SON DAKİKA
Hava Durumu

GÖREVİNE İADE EDİLDİ ANCAK 2 YIL ÖNCE KANSERDEN VEFAAT ETTİ

28 yıl tarih öğretmenliği yaptıktan sonra, 2017 yılında çıkarılan KHK ile ihraç edilen Salman Taş, meslekten atılmasının ardından kansere yakalanmış ve 2019 yılında hayatını kaybetmişti. Salman Taş, ölümünden 2 yıl sonra görevine iade edildi.

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2021 09:49
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2021 09:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
GÖREVİNE İADE EDİLDİ ANCAK 2 YIL ÖNCE KANSERDEN VEFAAT ETTİ

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL sürecinde binlerce kamu emekçisi KHK ile kamudan ihraç edilmiş, başka bir işte çalışmaları da engellenmişti.

28 yıl tarih öğretmenliği yapan, Eğitim-Sen Mersin Şubesi üyesi Salman Taş da KHK ile ihraç edilen eğitim emekçilerinden biriydi.

2017 yılının Şubat ayında yayımlanan 686 Sayılı KHK ile kamudan ihraç edilen Salman Taş, bu olaydan 6 ay sonra kanser hastası olduğunu öğrenmiş ve tedaviye başlamıştı.  2019 yılının Nisan ayında kansere yenik düşen Taş geride eğitimleri süren 2 çocuk bırakmıştı.

Salman Taş’ın TBMM OHAL İnceleme Komisyonu’na yaptığı işe iade başvurusunun sonucu vefatından 2 yıl sonra geldi. Salman Taş görevine iade edildi.

Gelişmeyi sosyal medya hesabından duyuran Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül şunları kaydetti:

Mersin’de görev yaparken 686 sayılı KHK ile ihraç edilen ve sonrasında yakalandığı amansız hastalık sonrası aramızdan ayrılan Salman Taş arkadaşımız göreve iade edildi. Bize haksız hukuksuz bir şekilde reva görülen bu zulmü de bu süreçte yitirdiğimiz yoldaşlarımızı da unutmayacağız. Acı, buruk sevinç ve onurla anıyorum. Mücadelemizde yaşayacaksın. Son arkadaşımız dönene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz, geri döneceğiz, biz kazanacağız.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.