SON DAKİKA
Hava Durumu

BİLİNÇLİ BİR NESİL NASIL YETİŞİR?

MBGDER BAŞKANI SAYIN İBRAHİM KIRMIZISAÇIN RADYO SİNKO DA FATİH ALKAR İLE YAPTIĞI SÖYLEŞİNİN METNİ

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2014 13:48
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2014 13:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
BİLİNÇLİ BİR NESİL NASIL YETİŞİR?
 1)      Sivil toplum kuruluşlarının toplumdaki önemi nedir?

 

STK ların amacı ortak bir hedef doğrultusunda bir araya gelen insanların oluşturduğu topluluklardır. Bu bağlam da stklar bir toplum için olmazsa olmazların içinde yer alan çok önemli bir örgütlenme örneğidir. Aslında bakarsanız insanoğlu geçmişten bu yana bir arada olmaya çalışmışlardır. Birliğin beraberliğin önemine vurgu yapmak için geçmişten bu güne birçok atasözü vardır. Örneğin: Birlikten Kuvvet doğar, Bir elin nesi var iki elin sesi var gibi. Bir çok atasözü dilimize pelesenk olmuştur. Kısacası toplumdaki bir eksikliği gidermenin en etkili yöntemi organize bir şekilde öncelikle iş paylaşımı yaparak detaylı bir çalışma yapmaktır. İşte tam bu noktada Stkların önemi artmaktadır. Çünkü, yukarıda da belirttiğim gibi stklar belli bir hedef doğrultusunda çalışırlar. Bu hedefler genellikle toplumsal sorunlar üzerinde yoğunlaşır. Toplumsal bir sorunun çözmenin en kesin yolu yine o toplumun içerisinde oluşmuş bir sivil toplum kuruluşuyla mümkün olabilir.  

 

2)      Mersin Bilinçli Gençlik Derneği toplumsal sorunlar üzerinde çalışmalar yapıyor/ kısacası MBGDERin amacı nedir?

 

Mersin Bilinçli Gençlik Derneği adında da belli olduğu üzere toplumun can damarını oluşturan gençlerin yaşadığı sorunları dile getirmek için kurulmuştur. Derneğimizin bu konuda çok açık bir misyonu vardır: Mersin Bilinçli Gençliği olarak değişmeyen misyonumuz: Türkiye Cumhuriyetinde ki bütün gençleri, bilinçli bir şekilde yetiştirip, onları hukukun üstünlüğü çerçevesinde vatanı ve milleti için elinden gelini ve hatta elinden gelenin fazlasını yapıp, atalarından miras kalan bu kutsal toprakları en güzel şekilde muhafaza edip, daha da modern ve çağdaş bir ülke haline getirilmesini sağlamaktır. Bütün çalışmalarımız bu misyon üzerinden gerçekleşmektedir. Sizinde bildiğiniz gibi ülkemiz diğer devletleri kıskandıracak ölçüde genç nüfusa sahiptir. Her türlü ekonomik, sosyal ve politik gelişim sürecini başarıyla tamamlayan batılı devletler bile; yeterince genç nüfuslarının olmamasının bedeli ağır olmuş ve bu gelişmiş ülkeler tarihte ve günümüzde de genç nüfusumuzdan yararlanmış ve hala da yaralanmaya devam etmektedir. Kısıtlı şartlar ve yeterli teknolojik gelişmelerin ülkemizde olmaması nedeniyle maalesef gençlerimiz Anadolu’nun bağrından koparılarak başka ülkelerde görev yapmak zorunda kalmıştır. Şuanda Avrupa da ve Amerika da Türk gençlerinin imza attığı birçok başarı bulunmaktadır ve bu gençlerimiz hala görevlerinin başında istikrarlı bir şekilde çalışmalarına devam ediyorlar. Halbuki, bizlerde gelişmiş ülkeler gibi projeler üreterek genç ve yetenekli gençlerimizi kendi toplumu için çalışmasını sağlamalıyız.

 

3) Ne tür projeler üzerinde çalışıyorsunuz?

 Bizim amacımız; yetenekli gençlerimizin hazırladığı sosyal, ekonomik ve bilimsel projelerin hazırlanmasında yardımcı olmaktır.

Bu projelerle amacımız: toplumun dışına itilen gençleri sosyal projelerle tekrardan topluma kazandırmak ve en modern teknoloji aletlerini takip edip, aynısını bizim ülkemizde üretmek veya aslında, bizim asıl amacımız bu teknolojik aletlerin daha iyisini kendi ülkemizde üretmektir. Sayın Alkar, dikkat edersiniz üretmek diyorum çünkü çok yetenekli ve akıllı gençlerimiz olmasına ve çok bereketli topraklara sahip olmamıza rağmen halen maalesef birçok üründe dışarıya bağlı bir ülkeyiz. Bizler burada gençlerimize hazıra konmayı değil; düşünerek, çalışarak ve aynı zamanda da dünyada ki gelişmeleri takip ederek, ülke toplumuna ve dünya toplumuna yararlı icatlar ve keşifler yaratması için çalışıyoruz. Örneğin Yusuf  Akgül diye liseyi yeni bitirmiş bir arkadaşımız vardı. Bize gelip stand up konusunda çok etkili olduğunu ve fırsat verilirse kendini kanıtlayabileceğini söyledi. Bizde kendi yönetim kurulumuz da değerlendirme yaparak, bu genç arkadaşımızı destekleme kararı aldık ve bütün masraflarını da biz karşıladık. Sayın Alkar yeterli gençlerimiz bize bir şeyler üreterek gelsinler ve gerisini bize bıraksılar. Bu güvenceyi ben onlara kendim ve yönetim kurulum adına veriyorum.

4) mersin bilinçli gençlik derneği olarak şimdiye kadar hangi projeler üzerinde çalıştınız?

Sizinde bildiğiniz gibi 2014 uyuşturucuyla mücadele yılıydı aynı zaman da uyuşturun gençliğin önündeki en büyük engel olduğuna inandığımız için ilk projemiz uyuşturucuyla mücadele oldu. Bununla ilgi eğitim alanında, aile ortamında ve güvenlik güçlerinin neler yapması gerektiğini araştıran akademik kadro üyelerimiz ummalı bir çaışmanın sonunda böyle önemli bir projeye imza attık.

2. olarak ta Teknik Liselerin Önemini anlatan bir proje hazırladık yine akademik kadromuzun liselerde ve Türkiye’nin mesleki şartları hakkında belirli çalışmalar yaparak oluşturduğu bir projedir. Projenin amacı az önce de size belirttiğim gibi çağdaş, gelişmiş bir toplum olabilmenin en önemli yolu üretmekten geçer bunun içinde kalifiyeli elemana ihtiyaç vardır. Bu bağlamda teknik liselerin önemi artmaktadır. Aslında biz bu projeyi veliler için hazırladık

Daha çok ya biz çocuğumuzu teknik liseye gönderecez de ne olacak motorcumu olacak diyenler için unutmayalım ki hayatımızı kolaylaştıran her teknolojik alet bir motorla çalışır. Birazda buna dikkat çekmek için hazırlanmış bir projedir.   

5) peki sayın başkan son olarak gençlere nasıl bir öğüt vereceksiniz?

Tabiî ki şimdiye kadar yaptığım bütün konuşmalar aslında dolaylı olarak öğüttür. Ama asıl mesajı ben Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğe verdiği öğüdü burada dile getirmek isterim “ sizler yani yeni Türkiye’nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz… Dinlememek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar. Türk gençliği gayeye, bizim yüksek idealimize durmadan, yorulmadan yürüyektir. Bu sözler aslın da bizim şuana kadar söylediklerimizle uyuşuyor. Buradan gençlere şöyle seslenmek istiyorum Önce hayal edin Ama sonra gerçekleştirin. Yani hayal kurmaktan korkmasınlar ama gerçekleştirmek içinde çalışsınlar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.