kırsalda. Dolayısıyla yangında buralara müdahale edene kadar, çok fazla zarar olabiliyor. Kırsala intikalde ortalama 34 dakikalık bir süreç var, ama hidrantların sayısını artırdığımız takdirde, oluşabilecek zarar en aza iner. Şu anda 45 mahallemizde 124 hidrant çalışmamızı bitirdik. Bunlar merkeze bağlı kırsal mahalleler. Bunları gönüllü itfaiyeciler aracılığıyla işlevsel hale getiriyoruz. Yalnız her yıl bunların savcılık kağıdı, sağlık raporu ya da ikametgah gibi bazı evraklarının yenilemesi gerekiyor. Vatandaş da bunu her yıl yenilemekte imtina ediyor. Bu da bizi sıkıntıya sokuyor. Bu konuyla ilgili mevzuatta bir değişikliğe ihtiyaç var” diye konuştu.

İtfaiyecilerimizin Haftası’nı kutluyorum”

Başkan Seçer, son olarak şunları söyledi:

“Her şey Mersin’imiz için. Her şey insanımız için. Her şey insanımızın can ve mal güvenliğini korumak için. Mersin İtfaiyemiz; çalışma arkadaşlarımızla, modernize olmuş araç, edevatıyla her zaman güvenilir bir kurum olmaya devam edecek. Koşullara göre de kendimizi güncelleyeceğiz. İtfaiyecilerimizin Haftası’nı kutluyorum. Başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.” 

Aydın: “Bu iş ekip işi”

Bu işin ekip işi olduğunu söyleyen İtfaiye Daire Başkanı Mehmet Bahtiyar Aydın ise, “Sizin desteklerinizle iyi yerlere geldiğimizi düşünüyorum. Ama şöyle bir şey var. Biz bu yolu alırken; mantalitenin, felsefenin ekipmanların değişmesi gerekiyordu. Bunlar kolay olmuyor. Tabi sizin önderliğinizde biz bu yola çıktık. Arkadaşlarımızın bu görevi yaparken de özgür olmaları ve sizlerin önümüzü açmanız bizi çok mutlu ediyor. En son orman yangınlarında gördüğümüz arkadaşlarımızın özgüvenleri o kadar yüksek ki, birilerinin ağzına bakmadan tıkır tıkır işlerini en iyi şekilde yapmaya başladılar. Bu da çok güzel bir şey. Ama bu gücü kimden alıyoruz? Sizlerden alıyoruz. Çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.