SON DAKİKA
Hava Durumu

TÜRK, İSLAM DÜNYASI VE AFRİKA, KUVAYİMİLLİYE KARARGÂHINA HAYRAN KALDI

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Türk dünyasından, İslam dünyasından ve Afrika’dan kentimize gelen öğrencileri, iftar programının ardından Buluklu Mahallesi’nde bulunan Kuvayimilliye Karargâhı’nda ağırladı.

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2022 20:05
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2022 20:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
TÜRK, İSLAM DÜNYASI VE AFRİKA, KUVAYİMİLLİYE KARARGÂHINA HAYRAN KALDI

 “TÜRK,  İSLAM DÜNYASI VE AFRİKA’DAN GELEN ÖĞRENCİLER, KUVAYİMİLLİYE KARARGÂHI’NA HAYRAN KALDI”

Mersin’de milli mücadelenin destansı hikâyesinin yaşayan bir örneği olan fotoğraflar, belgeler ve etnografik eserlerle donatılan yaklaşık 200 yıllık karargahta bir araya gelen gençler, kent tarihini ve kültürel mirası Başkan Yılmaz’dan dinledi.

 

Farklı kültürde yetişen gençler, Toroslar’a ve Kuvayimilliye Karargâhı’na hayran kaldı

 

Gençlerin Türk dünyasından söylediği şarkı ve marşlara da eşlik eden Başkan Yılmaz, eğitimleri için Mersin'e gelen öğrencileri, kardeş olarak kabul ettiklerini ve kendilerini Toroslar’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

 

“İlişkilerimizi Geliştirmeli ve Daha Güçlü Olmalıyız”

 

“Ülkemize, Mersinimize hoş geldiniz” diyerek öğrencilerle yakından ilgilenen Başkan Yılmaz; “Sizleri seviyoruz ve sizlerle iletişim halinde olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Eğitim görmek için geldiğiniz kentimize uyum sağlamaya çalışıyorsunuz. Dünya, şartlar ve konjektür değişiyor ve gelişiyor. Bu da bizlerin ve sizlerin daha yakın ilişki kurmasına, sosyal, ticari ilişkilerin daha da güçlenmesine olanak sağlıyor. Aynı zamanda Türk Devletleri Teşkilatı, Türk devletleri arasındaki birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlenmesinde büyük rol oynuyor. Bu bağ, kopmadan nesilden nesile aktarılacak” diye konuştu.

 

Gençler de; kendilerini hem iftarda hem de Kuvayimilliye Karargahı’nda ağırladığı için Başkan Yılmaz’a teşekkür ederken, tarihi, kültürel değerlere ve doğal güzelliklere sahip olan Toroslar’ı gezmekten büyük mutluluk duyduklarını da ifade ettiler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.