SON DAKİKA
Hava Durumu

EURO 2024 İÇİN TÜRKİYE'YE OY VERMEYEN ÜLKELER

UEFA, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın (EURO 2024) Almanya’da düzenlenmesine oy çokluğu ile karar verirken Türkiye'ye oy vermeyen ülkeler ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2018 17:30
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2018 17:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
EURO 2024 İÇİN TÜRKİYE'YE OY VERMEYEN ÜLKELER
 UEFA, EURO 2024'e ev sahipliği yapacak ülkeyi dün canlı yayında açıkladı. EURO 2024 Almanya'da yapılacak. Yapılan oylamada Türkiye’ye 4 oy verilirken 12 oy alan Almanya, EURO 2024’ü düzenleme hakkı kazandı.


UEFA Başkanı Alexander Ceferin’in mahcubiyeti, hatta utandığını gösteren yüz ifadesi dikkat çekiciydi. Başkan seçilirken Türkiye’nin büyük desteğini alan Ceferin'in utancı, gece yarısı operasyonuyla 5 üyeyi Almanya lehine çevirmesi ve bunun da Türk heyetince biliniyor olmasıydı.

TÜRKİYE'YE OY VEREN ÜLKELER
En çok merak edilen ise Türkiye'ye hangi ülkelerin oy verip vermediğiydi. İşte bunun cevabı belli oldu. UEFA başkanı Ceferin, oyunu Almanya'dan yana kullandı. Hollanda, Bulgaristan, İspanya ve Macaristan'ın Türkiye'ye oy verdiği ortaya çıktı. 

TÜRKİYE'YE OY VERMEYEN ÜLKELER
Portekiz, Ukrayna, İrlanda, Hırvatistan, Fransa, Polonya, Slovenya, İsveç, İsviçre, İtalya ve İngiltere oyunu Türkiye'den yana değil Almanya'dan yana kullanan ülkeler oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.