SON DAKİKA
Hava Durumu

VAHAP SEÇER " BUNUN ADI TETİKÇİLİK "

MESKİ genel kurulunca seçilen denetçi heyetinde yer alan avukat Mustafa Göktaş’ın, denetçi olmasına rağmen MESKİ işçilerinin vekaletini alması, MHP’de il yöneticisi olması ve raporunun sonuç bölümünde siyasi yorumlara yer vermesi tartışmalara neden oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in tepkisi sert oldu.

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2021 00:27
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2021 00:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
VAHAP SEÇER " BUNUN ADI TETİKÇİLİK "

MESKİ ile ilgili denetim raporunu yazan Avukat Mustafa Göktaş’ın raporun sonuç bölümünde siyasi yorumlar yaptığı meclis üyesi Muhittin Ertaş tarafından MESKİ Genel Kurulunda gündeme getirildi. Ertaş,

5 sayfalık tespitlerini yazmış sonra tespitlerle ilgisi olmayan yorumlar yapmış. Mesela siyasi saiklerle tasarruf yapmış gibi. Bu ifadeler kanununa da uygun değil, etiğe de uygun değil. Bu denetçinin kim olduğunu araştırdık. Avukat Mustafa Göktaş, 2019’a kadar MESKİ Personel A.Ş’de avukatlık yapmış.

Kendisiyle çalışamayacağımızı söylemişiz. Daha sonra MESKİ’den çıkarılan işçilerin avukatlığını üstlenmiş. Bu avukatlık kanununa aykırı. Ayrıca MHP il yöneticisi. Her insanın siyasi görüşü olabilir. Ama bu görüşlerini rapora yansıtmaması gerekirdi” dedi. 

“Denetçi seçiyoruz tetikçi değil” 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de “Bu denetçi siyasi yorumlar yapmış. Haddi değil, hakkı değil. Burada açık söylüyorum siyasi tetikçilik yapmış.

Biz burada denetçi seçiyoruz tetikçi değil. Bu iş alıyor, komisyonculuk yapıyor. Yasaları çiğniyor. Yasaları ihlal nedeniyle şu anda bu avukatla ilgili baro disiplin soruşturması açmış. Biz de dava açıyoruz” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.