SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP'Lİ BAŞARIR'DAN JESTE REST GELDİ

"Asgari ücret konusunda müjdeniz olacak mı?' sorusuna "Jestimizi yaparız." diye karşılık veren Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır "Cumhuriyetimizin kazanımlarını birer birer yandaşlarına peşkeş çekerek jest yapanların kalkıp, asgari ücretle çalışanlarımıza gerekirse jest yaparız sözlerini sarf etmesi tam bir garabettir ” diye yanıt verdi.

Haber Giriş Tarihi: 26.12.2019 12:05
Haber Güncellenme Tarihi: 26.12.2019 12:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
CHP'Lİ BAŞARIR'DAN JESTE REST GELDİ
 CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, 4 kişilik bir ailenin açlık sınırının 2103 TL, yoksulluk sınırının ise 6850 TL olduğunu anımsatarak, "asgari ücretle çalışanların maaşlarına haciz konulmamasını" istedi. Başarır, bu konuda Meclis Başkanlığına verdiği kanun teklifinin yasalaştırılmasını da önerdi.

CHP’li Başarır, yeni açıklanacak asgari ücretin de insan onuruna yakışır bir rakam olması gerektiğini belirterek, “asgari ücretli çalışanlarımız kimseden bir jest beklemiyor. Hak ettiklerini almak istiyor. Saray’da oturarak yandaş şirketleri kurtarma adına vergi borçlarını sıfırlama jestinde bulunanların, Cumhuriyetimizin kazanımlarını birer birer yandaşlarına peşkeş çekerek jest yapanların kalkıp, asgari ücretle çalışanlarımıza gerekirse jest yaparız sözlerini sarf etmesi tam bir garabettir ” dedi.

Başarır, asgari ücretle çalışanlarımızın hayatlarını daha kolay sürdürebilmeleri adına birçok milletvekili arkadaşının da kanun teklifi verdiğini hatırlatarak, verilen bu kanun tekliflerinin ilgili komisyonlarda bir an önce işleme alınmasının önemini dile getirerek, “ Ne yazık ki halkımızın yaşam standartlarını yukarıya çekilmesi adına verdiğimiz kanun teklifleri, İktidar tarafından komisyonların tozlu raflarında bekletiliyor.  Asgari ücret karşılığı çalışan vatandaşlarımızın yoksulluk sınırı altında aldıkları maaşlarına haciz konması iktidarın ayıbıdır. Ülke ekonomisinin yerlerde sürünmesinin sorumluları asgari ücretli çalışanlarımız, işçilerimiz, esnafımız, emeklimiz değil bizzat iktidarın beceriksiz yöneticileridir” dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Asgrati ücret konusunu soran gazetecilere Erdoğan, "Asgari ücret konusunda müjdeniz olacak mı?' sorusuna "Jestimizi yaparız. Tarafları memnun edecek bir adım atarız." diye cevap vermişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.