SON DAKİKA
Hava Durumu

BURHANETTİN KOCAMAZ'DAN 23 NİSAN MESAJI

Önceki Dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve İYİ Parti GİK Üyesi ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Burhanettin Kocamaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Kocamaz mesajında "23 Nisan, karanlıktan aydınlığa kavuştuğumuz gündür" ifadesini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2022 10:51
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2022 10:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
BURHANETTİN KOCAMAZ'DAN 23 NİSAN MESAJI

Türkiye Büyük Millet Meclisinin ( TBMM)102. kuruluş yıl dönümü ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayan  Kocamaz, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünya üzerinde benzeri bulunmayan bir anlayışla iki farklı ve önemli unsuru bir arada taşıyan milli bayramımızdır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun” dedi.

Başkan Kocamaz yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi; 23 Nisan'ın Türkiye'de ulusal bayram olarak kabul edilmesinin nedeni, 1920'de o gün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmış olmasıdır. Bu bayram günü, bir taraftan Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı, egemenlik kaynağının ilan edildiği tarihi bir gün iken, diğer taraftan yarının büyükleri, geleceğimizin teminatı çocuklarımız için bir kutlu şenliktir.



23 Nisan, Türk Milleti’nin kendi geleceğini belirlediği, egemenliğin millet iradesine bırakıldığı ve milletin bağımsızlığını tüm dünyaya haykırdığı, Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından birisidir. 1924’ten itibaren bayram olarak kutladığımız bu tarih, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti, çocuklarına bayram hediye eden ilk ve tek ülke olarak dünya tarihindeki yerini almıştır.

TBMM’nin duvarında parlayan “Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir” sözü ile perçinlenen demokrasi ülküsünü Türk çocuklarına armağan eden Atatürk, bu tarihi tavrıyla milletimize önemli bir mesaj vermiştir. Beden ve ruh sağlığı yerinde, sevildiğini ve korunduğunu bilen, çağın şartlarına göre yetişmiş, milli şuur sahibi çocukların geleceğimizin en büyük teminatı olacağını tüm cihana ilan etmiştir.

Cumhuriyetimizin temel değerlerine ve milletimizin bütünlüğüne yönelik saldırılar her dönemde olmuştur. Yakın tarihte yaşanan 15 Temmuz hain darbesinde gözbebeğimiz, demokrasinin kalesi Türkiye Büyük Millet Meclisimize düzenledikleri saldırı ile birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışan hainlere gereken cevap, azimli ve demokrasi aşığı halkımız tarafından verilmiştir.

Bu hain saldırıların bugün olduğu gibi yarın da devam edebileceği düşüncesiyle, gelecek nesillerin uyanık ve bu gibi tertiplere karşı tedbirli olabilmesi için bilinçli ve duyarlı olmaları gerekmektedir.Türk Milletinin geçmişinden muazzam neticelerin, imrenilecek olayların çocuklarımıza çok iyi öğretilmesinin gerekliliği de ortadadır.



Bu vesileyle yarının büyükleri sevgili çocuklarımızın bayramını kutluyor, sağlıklı, huzurlu bir şekilde yetişmelerini, hayatları boyunca vatan ve millet sevgisiyle dolu olmalarını temenni ediyorum.


Millet iradesine bağlılıklarını her fırsatta ispatlayan ve bundan da asla ödün vermeyen başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milli mücadele kahramanlarını, muhterem şehitlerimizi rahmet ve minnet hislerimle yad ediyor, kutlu mirasın sonsuza kadar yaşatılacağını kararlılıkla ifade ediyorum.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.