SON DAKİKA
Hava Durumu

YARIN MECLİS GÜNDEMİNDE YİNE BORÇLANMA YETKİSİ VAR!

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs Ayı olağan toplantısı için bir araya geliyor. 51 Maddenin görüşüleceği Mecliste en çok merak edilen konu yine Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in isteyeceği 265 Milyon TL’lik borçlanma yetkisi.!

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2021 22:20
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2021 22:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
YARIN MECLİS GÜNDEMİNDE YİNE BORÇLANMA YETKİSİ VAR!

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2021 Yılı Mayıs Ayı Olağan Toplantısının 1. Birleşimi 24 Mayıs Pazartesi (yarın) Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak.

Pandemi tedbirleriyle toplanacak olan Meclis’e bu oturumda da misafir kabul edilmeyeceği bildirildi.

51 maddenin görüşüleceği oturumda en dikkat çeken madde CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in meclisten istediği borçlanma yetkisi olacak.

Borçlanma talebini, “Stratejik plan çerçevesinde devam eden yatırımların tamamlanması ile Mersin için acil ihtiyaç duyulan yeni yatırımlara (alt yapı, üst yapı ve sosyal-kültürel alanlarda) başlanabilmesi amacıyla borçlanmaya gidilmesine ihtiyaç duyulmuştur” gerekçesiyle isteyen Seçer, 265 Milyon TL’lik borçlanma için Meclisten onay isteyecek.

ÇOĞUNLUK CUMHUR’DA

Faiz hariç 265 MilyonTL borçlanma için yetki için Meclis’ten onay bekleyen Vahap Seçer’e çoğunluğu elinde bulunduran ve daha önceki oturumlarda bu yetkiyi “harcanacak yerin belli olmaması” nedeniyle reddeden Cumhur ittifakı meclis üyelerinin ne diyeceği de merakla bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.