SON DAKİKA
Hava Durumu

Toroslar, Zafer Haftası'na Karakucak Güreşleri İle Damga Vurdu

Toroslar Belediyesinin 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında geleneksel olarak düzenlediği Karakucak Güreşleri, coşkulu ve yoğun bir katılımla sona erdi.

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2022 22:25
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2022 22:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
Toroslar, Zafer Haftası'na Karakucak Güreşleri İle Damga Vurdu

Soğucak ve Gözne Mahallelerindeki güreş alanında 2 gün üst üste gerçekleşen etkinliğe, Türkiye'nin dört bir yanından gelen 550 pehlivan katıldı. Sporcular; minikler, yıldızlar ve büyükler kategorilerinde yarışarak er meydanında boy gösterdi. Kategorilerinde dereceye girenlere madalya ve para ödülü verildi.Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, amaçlarının ata sporu güreşi gençlere sevdirmek olduğunu belirterek; “Hem zaferimizi kutluyoruz hem de geleneğimizi yaşatıyoruz” dedi.Güreş müsabakalarında, atalarımızın destansı zaferi anısına mücadele eden sporcular, zaferin 100. yıl dönümünde Soğucak ve Gözne Mahallelerindeki er meydanına çıkarak, güreş severlere unutulmaz 2 gün yaşattı.Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, tüm sporcularla yakından ilgilenerek tebrik etti ve başarılarının devamını diledi.

Türk güreşinin efsane isimlerinin de yer aldığı güreş müsabakalarını; MHP Mersin Milletvekilleri Baki Şimşek ve Olcay Kılavuz, MHP MYK Üyesi Serdar Soydan, MHP Mersin İl Başkan Yardımcısı Yusuf Yıldırım, MHP Akdeniz İlçe Başkanı Mehmet Göverçile, MHP Toroslar İlçe Başkanı Hüsnü Doğan, Belediye Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları, sendika başkanları ve çok sayıda vatandaş takip etti.

Resim önizlemesi

“Toroslar’ın Başpehlivanları İsa Göçen ve Ali Böncüoğlu”

Soğucak Mahallesi’nde başlayan güreş müsabakası, Gözne Mahallesi’nde son buldu. Er meydanında, başpehlivanlık güreşi öncesi Türk bayrağı açıldı.Soğucak Karakucak Güreşleri’nin başpehlivanı İsa Göçen, Gözne Karakucak Güreşlerinin başpehlivan ise Ali Böncüoğlu oldu.Müsabakalara, 20 sporcusuyla katılan Toroslar Belediyesi Spor Kulübü bünyesindeki Güreş Takımı’nın da 14 sporcusu kürsüde yerini aldı.Başkan Yılmaz, Türk güreşine emeği geçen spor adamlarına plaket takdim ederek, teşekkür etti.

Başkan Yılmaz; “Milletimizin Vatan Sevgisi Her şeyin Üzerindedir”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, tüm hemşehrilerinin Zafer Bayramı’nı kutlayarak; “Ağustos ayı Zafer ayıdır. 26 Ağustos Malazgirt Zaferi’nin yıl dönümü. Malazgirt Zaferi 951 yıl önce Sultan Alparslan komutasında kazanılan, mahiyetinde adını taşıdığım Afşin Bey’in de olduğu Anadolu’nun kapılarına bizlere açan zaferimizdir. Selçuklu ordularının beş katı büyüklüğündeki Romen Diyojen komutasındaki ordu, Malazgirt Ovası’nda yenilmiş ve Anadolu'nun kapıları Türklüğe, Müslümanlara açılmıştır. Yine 26 Ağustos’ta Başkomutanlık Meydan Muharebesi ve Büyük Taarruz başladı. 30 Ağustos’ta yapılan savaşlar neticesinde Büyük Taarruz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasında başarıya ulaşmıştır. Hangi şartlarda bu zafer kazanıldı, hatırlamamız lazım. Düşman Polatlı’ya kadar gelmişken, Ankara’da mecliste top sesleri duyulurken, silah,  mermi, tüfek, ekmek, su yokken bu millet bir araya gelmiş ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde düşmanı Polatlı’dan İzmir’e, Ege Denizi’ne kadar kovalamış ve denize dökmüştür.30 Ağustos'tan 9 gün sonra 9 Eylül’de İzmir geri alınmıştır. 30 Ağustos Türk'ün yeniden dirilişidir. 30 Ağustos’taki zafer kazanıldıktan sonra Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulmuştur. Zafer Bayramımız kutlu olsun” dedi.

Resim önizlemesi

“Tarih Şuurunu ve Bilincini Yüksek Tutmak Zorundayız”

Geçmişte ataların zor şartlar altında kazandığı zaferleri gelecek nesillere aktarmak için çalıştıklarını belirten Başkan Yılmaz; “Tarihimizi gelecek nesillere anlatacağız, hatırlatacağız. Başka hatırlaması gerekenler de var. Yunanlılar!. Bundan tam 100 yıl önce Anadolu’ya girme, vatanımızı işgal etme cüretini gösterdiler. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Ordular, İlk Hedefiniz Akdeniz'dir. İleri!” emrinin sonunda Ege Denizi’nin soğuk sularını boyladılar. Bugün de haberlerde anlatılıyor. Sınırımıza çok yakın olan Dedeağaç’ı, sözleşmelere, uluslar arası hukuka aykırı olarak silahlandırıyorlar. Ey Yunanistan!, 12 milyon nüfusunla, çalışmadan, üretmeden bir yere mi geleceğini sanıyorsun. Büyük Türk Milleti’nin omzunu yere getirebileceğini mi sanıyorsun. Allah’ın izniyle bizler, bir ve beraber oldukça getiremezler. Bugün dünyada ekonomik kriz var. Kuzeyimizde, güneyimizde savaş var. Birileri dünyalıyı kontrol edebilmek için dünyada savaş olsun, insanlar birbirini öldürsün ve terör olsun istiyorlar. Ama Allah’a çok şükür ki Türk Milleti ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti, gücüyle ve kuvvetiyle terörün kökünü de kazıyor ve kurulan tüm tuzakları ortadan kaldırıyor” ifadelerini kullandı.

“2023 ile Türk Yüzyılı Başlıyor”

“Yine yüz yıl önce atalarımız bir araya geldiler. Anadolu’yu işgal eden İngilizleri, Fransızları, İtalyanları ve Yunanlıları, arkalarındaki Amerika ile birlikte süpürdüler. Bunu da her türlü imkansızlık içinde yaptılar” diyen Başkan Yılmaz; “Bugün imkanlarımız daha iyi çok şükür. Silahımız, topumuz, tüfeğimiz, uçağımız ve dünyanın imrendiği SİHA’mız var. Bugün yine aynısı olsa vatan savunmasını yaparız. İyimseriz, gençlerimizle birlikte gelecekten umutluyuz. Türkiye, güçlü. Güçlü Türkiye’yi daha da yukarılara getirecek olan bizler ve sizlersiniz. Yeter ki bir ve beraber olalım.  Akdeniz ve Karadeniz’de petrol ve gaz bulunmasından ve 30 yıldır işgal altındaki Karabağ Zaferinden rahatsız olanlar var. Dışarıdaki düşmanlarımızla işbirliği yapıyorlar. Ama biz bunları görüyor ve anlıyoruz. Anadolu’da, Türkiye’mizde ve Türk Devletleri Teşkilatlarıyla tüm Türk dünyasında ihtiyacımız olan her şeyimiz var. Allah’ın izniyle 2023 ile Türk Yüzyılı başlıyor. Güçlü Türkiye başlıyor. Bu dengesiz dünyaya denge getirecek olan, açı, susuzu, aşısızı, dünyanın her yerinde dünyanın nimetlerinden faydalanamayan tüm mazlumların umudu da Türkiye’dir. Karakucak Güreşlerimize katılan tüm sporcularımıza, spor adamlarımıza ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.

Resim önizlemesi

Bu geleneğimizi her zaman devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.Coşkulu ve heyecanlı geçen Geleneksel Karakucak Güreşleri, ödül töreni ile son buldu. Başpehlivanları tebrik ederek ödüllerini takdim eden Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, protokol üyeleriyle birlikte kategorilerinde dereceye giren diğer sporculara da madalya ve para ödüllerini verdi.Güreşçiler ise böylesi büyük bir organizasyonda kendilerini buluşturduğu için Başkan Yılmaz’a teşekkür etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.