SON DAKİKA
Hava Durumu

İl Başkanı Ercik, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı Kutladı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yazılı bir açıklama yapan AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik,"Türkiye Cumhuriyeti'nin istikbali, hiç kuşku yok ki istiklal şuuruyla yetişen gençlerimize emanettir."dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2022 08:13
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2022 08:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bilginhaberci.com
İl Başkanı Ercik, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı Kutladı

“Gençlerimize Güveniyoruz”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışıyla başlayıp, Cumhuriyetin ilanıyla neticelenen bağımsızlık mücadelesinin hiçbir gücün engel olamayacağının tüm dünyaya ilanı olduğunu kaydeden İl Başkanı Ercik, " Milli hafızamız için çok önemli bir gün olan 19 Mayıs, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün istiklal mücadelemizin meşalesini tutuşturduğu, milletimizin bağımsızlık yürüyüşünü başlattığı bir gündür. Samsun'da başlayan bağımsızlık yürüyüşümüz, aziz milletimizin azim ve gayretleriyle hedefine ulaşmış, istiklal mücadelemiz zaferle sonuçlanmış, eşsiz bir mücadele sonunda, Cumhuriyetimizin temelleri atılmıştır.

İstiklal mücadelesinin başlangıcını simgeleyen 19 Mayıs’ın aynı zamanda Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi, gençlerimize duyulan güvenin ve onlara düşen büyük sorumluluğun da göstergesidir. Vatanını canından üstün tutan ecdadımızın verdiği mücadeleler ve büyük fedakarlıklar sonucu kurulan Cumhuriyetimiz, siz geleceğimiz olan gençlerimize emanettir. Bu emaneti korumak, daha da yüceltmek, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne taşımak için sizlere büyük görev düşmektedir. Siz değerli gençlerimizin, ideallerinin peşinden kararlılıkla giden, vatanını seven, ahlaklı, özgüvenli bireyler olarak yetişmeniz en büyük arzumuzdur.

Ülkemizin geleceğinde söz sahibi olduğunuzda özveriyle çalışmaya ve ülkemizi daha parlak yarınlara taşımaya hazır olmalısınız. Sizleri seviyor, sizlere güveniyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin istikbali, hiç kuşku yok ki istiklal şuuruyla yetişen gençlerimize emanettir. Bu anlamlı günde Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, istiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmetle, şükranla anıyorum.

Gençlerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı yürekten kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.