SON DAKİKA
Hava Durumu

BİLGİN YEŞİLBOĞAZ " MERSİN BAROSUNDA SEÇİMLER YAKLAŞIYOR"

Yurt geneli BARO seçimleri yenileniyor. Mersin barosuda hızla seçim sathı mahaline girdi. Mevcut başkan Bilgin Yeşilboğaz basın toplantısı yaparak listesini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2021 13:20
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2021 13:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
BİLGİN YEŞİLBOĞAZ " MERSİN BAROSUNDA SEÇİMLER YAKLAŞIYOR"

Mevcut başkan Av..Bilgin Yeşilboğaz''ın yaptığı basın açıklaması ve listesi aşağıda:

DEĞERLİ MESLEKTAŞLARIM,DEĞERLİ BASIN MENSUPLARI

MERSİN BAROSU SEÇİMLİ OLAĞAN GENEL KURULUNDA KURULLARA ADAY MESLEKTAŞLARIMIZIN TANITIM KOKTEYLİNE HEPİNİZ HOŞ GELDİNİZ

Değerli meslektaşlarım

4.kez kararını aldığımız Mersin Barosu genel kurulumuzu bu kez yapacağız

Baro yönetim kurulumuzca  daha önce 3 kez Olağan Seçimli Genel Kurul kararı alınmıştır.

10-11 Ekim 2020 tarihinde-  12-13 Aralık 2020 tarihlerinde ve 9-10 Nisan 2021 tarihlerinde olmak üzere 3 kez aldığımız  genel kurul kararlarımız , İçişleri Bakanlığınca tüm dünyada yaşanan pandemi bahane edilerek hukuka aykırı bir şekilde iptal edilmiştir.

İptal edilen genel kurulumuzun yapılması için aynı gün tarafımızca Mersin İdare Mahkemesi’nde yürütmeyi durdurma talepli iptal davası açılmış, ilçe seçim kuruluna itiraz edilmiş, ilçe seçim kurulunun ret kararı üzerine Yüksek Seçim Kuruluna ‘Tam Kanunsuzluk’ gerekçesi ile müracaat edilmiş, ancak bu başvurumuz YSK tarafından reddolunmuştur.

İdare Mahkemesi’nde açmış olduğumuz davamız ise önce yürütmenin durdurulması talebimiz gecikmesinde sakınca bulunmadığı gerekçesi ile reddolunmuş, akabinde 30 Nisan 2021 tarihli kararı ile de davamızın reddine karar verilmiştir.

Şu ana kadar sayıca az olan ve salgın nedeni ile vaka sayısına göre renklendirilen mavi ve sarı renkli illerimizden bir kaçı olmak üzere, 24 baro seçim yapabilmiş, kalan 57 baromuz halen seçimlerini yapamamıştır.

Baromuz yönetim kurulumuzca, daha önceden belirlediğimiz üzere mesleğe, baromuza, meslektaşlarımıza ve demokrasimize saygımızdan 3-4 Temmuz ve 10-11 Temmuz 2021 tarihlerinde Mersin Barosu Genel Kurulu’nun yapılması kararı alınmıştır.

Bu zorlu süreçte Yönetim kurulunda ve diğer kurullarımızda görev yapan tüm meslektaşlarıma emek ve çalışmaları için ayrı ayrı teşekkür ederim. Komisyon ve Merkezlerimizde aktif olarak görev alan ve baromuzu temsil eden meslektaşlarıma ve başkanlarıma emeklerinden,hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ederim.

Değerli meslektaşlarım,

Salgının tüm hızıyla toplumu ve sağlığımızı etkilediği, çoğu kişinin bürosuna gidemediği dönemde dahi yönetim kurulumuz, kurullarımız ve baro emekçilerimizle birlikte var gücümüzle fedakarca sizlerin sorunlarına anında çözüm bulmaya ve görevlerimizi eksiksiz yapmaya, sizlerin yanında olmaya çalıştık.

Aynı zamanda mesleğimizin sorunlarına kesin çözümler getirebilmek, mesleğimize yönelik şiddete,saldırılara dur demek, iş alanlarımızı genişletilmek için, meslektaşlarımızın ekonomik sorunlarına (başta CMK, adli yardım ücretleri ile, beraat vekalet ücretleri) çözüm sağlamak için Baro Başkanlarımız ile hep birlikte tüm hukuki, siyasi kurumlar nezdinde yoğun  girişimlerde bulunduk.

Ülkemizin en önemli demokratik kurumu olduğumuz bilinci ile Cumhuriyetin, demokrasinin, insan haklarının korunması için,hukukun üstünlüğü için  yoğun bir mücadele verdik.  Aynı zamanda çocuk hakları, kadın hakları, çevre hakkı, hayvan hakları alanında yoğun bir mücadele verdik.

Yeni dönemde de bu  mücadeleyi çıtayı daha da yükselterek azimle,inançla,kararlılıkla birazdan sizlere tanıştıracağımız,ön seçimdemeslektaşlarımızın takdirleri ile seçilmiştecrübeli,liyakatlı,güvenilir,ilkeliaday arkadaşlarımla birlikte sürdüreceğiz. Sorumluluğumuzun ve görevimizin bilincindeyiz. Önce mesleğimiz ve meslektaşımız dedik,ancak tabanının avukatları olarak da toplumu,STKları ve Odaları’da ihmal etmedik birlikte dayanışarak mücadelemizi sürdürdük.

Hukuka güven ile yargıya güvenin dip yaptığı, hukuksuzluğun normalleştiği bir süreçte tüm inancımız ile korkmadan, amasız, fakatsız, bahanesiz sözümüzü söyledik. Her hukuksuzluğa cevap verdik, itiraz ettik, başımızı kuma gömmedik. Klavye kahramanlığı yapmadık. Mersin Barosu onurlu ve ilkeli duruşu ile sözüne itibar edilir,siyasetüstü,öncübir baro haline gelmiştir.

Mersin Barosu olarak Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığında verdiğimiz mücadele, adalet mücadelesi, demokrasi mücadelesi, cumhuriyet mücadelesi, hukukun üstünlüğü mücadelesi, insanca yaşam mücadelesi, yaşanabilir çevre mücadelesidir.

Son söz olarak ;

Sizlere söz veriyoruz ;

Cumhuriyetin değerlerini savunmaya

Hukukun Üstünlüğü için mücadele etmeye

Avukat haklarının önceliğimiz olacağına

Mesleki sorunlarımızın çözümü için dün ve bu gün olduğu gibi inançla kararlılıkla mücadele etmeye,

İnsan hakları için,çocuk-,kadın hakları için,temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşam hakkı için,hayvan hakları için  mücadele etmeye

Tüm meslektaşlarımıza eşit yakınlıkta duracağımıza,her bir meslektaşımızın sorunu için yılmadan mücadele edeceğimize sizlerin huzurunda söz veriyoruz.

Hukuk, sağlık, adalet dolu günlerde hep birlikte güçlü bir Mersin Barosu sizlerle mümkün değerli meslektaşlarım,gelin Mersin barosunu birlikte yönetelim.

Hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyor,

 Av. Bilgin YEŞİLBOĞAZ

Mersin Barosu Başkanı-Başkan Adayı

 

ÖNCE BARO PLATFORMU ÖN SEÇİM ADAYLARIMIZ

YÖNETİM KURULU ADAYLARIMIZ                  DİSİPLİN  KURULU ADAYLARIMIZ

1-MUTLAY BAŞAR                                                          1-RAFET ÖZER

2-ADNAN GÜNBAY                                                         2-HALİM ERDEM KAHRAMAN

3-HATİCE US                                                                   3-DAMLA VEZİROĞLU KELLECİGİL

4-BİLGEHAN YAŞA                                                          4-CAHİT CELAL KUL

5-EMRULLAH ŞAM                                                           5-ULAŞ YILMAZ

6-ECE KOVAN DEMİRTAŞ

7-TÜRKER YILMAZ

8-ONUR İSLİM –SİLİFKE

9-MEHMET HABİP EKMEKÇİ –TARSUS

10-FAHRETTİN GÜRSOY- ERDEMLİ

 

DENETLEME KURULU ADAYLARIMIZ                       TBB DELEĞE ADAYLARIMIZ

1-ELÇİN ÖZKAN                                                                1-FATMA DEMİRCİOĞLU

2-NESLİHAN ÖZATLI YİĞİT                                               2-LEVENT DEMİR

3-TUBA AKKOÇ                                                                 3-SADIK ZAİMOĞLU

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.