SON DAKİKA
Hava Durumu

Bu Gurur Mersin’in"Selçuk Bayraktar, Mersin’i Teknofest’te Örnek Gösterdi"

Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST hakkında konuşan T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Mersin’i örnek gösterdi. Bayraktar, “Mersin gibi bir ilden 60 bin takımın başvurduğunu gördük. Bazı illerimizde büyük bir dip dalgasıyla geliyor teknolojiyi geliştirme tutkusu. Nüfusa oranla inanılmaz bir sayı bu” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2023 16:23
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2023 16:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
Bu Gurur Mersin’in"Selçuk Bayraktar, Mersin’i Teknofest’te Örnek Gösterdi"

T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2023 hakkında özel açıklamalarda bulundu. Bayraktar, “TEKNOFEST, sessiz devrimin adı oldu.

Sessiz devrimin dalgaları her geçen yıl genişliyor. 2023’te başvuran sayısı 1 milyonu aştı. ‘Dokunacağız’ dedikleri tüm platformlara yalnızca aziz milletimiz dokunabilir. Dünya takdir ederken köstek olanlar var” ifadelerini kullandı. TEKNOFEST’i “sessiz devrim” olarak nitelendiren Selçuk Bayraktar, “Sessiz devrimin dalgaları her geçen yıl genişliyor. 2018’de yola çıkarken 20 bin kardeşimiz yarışmalara başvurmuştu. 2023’te başvuran sayısı 1 milyonu aştı. Ben teknoloji geliştireceğim diyen 1 milyondan fazla gencimiz Teknofest yarışmalarına katılmak için takımlar kurdu, projeler geliştirdi. Asımın nesli Teknofest nesli olarak dirildi. Şundan eminiz, medeniyetimizin, bilim ve teknolojideki yürüyüşü Teknofest nesliyle devam edecek. Medeniyetimizin teknolojiyle bağlarının kopmaması için bugünden sonra Teknofest’in her daim yaşaması lazım. 2053- 2071’de çok daha büyük Teknofestleri sizler gibi milyonlarca kardeşimizle hep birlikte düzenleyeceğiz” dedi.

MERSİN’İ ÖRNEK GÖSTERDİ

Açıklamasında Mersin’e özel olarak yer veren Selçuk Bayraktar, Mersin’de kurulan teknoloji takım sayısına dikkat çekti. Bayraktar, “Bu yıl 300 binden fazla takım kuruldu. Mersin gibi bir ilden 60 bin takımın başvurduğunu gördük. Bazı illerimizde büyük bir dip dalgasıyla geliyor teknolojiyi geliştirme tutkusu. Nüfusa oranla inanılmaz bir sayı bu” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.