SON DAKİKA
Hava Durumu

Hacı Özkan “Dünya Otizm Farkındalık Günü” Mesajı

Otizm, yaşamın erken dönemlerinde kendini gösteren, sosyal ilişkilerde, iletişim kurmada, davranış kalıpları oluşturmada ve bilişsel gelişmede gecikmeler ve sapmalarla izlenen bir gelişim sorunu olarak kabul edilmektedir. Otizmin günümüzde bilinen tek tedavisi ise erken tanı ile özel eğitimdir.

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2023 13:14
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2023 13:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
Hacı Özkan  “Dünya Otizm Farkındalık Günü” Mesajı

Tüm dünyada otizm konusuna dikkat çekmek ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla, 2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından 2 Nisan “Dünya Otizm Farkındalık Günü” olarak ilan edilmiştir.

Otizmin görülme sıklığı her geçen yıl daha da artmaktadır. Bu kapsamda otistik bireylerin toplumla bütünleşmelerini sağlamaya yönelik pek çok kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütü, kamuoyunun dikkatini otizme çekmek için çeşitli etkinlikler gerçekleştirmektedir. Bu etkinlikler vesilesiyle, toplumda bu konudaki hassasiyet de her geçen gün artmaktadır.

Toplumsal farkındalığın artması, erken yaşta teşhis oranlarını yükselteceği gibi verilen doğru eğitimlerle otizmli çocuklarımızın sosyal hayata kazandırılmasını da sağlayacaktır. Bizler, otistik çocuklarımızın sosyal hayatta yer alabilmeleri ve kendi ihtiyaçlarını mümkün olduğunca bağımsız karşılayabilmelerini arzu etmekteyiz. Onlara daha iyi bir yaşam sağlamak, başta otizmli çocuklarımızın aileleri olmak üzere toplumumuzun her bireyinin görevidir

Bu duygu ve düşüncelerle; 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü'nün toplumsal duyarlılığın ve farkındalığın artmasına vesile olmasını temenni ediyorum.

Otizmli çocuklarımızın ve ailelerinin destekçisi olmaya devam edeceğiz.

Hacı Özkan

Ak Parti Mersin Milletvekili

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.