SON DAKİKA
Hava Durumu

Toroslar’da, “BEREKET SOFRASINDA GÖNÜL BİRLİĞİ” Buluşması

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Milliyetçi Hareket Partisi Türk Dünyası ve Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Aydın’ı Toroslar’da ağırladı.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2023 12:10
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2023 12:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
Toroslar’da, “BEREKET SOFRASINDA GÖNÜL BİRLİĞİ” Buluşması

Toroslar Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen iftar programında, Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Aydın, ilçede konaklayan depremzede vatandaşlarla buluştu.Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatlarıyla başlatılan ve depremzede vatandaşlar için düzenlenen “Bereket Sofrasında Gönül Birliği” İftar Programı Toroslar’da yoğun katılımla gerçekleşti.

Türkiye’yi derinden sarsan deprem felaketinin ardından yaraların sarılması için gece gündüz demeden çalışan Toroslar Belediyesi, ilçede konaklayan depremzedeleri de yalnız bırakmıyor.MHP Mersin İl Başkanlığı ile birlikte yapılan iftar programına katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Aydın, depremzede vatandaşlarla Toroslar’da iftar sofrasında bir araya gelerek, geçmiş olsun dileklerini iletti ve onların taleplerini dinledi.MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek ve Olcay Kılavuz, MHP Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, Teşkilat Başkanları, Belediye Başkanları, 28. Dönem MHP Mersin Milletvekili Adaylarının da yer aldığı iftar programında, birlik ve beraberliğin en güzel fotoğraf karesi verildi.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Milletvekili Adayları ve Teşkilat Başkanlarıyla birlikte masaları tek tek gezen Genel Başkan Yardımcısı Aydın, çocuklarla da yakından ilgilenerek sohbet etti.Başkan Yılmaz, MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Aydın ve protokol üyeleri ile birlikte depremzede vatandaşlara yemek ikram etti. Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından dualar okundu, oruçlar açıldı.

 

GENEL BAŞKAN YARDIMCISI PROF. DR. AYDIN; “DEVLETİ VE MİLLETİYLE ÖNCE TÜRKİYE, ÖNCE MİLLET DİYORUZ” 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Aydın,  tüm katılımcılara geçmiş olsun dileklerini ileterek; “Acılarımızı, kederlerimizi ve sıkıntılarımızı bugün bu sofrada olduğu gibi paylaşarak hafifleteceğiz inşallah. Çünkü biz devlet, millet şiarıyla büyümüş ulu bir çınarın gövdeleriyiz. MHP olarak siz açsanız biz de açız, siz toksanız biz de tokuz diyoruz” dedi. 

Toroslar Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen iftar programında depremzede vatandaşlarla buluşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Genel Başkan Yardımcısı Aydın; “Depremin etkilediği 11 ilimizden depremzede kardeşlerimizle bereket sofrasında, gönül birliği adı altında bu güzel programda sizlerle bir aradayız. Genel Başkanımız, Değerli Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin sizlere ayrı ayrı selam ve sevgileri var. Mübarek Ramazan ayını amacına uygun bir şekilde idrak ediyoruz. Sizin acınız, gözyaşınız ve kederiniz bizim de acımız. Aynı ayeti kelimede geçtiği gibi her güçlükte mutlakla bir kolaylık vardır. Deprem yaşadık ve 11 ilimiz yerle yeksan oldu. Ama biz inanıyoruz ki o güçlükle beraber Rabbimiz bize ihsan edecek. O kolaylığın bu belirtilerini bu sofrada bir araya gelerek gördük. Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın.

Yaralarımız, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Genel Başkanımızın da ifade ettiği en kısa zamanda sarılacak. Allah’ın izniyle yıkılan evlerimiz yapılacak, yok olan iş yerlerimiz tekrar kurulacak. İskenderun’dan evli bir kardeşiniz olarak konuşuyorum. Bütün deprem bölgelerini bu program dahilinde geziyor, paylaşmaya ve bölüşmeye çalışıyoruz. Biz bölüşerek, paylaşarak acılarımızı azaltıp, sevinçlerimizi ve rızkımızı artıracağız. Bu güzel soframızı şereflendiren ve deprem bölgesinden gelen tüm kardeşlerimiz bizim başımızın tacı. Bu güzel buluşmaya ev sahipliği yapan MHP Mersin İl Teşkilatımıza ve Toroslar Belediye Başkanımız Sayın Atsız Afşın Yılmaz’a şükranlarımı sunuyorum. Bizler, devleti ve milletiyle önce Türkiye diyoruz ve bu şiarla yola çıktık. Bundan sonra da düsturumuz bu olacak. Yaptığınız tüm ibadetlerin kabul olmasını diliyorum. İyi ki geldiniz, iyi ki bizim soframızı şereflendirdiniz” diye konuştu.

BAŞKAN YILMAZ; “BİR OLACAĞIZ, BERABER VE GÜÇLÜ OLACAĞIZ”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ise MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Aydın’ı Toroslar’da, gönül sofrasında ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Asrın felaketinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek, depremin ilk gününden itibaren tüm Türkiye’nin büyük bir dayanışma örneği gösterdiğini belirten Başkan Yılmaz, depremzede vatandaşların eski günlerine bir an önce dönmeleri temennisinde bulunarak; “Bir olacağız, beraber ve güçlü olacağız. Devlet, millet el ele bunu da atlatacağız inşallah. Sizler bizim misafirimiz ve başımızın tacısınız” dedi.

On bir ayın sultanı Ramazan ayının manevi ikliminin en güzel yaşandığı gecede depremzede çocuklar da geleneksel Ramazan etkinlikleriyle doyasıya eğlendi.Başkan Yılmaz, daha sonra MHP Türk Dünyası ve Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Aydın’ı makamında ağırlayarak; çalışmalarını ve projelerini anlattı, TORTEK atölyelerinde üretilen el yapımı kilim hediye etti.

Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Aydın da Toroslar Belediyesinin şeref defterine düşüncelerini yazarak, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a başarılarının devamını diledi. Genel Başkan Yardımcısı Aydın; “Bir kez daha inandım ki Toroslar’da yanan meşale ve tüten bir ocak olduğu sürece bu ülkemiz güvendedir” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.