SON DAKİKA
Hava Durumu

BİLİRKİŞİ RAPORU MIP’DEN DEĞİL, HALKTAN YANA ÇIKTI!

Mersin Limanı’nı Atatürk Parkı’na doğru genişletmek için harekete geçen, hatta projenin temelini bile atan liman işletmecisi MIP’e karşı açılan davada bilirkişi raporu Mahkemeye sunuldu.

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2021 10:22
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2021 10:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
BİLİRKİŞİ RAPORU MIP’DEN DEĞİL, HALKTAN YANA ÇIKTI!

Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği Anonim Şirketi’nin (MIP) mevcut limanın Atatürk Parkı’na doğru genişleme çalışmalarına karşı açılan davanın bilirkişi raporu Mersin 2. idare Mahkemesi’ne sunuldu. Raporda genişleme projesinin imar planına aykırı olduğu, şehircilik ve planlama esasları ilkeleri ile kamu yararına uygun olmadığı belirtildi.

Mersin Limanı’nın Atatürk Parkı’na doğru genişleme projesinde karşı Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin açmış olduğu dava için istenilen bilirkişi raporunu tamamladı.

Raporda genişleme projesinin imar planına aykırı olduğu, trafik yoğunluğuna ve kaza riskine sebebiyet vereceği, Mersin Limanı’nın kapasite artırımında, söz konusu alanın yoğunluğu ve çevre olanakları gözetilerek plan kararı üretilmesinin şehircilik ilkeleri ve kamu yararı açısından daha olumlu bir yaklaşım olacağı savunuldu.

Raporda ayrıca, rıhtım dolgusunun Atatürk Parkı ve deniz ilişkisini görsel olarak kısıtlayacağı, Atatürk Parkı’nın yanı sıra Millet Bahçesi 2. etap olarak değerlendirilen ve uygulanan rekreasyon alanının kamusal kullanımı, silueti ve kent- deniz ilişkisinin kamu yararına aykırı olarak kısıtlanacağı; limanın genişleme ve kapasite artırımına yönelik taleplerin özel yararlardan daha çok, üst ölçekli plan kararları çerçevesinde geliştirilen ve liman-kent ilişkisine ilişkin şehircilik ilkeleri doğrultusunda kamu yararı gözetilerek değerlendirilmesi gerektiği belirtildi.

Atatürk Parkı - Vikipedi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.